Canon vyhlásil vítěze projektu Kopírka hledá kancelář

11. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Šest neziskových organizací z celého Česka se dočkalo výkonných pomocníků do svého provozu – kancelářských multifunkcí kombinujících kopírování, tisk a skenování. Společnost Canon vyhlásila vítěze dobročinného projektu Kopírka hledá kancelář, který naplňuje principy cirkulární ekonomiky a podporuje ty, jimž se nedostává kvalitního pracovního vybavení.

Do už sedmého ročníku projektu Kopírka hledá kancelář se přihlásily více než dvě desítky neziskovek, porota Canonu vybrala jako vítěze těchto sedm: Organizaci Frieda, která podporuje pacienty s tzv. Friedreichovou ataxií, centrum neurorehabilitace pro osoby se získaným poškozením mozku ERGO Aktiv, Pobytové rehabilitační a rekvalifikační středisko pro nevidomé Dědina, Charitu Nový Hrozenkov, spolek pro hipoterapii Caballinus, Multikulturní Centrum Brusinka z Brna a komunitní centrum Osmička pro rodinu.

Ti všichni zaujali svou tzv. kreativní přihláškou, která je hlavní podmínkou účasti v projektu. „Stejně jako každý rok se nám sešlo mnoho velmi pěkných počinů. Kreativitě při tvorbě přihlášky meze neklademe, a tak jsme se pobavili nad kolážemi, videi, memy i písničkami složenými přímo pro nás. Platí ale, že kromě originality vybíráme i podle regionálního a oborového klíče,“ řekla koordinátorka projektu Jitka Štědroňová.

Slavnostní vyhlášení a setkání zástupců společnosti Canon a jejích partnerů s neziskovkami proběhlo 4. září v kavárně AdAstra v Praze na Výtoni. Místo nebylo vybráno náhodně, kavárna zaměstnává několik desítek lidí s hendikepem, a to tělesným i duševním. Pracují za barem, v kuchyni i jako pomocná síla.

„S novým multifunkčním zařízením od Canonu se nám doslova rozsvítilo! Konečně můžeme připravovat krásné vizuální materiály pro naše klienty a zároveň podporovat kulturní a vzdělávací akce. V Multikulturním centru v Brně, kde se zaměřujeme na podporu rozmanitosti a vzdělávání, jsme dlouho bojovali s nedostatkem kvalitního tiskového vybavení. To nové nám nejen zlepšilo kvalitu materiálů, ale dodalo nám i novou energii do naší práce. Projekt Kopírka hledá kancelář nám opravdu pomohl a jsme za tuto podporu vděční. Díky ní můžeme lépe plnit naši misi a šířit radost z multikulturního spojení v naší komunit,“ uvedla vedoucí centra Viktoria Netíková.

Desítky neziskovek

Projekt Kopírka hledá kancelář úspěšně funguje již od roku 2018 a za tu dobu obdaroval několik desítek organizací po celé České republice, ale i v Polsku a Maďarsku. Jeho smyslem je naplňovat principy cirkulární ekonomiky a nacházet uplatnění pro použité, ale stále stoprocentně funkční přístroje, které by jinak byly odsouzeny k recyklaci. Takto mohou ještě mnoho let sloužit v neziskových organizacích. Canon věnuje do projektu multifunkce, tedy kancelářské přístroje kombinující kopírku, tiskárnu a skener.

„Nejčastěji jde o produkty řady imageRUNNER nebo i-SENSYS, které několik let spolehlivě sloužily u partnerských firem Canonu – tiskáren, copycenter a dodavatelů kancelářské techniky – a před předáním prošly kompletním servisem,“ uzavřela Jitka Štědroňová a dodala, že další ročník projektu Kopírka hledá kancelář se chystá na jaro 2025.

Více najdete na webu zde.

Podobné články

Celosvětový prodej tiskáren v prvním čtvrtletí roku 2024 klesl

10. 6. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětové dodávky tiskových periferií se v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně snížily o 17,6 % na 18,8 milionu kusů. Hodnota dodávek se v tomto čtvrtletí rovněž meziročně snížila, a to o 15,6 % na 9,3 miliardy USD. Čtěte více

Canon získal ocenění BLI 2024-2025 Pacesetter Award in Serviceability

16. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Společnost Canon získala ocenění „Buyers Lab (BLI) 2024-2025 Pacesetter Award in Serviceability“ určené prodejcům tiskových produktů s nejlepší strategií, nástroji a zdroji pro zajištění servisu. Jde o prestižní oborovou cenu udělovanou společností Keypoint Intelligence, která se zabývá průzkumem trhu a nezávislým hodnocením hardwaru, softwaru a služeb v oblasti tisku a chytrých technologií. Čtěte více

EPSON: tiskárny WF Pro EM-C800RDWF a WF Pro EP-C800RDW

15. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Epson)
Společnost Epson uvedla na trh multifunkční tiskárnu Workforce Pro EM-C800RDWF a tiskárnu Workforce Pro EP-C800RDW. Oba produkty tisknou ve formátu A4 a jsou vybaveny inkoustovým systém RIPS. Zařízení jsou vhodná pro instalaci na malém prostoru a vyznačují se nízkým příkonem a rychlým tiskem první strany. Čtěte více

Canon: fototiskárna imagePROGRAF PRO-1100

7. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Profesionální stolní inkoustová tiskárna imagePROGRAF PRO-1100 formátu A2 byla navržena speciálně pro profesionální fotografy a opravdové nadšence, kterým poskytne kvalitní a zároveň trvanlivé fotografie. Čtěte více