Hybridní kanceláře nové generace pod taktovkou HP Poly

22. 10. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: HP Inc.)
Radek Hadraba je v HP zodpovědný za produktovou řadu Poly, tedy kompletní portfolio pro vzdálenou spolupráci, a to u jednotlivců, nebo celých týmů. V rozhovoru se dozvíte, proč je nyní ideální čas zajímat se o videokonferenční řešení a produkty HP Poly.

Po akvizici společnosti Poly firmou HP dochází k hlubší integraci jejich produktů a služeb. Technologie Poly Studio budou nově začleněny například do nové generace notebooků HP, což přinese vyšší komfort při videohovorech. HP rovněž rozšíří svoji řadu videokonferenčních řešení o inovované mini-PC, což umožní ještě flexibilnější a výkonnější možnosti pro vzdálenou spolupráci.

Jak se za poslední roky vyvinuly prostředky pro vzdálenou spolupráci a jaké jsou nejnovější trendy?

Uplynulé dva roky byly poměrně turbulentní a došlo k několika zásadním změnám, co se organizace práce týče. Před rokem 2020 byla práce z domova poměrně ojedinělým tématem, následně jsme překonali nucený pobyt doma v letech 2020–21 kvůli pandemii. Následovalo uvolnění restrikcí a možná i překvapivý nucený návrat zaměstnanců do kanceláří (2022–23) a teprve rok 2024 je podle mne rokem „hybridní kanceláře 2.0“ a práce odkudkoliv, resp. komunikace týmů na dálku se stává naprosto běžnou záležitostí. V řadě firem se také ustálil poměr počtu dnů mezi prací z kanceláře a z domova pro jednotlivé role.

Vyvinula se i technologie videokonferencí, respektive jsou i zde zásadní změny?

Z pohledu technologie, pokud se budeme bavit o středoevropském trhu, tedy o nejvíce používaných platformách Microsoft Teams, Google Meet nebo Zoom Rooms, došlo hodně ke zdokonalení celého procesu. Zjednodušilo se používání a ovládání videokonferencí.

Aktuálně je možné například vzájemné propojení ze schůzky v Microsoft Teams do Zoom Rooms a obráceně. Takzvaná funkce Direct Guest Join podporuje i další platformy. Takže kromě toho, že došlo ke zdokonalení ovládání videokonferencí, dochází k větší provázanosti napříč platformami a časem možná bude jedno, z jaké platformy se budete do online schůzky připojovat.

Jaké novinky nabízí konkrétně značka HP Poly?

V tradičně silné oblasti sluchátek Poly nabízíme širokou paletu certifikovaných produktů pro platformu Microsoft Teams, v nabídce jsou zastoupené i DECT heasety, populární zejména u bezpečnostních složek, a s produktem Poly Voyager Free60 jsme vstoupili i do kategorie tzv. pecek. V tomto segmentu uvádíme další produkt, a to Poly Voyager Free20, cenově dostupnější model, ovšem se zachováním prémiových funkcí jako například Adaptive Active Noise Cancelling (ANC).

V oblasti videokonferencí dochází průběžně ke generační obměně all in one řešení. Aktuální model Poly Studio X52 pro střední místnosti je již k dispozici v druhé generaci (obsahuje novější chip, zdokonalené parametry videa, zvuku a síťového připojení) a další modely budou následovat. Novinkou, která nás čeká brzo, bude i sekundární kamera Poly Studio E360, které zabírá účastníky z dalšího úhlu, a v neposlední řadě je to rozšíření modulárních systémů, pro lepší pokrytí komplexnějších místností.

V čem se videokonference HP Poly odlišují od konkurence?

Z pohledu hardwaru nabízíme portfolio, které pokrývá jakýkoliv scénář vzdálené spolupráce. Co bych chtěl ale vyzdvihnout, je ovšem software, který je v našich produktech. U videokonferencí jsme mezi prvními nabídli funkce jako speaker nebo group framing, dále například presenter tracking pro sledování prezentujícího. A s příchodem AI a integrací strojového učení jsme přidali další. Noise Block AI nebo Poly Director AI Parametr, které ještě více vylepšují průběh celé videokonference, např. blokováním nechtěných ruchů nebo definování prostoru pro záběr kamery, tak aby např. nebyli v záběru procházející kolegové.

