Nové pracovní stanice Lenovo ThinkStation PX, P7 a P5 vznikly ve spolupráci s Aston Martin

13. 3. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Trojice nových stolních pracovních stanic Lenovo je poháněna nejnovějšími technologiemi od společností Intel a Nvidia. Kromě výkonu, funkcí a provozních vlastností zákazníci jistě ocení také nové elegantním šasi navrženém ve spolupráci s firmou Aston Martin.

Pracovní stanice Lenovo ThinkStation PX, P7 a P5 byly od základu přepracovány tak, aby zvládly i extrémní výpočetní zatížení, před které je mohou různá odvětví postavit. Jsou vybaveny nejnovějšími procesory od společnosti Intel s až 120 jádry a podporou profesionálních grafických karet NVIDIA RTX. Kromě toho se mohou pochlubit přelomovým šasi a pokročilým chlazením, stejně jako schopnostmi BMC pro efektivní vzdálené monitorování systému.

Pracovní stanice splňují neustále se zvyšující požadavky na výkon a uplatní se napříč různými oblastmi od virtuální reality a virtuální produkce až po strojové učení, datovou vědu, počítačem podporované inženýrství (CAE) nebo umělou inteligenci.

Nové šasi pro řadu ThinkStation vzniklo ve spolupráci s automobilovým výrobcem Aston Martin. V souladu s designovou filozofií Aston Martin se spolupráce snažila zdůraznit ikonický červený design produktů Lenovo, poskytnout co nejvyšší možný výkon a umožnit vyšší úroveň přizpůsobení. Za tímto účelem týmy navrhly konstrukci „tool-less“ šasi (šasi, pro jehož údržbu, servis, upgrade a škálování není nutné použít jakékoliv nářadí), které nabízí potřebnou flexibilitu i vylepšenou ergonomii.

Se zaměřením na dosažení maximálního výkonu je čelní 3D mřížka přímo inspirována ikonickým cestovním vozem DBS společnosti Aston Martin. Přepracované vzduchové přepážky a větší 3D šestihranné větrací otvory společně s patentovaným tříkanálovým systémem chlazení umožňují nerušené proudění vzduchu, zajišťující maximální přívod studeného a odvod horkého vzduchu. Výsledkem je ikonické šasi maximalizující výkon procesoru, grafické karty, paměti i úložiště. Všechny tři nové pracovní stanice se navíc mohou pochlubit inovativním, modulárním designem se zásuvkami umístěnými na předním panelu pro snadný servis a flexibilní úpravy.



Lenovo ThinkStation PX

Lenovo ThinkStation PX, vlajková loď portfolia pracovních stanic společnosti Lenovo, dosahuje extrémního výkonu díky větší podpoře rozšiřitelnosti a vyššího počtu jader, než tomu bylo u předchozí generace pracovních stanic Lenovo. ThinkStation PX je navíc optimalizovaná pro provoz v serverovém racku, díky čemuž nabízí flexibilní volbu mezi prostředím stolních počítačů i datových center. Pracovní stanici pohání nejnovějšími škálovatelné procesory Intel Xeon 4. generace, které nabízejí až 120 výpočetních jader a mohou se pochlubit průměrným nárůstem výkonu o 53 % vůči předchozí generaci. ThinkStation PX nabízí podporu až čtyř dvouslotových grafických karet NVIDIA RTX 6000 generace Ada, díky čemuž mohou uživatelé spravovat a provádět i ty nejsložitější pracovní úkoly, včetně kreativních dokončovacích prací a simulace CAE. Nová stolní pracovní stanice s až 4TB DDR5 operační pamětí a rozhraním PCIe Gen 5 poskytuje flexibilitu pro virtualizaci více uživatelů v hybridním pracovním prostředí – ať už v datových centrech nebo clusterech. Tato pracovní stanice nabízí 1 850W zdroj a volitelné redundantní napájecí zdroje.

