Kombi trouba Bosch - spojení chuti, krásy a zdraví
Příprava pokrmů je díky tomu jednoduchá, rychlá a především chutná. Nová parní trouba Bosch nejen šetří čas, ale podporuje i zdravé stravování, protože vaření v páře nevyžaduje přidávání žádného dodatečného tuku.
Tajemství horké páry
Teplotu beztlakové páry, kdy výsledkem vaření je šťavnatý pokrm, je
možné volit v rozmezí od 35 ºC do 100 ºC. Horká pára se kondenzuje na
připravovaném pokrmu, čímž chrání maso a zeleninu před vysušením nebo
poškozením jejich vrchní struktury. Tak si pokrmy do značné míry
zachovávají přirozenou barvu, vitamíny, aroma, minerální látky, tvar a
především svou pravou chuť. Nová parní trouba navíc „dovolí“
majiteli zapomenout na tuk a olej.
Chutné a křupavé
S využitím horkého vzduchu při teplotě od 30 °C do 230 °C je možné
jednoduše péci koláče, piškotovou roládu, pečivo či roštěnku – tak
jako v klasické troubě na pečení s programem „horký vzduch“. Třetím
druhem ohřevu je kombinace beztlakové páry a horkého vzduchu, která
umožňuje připravovat pokrmy v rozmezí teplot od 120 ºC do 230 ºC.
Například vepřová pečeně se tak nejdříve podusí v páře a pak se
dopeče v horkém vzduchu. Výsledkem bude uvnitř šťavnaté, křehké a na
povrchu do zlatova upečené maso.
Vše má pod kontrolou
Kombinovaná parní trouba Bosch s novým designem se výtečně hodí
k ostatním varným troubám. Ovládací panel s tlačítky s krátkým
zdvihem a zasouvacími otočnými voliči je umístěný v horní části
spotřebiče. Přehledný textový displej, který komunikuje v několika
jazycích včetně češtiny, zobrazuje aktivní nastavení, různé druhy
ohřevu, paměťové funkce nebo automatické programy s ukazovatelem hmotnosti
pokrmu. Prosklené dvířka a textový displej tak poskytují neustálý
přehled o tom, co se v troubě děje. Vnitřek trouby je natolik prostorný,
že je možné v ní připravovat pokrmy hned na dvou stupních nad sebou bez
toho, aby si převzaly chuť nebo vůni jeden od druhého. Automatický
odvápňovací a čisticí program je v takových troubách už
samozřejmostí.