Acer: počítače řady Veriton NUC

19. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer představila novou řadu Veriton NUC, která nabízí spolehlivý výkon a vysokou energetickou efektivitu. Řada Veriton NUC je přizpůsobitelná různým způsobům využití, od malých a středních podniků až po recepce, malé kanceláře a digital signage.

Acer Veriton NUC je díky svému tenkému a kompaktnímu provedení menší než tradiční stolní počítač, takže je obzvláště užitečný na pracovištích, kde je málo místa, a v případě potřeby se snadněji přenáší. Díky podpoře uchycení VESA jej lze navíc pohodlně skrýt za monitor.

Rychlá odezva, vysoká propustnost a energetická účinnost

Nová řada miniaturních počítačů Acer využívá procesory Intel Core Ultra, které nabízejí podporu umělé inteligence pro zvýšení produktivity a kreativity. Nová řada Veriton NUC s grafikou Intel s jádry 8Xe je vhodná pro náročné pracovní úlohy, které vyžadují paralelní zpracování dat. Nový NUC navíc podporuje displeje s rozlišením 8K.

Díky technologii Intel AI Boost a jednotce pro neuronové zpracování dat (NPU) v řadě Acer Veriton NUC uživatelé naleznou inovativní funkce umělé inteligence, které maximalizují energetickou účinnost a přinášejí nové možnosti s aplikacemi, jako jsou Microsoft Studio Effects.

Vylepšený multitasking

Nové počítače Acer Veriton NUC podporují připojení všech potřebných periferií díky portům HDMI, Displayport a USB-C a nabízejí bezproblémové uživatelské prostředí. Integrovaný port USB-C s režimem DisplayPort Alt umožňuje novým miniaturním počítačům Acer přímé připojení k monitoru, zatímco rozhraní USB-A 3.2 Gen 2 podporuje rychlost až 10 Gb/s.

Nová řada Veriton NUC navíc podporuje sestavy s více obrazovkami díky možnosti připojení až tří displejů současně. Tuto funkci ocení zejména v těch odvětvích, kde je nezbytné porovnávat různé obrázky nebo grafy, například ve zdravotnictví, finančnictví nebo strojírenství.

Zvýšený výkon a spolehlivost

Nová řada Veriton NUC nabízí také modul Wi-Fi 6E s rychlostí až 9,6 Gb/s. Kromě toho Wi-Fi 6E podporuje také šifrování WPA3, čímž zlepšuje zabezpečení a ochranu před možnými kybernetickými hackerů.

Přítomnost duálních portů LAN pak zaručuje větší stabilitu, zabezpečení a efektivitu kabelového připojení. Druhý LAN port může fungovat jako záložní a zajišťovat tak stabilní a nepřerušované připojení k internetu. Dovoluje také konfiguraci interní a externí sítě, což zvyšuje bezpečnost a pomáhá vyrovnávat síťový provoz mezi dvěma porty, aby se zabránilo přetížení.

Dostupnost

Acer Veriton VN1502G-12N a VN1502G-13U budou k dispozici od listopadu 2024. Další varianty budou následovat v prvním čtvrtletí 2025.

Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC podle Gartneru ve třetím čtvrtletí 2024 klesl o 1,3 %

21. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Gartner)
Podle výsledků společnosti Gartner činily celosvětové dodávky osobních počítačů ve třetím čtvrtletí roku 2024 celkem 62,9 milionu kusů, což představuje 1,3% pokles oproti třetímu čtvrtletí roku 2023. Tento pokles přichází po třech po sobě jdoucích čtvrtletích meziročního růstu trhu. Navzdory poklesu však globální trh s osobními počítači směřuje k oživení. Čtěte více

Celosvětový prodej osobních počítačů ve 3. čtvrtletí mírně klesl

16. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Přestože globální ekonomika vykazuje známky oživení, celosvětové dodávky osobních počítačů se podle společnosti IDC během třetího čtvrtletí roku 2024 meziročně snížily o 2,4 % na 68,8 milionu kusů. Čtěte více

Prodej PC a tabletů v blízké budoucnosti podpoří poptávka v rozvojových regionech

25. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Nová prognóza společnosti IDC ukazuje, že dodávky osobních počítačů a tabletů v roce 2024 meziročně vzrostou o 2,6 % na 398,9 milionu kusů. Zatímco prodej PC zůstane meziročně na stejné úrovni (s 261 miliony kusů), trh s tablety meziročně vzroste o 7,2 %. Čtěte více

Partneři jsou překvapeni, jaká nabízíme řešení

18. 9. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: ASUS)
Michal Mostýn a Lubomír Novák z ASUSu představili novinky a zajímavosti z portfolia výrobce. Řeč byla také o oblíbených chromeboocích, all-in-one zařízení E1 a nevynechali jsme ani umělou inteligenci. Čtěte více