AirLive: IP kamery BU-3028 a BU-3028IVS

2. 9. 2015. (redaktor: František Doupal, zdroj: AirLive)
Společnost Airlive představila novou rodinu 3Mpx IP kamer BU-3028/BU-3028IVS s inteligentním ostřením pomocí motorizovaného objektivu s 3,5x zoomem. Kamery jsou určeny jak k vnitřnímu, tak venkovnímu použití díky krytu se zvýšenou odolností proti počasí (IP66) i vandalizmu (IK10).

Kamery disponují vestavěným stabilizátorem videa, který redukuje vibrace způsobené například větrem. Díky inteligentnímu přísvitu IR LED s dosvitem až 25 m a ICR jsou kamery vhodné i pro použití v noci.

Kamery jsou vybaveny inovativní funkcí inteligentního zaostření. Funkce umožňuje okamžitě upravit zaostření po každé změně ohniskové vzdálenosti. Inteligentní zaostření pracuje s motorickým zoomem, pomocí kterého lze změnit ohniskovou vzdálenost od tří do 10,5 mm. Tato funkce dále zjednodušuje instalaci a nastavení kamery bez nutnosti voláni kvalifikovaného technika a odmontování kamery z místa instalace. To je užitečné zejména v situacích, kdy je kamera namontovaná na těžko přístupném místě nebo při instalace mnoha kamer, které je třeba konfigurovat.  Dodávaný software umožňuje provádět vzdálenou správu kamery nebo re-konfiguraci již namontovaných zařízení.

Kamery AirLive BU-3028/BU-3028IVS nabízejí rozlišení tři megapixely při rychlosti 25 snímků za sekundu nebo 1 080p při 30 snímcích za sekundu. Inteligentní IR automaticky nastaví intenzitu osvětlení a tím zajistí, že kamera pořídí video i ve tmě. Funkce digitální stabilizace videa dodatečně sníží rozmazání nahraného videa způsobené chvěním kamery. Technologie Clear Motion minimalizuje rozmazání způsobené pohybem objektů.

Díky vestavěnému microSD slotu na paměťovou kartu lze nahrávat video i místně bez PC nebo nahrávacího zařízení NVR (podporovány jsou microSDXC karty s kapacitou až 64GB). Díky funkci obousměrného přenosu audia nechybí možnost sledovanou oblast slyšet a reagovat vzdáleně. Kromě toho kamery nabízejí digitální vstup a výstup pro připojení příslušenství do kamerového systému.

Model AirLive BU-3028IVS navíc obsahuje funkce inteligentní analýzy videa. Díky schopností rozpoznání tváří může kamera například identifikovat konkrétní osobu a podle toho ji vpustit či nevpustit do budovy. Kamera zvládne obličej rozeznat během několika vteřin. Pro jednoduché a pohodlné řešení zabezpečení pozemku poslouží funkce e-Fence (neviditelné oplocení). Pokud někdo vkročí na pozemek, kamera okamžitě spustí alarm nebo odešle e-mail s upozorněním. Funkce Trip Zone je podobná, ale nabízí pokročilejší možnosti a umožňuje určit, co může subjekt v daném prostoru dělat. Režim iMotion (iPohyb) nabízí možnost čtyř hlídaných zón, ve kterých lze hlídat objekty (např. obrazy). Tento režim je přesnější, než normální detekce pohybu, a umožňuje hlídat jak objekty, tak osoby nebo auta. Jednou z užitečných funkcí IVS je také počítání objektů jako jsou projíždějící auta nebo procházející lidé. Data jsou ukládána pro další analýzu a navíc lze nadefinovat upozornění například na základě překročení nebo dosažení určitého počtu osob nebo objektů. 

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 
Štítky: 

Podobné články

Konica Minolta naučila kamery vidět „dovnitř výrobků“

2. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Konica Minolta)
Přítomnost nežádoucích materiálů, špatné složení nebo nedokonalé vakuové balení. To jsou příklady nedostatků, které není možné během výroby odhalit pouhým okem. Dokáží na ně ale upozornit nové kamerové systémy od Konica Minolta. Ty jsou vhodné především pro kontrolu výroby v potravinářském a ve farmaceutickém průmyslu, kde dosahují až 99% úspěšnosti v odhalování nedostatků. Čtěte více

Společnost Hanwha Vision uvedla na trh kompaktní rekordér s AI a pevným diskem

16. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Hanwha Techwin)
Kompaktní čtyřkanálový rekordér XRN-426S-1T s vestavěným 1TB SSD podporuje rozlišení až 4K a také vyhledávání pomocí AI, pokud je integrován s kamerami Hanwha Vision AI. Díky SSD novinka představuje tiché a spolehlivé řešení pro záznam videa. Čtěte více

Sada kamery a solárního panelu od TP-Linku zajistí nepřetržitý dohled bez nutnosti zavádění kabelů

2. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link představuje novinku na trhu domácí bezpečnosti – sadu s bezdrátovou kamerou Tapo C410 v balení se solárním panelem. Produkt zaujme zákazníky, kteří hledají spolehlivou a bezúdržbovou bezpečnostní kameru bez nutnosti kabelového připojení či měnění baterií. Čtěte více
 Dominik Petrovič, product manager Video Solutions Services v Konica Minolta

Chytré kamery umí předejít útokům se zbraní. Útočníka odhalí i v davu

2. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Konica Minolta)
Díky umělé inteligenci v kamerových systémech lze odhalit i skryté zbraně a zabránit tak potenciálnímu útoku. Jde o technologii, která může v současné rozbouřené době zachránit spoustu životů. V rozhovoru to uvedl Dominik Petrovič, product manager Video Solutions Services společnosti Konica Minolta. Čtěte více