Lenovo ThinkStation P7

ThinkStation P7 je vybaven architekturou Intel Xeon W podporující až 56 jader v jedno-socketovém provedení. ThinkStation P7 byl navržen tak, aby překonal ty nejpřísnější požadavky na výkon a spolehlivost v pracovních úkonech, které se v minulosti obvykle spoléhaly na servery nebo cloudové zdroje. Model P7 je také optimalizovaný pro použití v různých prostředích desktopů i pro 4U rack v datových centrech. ThinkStation P7 je díky podpoře až tří dvouslotových grafických karet NVIDIA RTX 6000 Ada ideální pro tvůrce obsahu, architekty, designéry, inženýry a datové vědce, kteří vyžadují bezprecedentní grafiku, vizualizaci, vykreslování v reálném čase, CAE a výkon pro umělou inteligenci.


Lenovo ThinkStation P5

ThinkStation P5 je navržen pro celou řadu průmyslových odvětví a byl přepracován tak, aby uspokojil uživatelské požadavky po vyšším výkonu, škálovatelnosti IT a snadné správě v organizaci. Pracovní stanice nové generace je vybavena nově navrženým šasi, nejnovějšími procesory Intel Xeon W nabízející podporu až 24 jader a podporou až pro dvě profesionální grafické karty NVIDIA RTX A6000. Vysokorychlostní paměť DDR5 a šířka pásma PCIe Gen 5 poskytují flexibilní konfigurovatelnost, která uspokojí jedinečné potřeby koncových uživatelů. Tato pracovní stanice, optimalizovaná pro architekty, designéry, inženýry i kreativce, vyniká v solidním modelování a výpočetně náročných úkolech, včetně BIM, komplexního 3D CAD, zachycování reality a geoprostorové vizualizace, vizuálních efektů a edge řešení.

Pracovní stanice ThinkStation PX, P7 a P5 jsou navrženy tak, aby fungovaly v těch nejnáročnějších profesionálních IT prostředích a poskytovaly funkce i zabezpečení na enterprise úrovni. Klid potřebný pro práci zákazníkům poskytují přísné standardy a testování společnosti Lenovo, ThinkStation Diagnostics 2.0, podpora ThinkShield, tříletá záruka nebo upgrade na Premier Support.

Dostupnost

Stanice budou k dispozici od května 2023.

Video : 

Profilová karta firmy

Lenovo

Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě a lídr v PC Plus éře, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Intel uvedl na trh procesory Xeon W-3500 a Xeon W-2500 pro pracovní stanice

3. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Intel)
Nové procesory Intel Xeon W-3500 a Intel Xeon W-2500 přicházejí s rozšířenou výpočetní architekturou Sapphire Rapids Refresh a až 60 výkonnými jádry. Oproti svým předchůdcům novinky nabízejí větší počty jader a vyšší takty, ale zároveň zachovávají (nebo dokonce snižují) ceny. Obě modelové řady jsou kompatibilní se základními deskami Intel W790, ale vyšší modely jsou mezigeneračně energeticky náročnější. Čtěte více

AI PC podle Dellu: Novinky v řadách Latitude a Precision

20. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell Technologies)
Společnost Dell Technologies letos na jaře představila široké portfolio komerčních notebooků a mobilních pracovních stanic. Počítače disponují procesory Intel Core Ultra s neurální jednotkou pro úlohy AI, výkonnými grafickými kartami NVIDIA RTX a proaktivní ochranou proti kybernetickým hrozbám. Čtěte více

Prodej pracovních stanic vloni klesl o téměř 9 %. Letos se očekává oživení

2. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový trh stolních a přenosných pracovních stanic zaznamenal na sklonku roku 2023 mírné oživení, přičemž ve čtvrtém čtvrtletí dodávky podle IDC dokonce meziročně vzrostly (o 6,1 % na 1,85 milionu zařízení). Čtěte více

Dell Technologies Forum 2023 se zabývalo (nejenom) umělou inteligencí

30. 11. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell Technologies)
Každoroční technologická akce Dell Technologies Forum se letos uskutečnila 22. listopadu v pražském O2 Universu. Akce se zúčastnilo přes tisíc profesionálů i nadšenců, které zajímají nové technologie a jejich využití pro podporu firemního růstu. Čtěte více