Proč by se měli systémoví integrátoři soustředit na prodej UCC řešení HP Poly?

Jak jsem zmínil v úvodu, z našeho pohledu teprve rok 2024 je rokem skutečné vzdálené spolupráce, chcete-li hybridní kanceláře. Firmy pochopily možnosti, jaké vzdálená spolupráce týmů přináší. Po čtyřech letech je ideální doba na obnovu videokonferenčních místností, případně rozšíření těch stávajících instalací. Řada kamer se blíží limitu, kdy budou technicky či morálně zastaralé, velké procento instalací z přechozích let bylo řešeno v režimu BYOD (vlastní PC přes USB), dnes je ovšem trendem jednoznačně all in one řešení. Systém, který je vzdáleně spravovatelný, dokáže upozornit na problém, může být vzdáleně aktualizován a monitorován. Administrátor zodpovědný za správu tak dokáže efektivně minimalizovat výpadky či problémy, které mohou nastat. Celkově je nyní ideální doba na výměnu první generace videokonferencí. Ta byla často instalována pod tlakem události a nezřídka bylo použito i ne zcela vyhovující řešení. Při výhledu do budoucna mohu prozradit, že se chystá i nabídka realizace videokonferenčních řešení dodaných formou služby. HP má v této oblasti poměrně bohaté zkušenosti a do budoucna je jistě využije i pro oblast vzdálené spolupráce.

Profilová karta firmy

HP Inc.

HP Inc.

Naší vizí je vytvořit technologii, která každému změní život k lepšímu – každému člověku, každé organizaci a každé komunitě na celém světě – a to kdekoli. To nás motivuje a inspiruje dělat to, co děláme. A vyrábět to, co vyrábíme. Objevovat a znovuobjevovat. Vytvářet technologie, které ohromují. Nepřestáváme jít energicky za svým, protože ani vy nepřestáváte. Také znovuobjevujete způsob, jakým pracujete. Jakým si hrajete. Jakým žijete. Díky našim technologiím znovuobjevíte svět.

To je naše poslání. To je společnost HP v novém kabátě.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

ASBIS CZ: Michal Walica a představení týmu Consumer

17. 10. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: ASBIS CZ)
S Michalem Walicou se blíže podíváme na divizi Consumer společnosti ASBIS CZ a na to, jaké produkty nabízí portfolio celého jeho oddělení. Dozvíme se podrobnosti o tom, co Michal považuje za největší úspěchy a příležitosti jednotlivých značek. Více nahlédnout pod pokličku produktů nás nechají také produktoví manažeři z téhož oddělení. Čtěte více

Patrick Müller (Sophos): Budoucnost je ve spravovaných službách

10. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
S Patrickem Müllerem, senior channel manažerem společnosti Sophos, jsme hovořili o aktuálním dění v oblasti kybernetické bezpečnosti. V rozhovoru se můžete dočíst nejen o aktuálních trendech v segmentu cyber security, ale také o příležitostech, které vám v kombinaci s produkty a službami společnosti Sophos přináší. Čtěte více

Partneři jsou překvapeni, jaká nabízíme řešení

18. 9. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: ASUS)
Michal Mostýn a Lubomír Novák z ASUSu představili novinky a zajímavosti z portfolia výrobce. Řeč byla také o oblíbených chromeboocích, all-in-one zařízení E1 a nevynechali jsme ani umělou inteligenci. Čtěte více
Hasan Koçyiğit, viceprezident pro obchod a marketing ve společnosti ViewSonic

Hasan Koçyiğit (ViewSonic): Stavíme na vztazích s partnery i zákazníky

13. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing a ViewSonic)
Hasan Koçyiğit, viceprezident pro obchod a marketing ve společnosti ViewSonic, se s námi v rozhovoru podělil o nejnovější informace související s děním v této firmě zaměřené na zobrazovací technologie. Kromě produktových novinek se můžete seznámit také s aktuální kondicí společnosti nebo o plánu stát se dodavatelem komplexních řešení a ekosystémů. Čtěte více