ASUS představuje nové produkty řady NUC

20. 6. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: ASUS)
ASUS NUC 14 Pro nabízí nejlepší výkon ve své třídě díky zcela nové řadě procesorů Intel Core Ultra. Country product manager, Martin Chudoba, který let tuto pozici zastává již více než pět, prozradil o zařízení více. Kromě Mini PC má na starosti také monitory a veškeré display zařízení značky ASUS, což k sobě dokonale pasuje.
Martin Chudoba, country product manager v ASUSu

Jde o nejkomplexnější mini PC, které zajišťuje výjimečné zabezpečení, správu a stabilitu. Díky připojení bez hardwarového klíče Bluetooth a třem výpočetním AI jednotkám (GPU, NPU a CPU) nabídne ASUS NUC 14 Pro vysoké výpočetní schopnosti. Je vybaven funkcí rozpoznávání osob, kde využívá Wi-Fi, což pomáhá dosažení úspory energie. Jeho „osvědčené“ šasi o rozměrech 4 × 4 palce a o objemu menším než jeden litr je navrženo pro beznástrojový přístup, takže upgrade je uživatelsky snadný a rychlý. Je to tedy všestranná počítačová platforma, která je díky svým malým rozměrům, dlouhé životnosti, robustnosti, úložišti, VESA uchycení a možnostem rozšíření I/O schopna sloužit mnoha různým způsobům použití ve všech možných segmentech trhu.

ASUS NUC 14 Pro poskytuje komplexní konektivitu s několika porty pro podporu čtyř 4K displejů. Zajímavostí může být i ASUS Control Center pro řízení a správu zařízení.

Martine, po novém roce vzal ASUS pod svá křídla NUC Mini PC od společnosti Intel, řekněte, proč došlo k tomuto rozhodnutí?

ASUS má s mini počítači již dlouholeté zkušenosti, a to nejen s krabičkami typu NUC, které naši partneři dobře znají, ale i tzv. sticky, kterým před třemi roky odzvonilo, ale stejně tak i klasické 1L velikost miniPC, které nabízejí i další značky. Dlouhodobě máme s Intelem velmi dobré vztahy a v době, kdy se Intel nemohl věnovat rozvoji svojí NUC řady, nám přišlo vhodné projednat tuto možnost spolupráce do detailu a takto to dopadlo.

Proč tedy ASUS NUC?

Nejčastějším důvodem, proč vybrat ASUS NUC nebo celkově MiniPC, je potřeba využít malého prostoru ve svém provozu, ať je to kancelář, ordinace, pokladny, anebo školní lavice.

Výkon těchto počítačů je vlastně na stejné úrovni jako mají klasické stolní počítače, ale jejich spotřeba elektrické energie je výrazně nižší, což je další důležitý bod. Zároveň použitý materiál už z názvu napovídá, že je ho mnohem méně, a tím dokážeme ušetřit náklady na jejich dopravu, výrobu a tím vším šetřit i životní prostředí kolem nás.

Výkon těchto počítačů je vlastně na stejné úrovni jako mají klasické stolní počítače, ale jejich spotřeba elektrické energie je výrazně nižší, což je další důležitý bod. Zároveň použitý materiál už z názvu napovídá, že je ho mnohem méně, a tím dokážeme ušetřit náklady na jejich dopravu, výrobu a tím vším šetřit i životní prostředí kolem nás.

Výbava a konektivita jsou na vysoké úrovni, najdete zde nejnovější porty jako 2,5Gbit LANku, USB 3.2 Gen2 typu A i C, Wi-Fi 6E, DDR5, M2 sloty, často nejen jeden, a tím pádem lze případně využít zařízení i jako malý server s využitím RAIDu. Co se mi moc líbí, je rozšíření Tall kitu o kartu, která nabídne další 2,5Gbit LAN port a 2x USB-A 3.2 Gen 2 porty.

Do ASUS NUC zařízení budeme postupně přinášet nové technologické vychytávky, a to mimo jiné i pokročilé schopnosti AI, tedy umělé inteligence, ale nebojte se, ASUS NUC zařízení nebudeme učit chodit.

Co se změnilo přechodem Intel/ASUS?

Tak určitě výkon, design. Kupříkladu NUC Enthusiats a Extreme řada od Intelu spadla pod náš subbrand ROG a dala mu tak náš herní design, kde samozřejmě navazujeme na úspěšnou řadu ROG komponent.

Přicházíme i s novou modelovou řadou, a tj. NUC 14 Pro/Pro+ a také ROG NUC – obě tyto modelové řady budou využívat nejnovější procesory od Intelu, tedy Intel CoreTM Ultra.

Novinkou je také ASUS Rugged 13, který je bezventilátorový, určený do náročnějších provozních podmínek.

Co se také mění, je záruka, kterou řeší kompletně ASUS, záruční i pozáruční servis s technickou podporu předchozích generací Intel NUC, a to od 7. do 13. generace, kromě Intel NUC laptopů. Naši zákazníci mohou očekávat i možnost dokoupit si rozšíření záruk se zásahem přímo u zákazníka či prodloužení záruky až na pět let.

Rozměry zařízení Tall a Small Kitu zůstávají stejné pro všechny stávající i nové generace. To je cesta, která se mi osobně také zamlouvá, doufám že potěší i zákazníky, kteří NUC pužívají do svých dalších instalací a řešení.

Co by měli zákazníci ještě vědět?

Naši zákazníci by také měli vědět, že v tomto období ještě doprodáváme poslední zásoby vybraných modelových řad, které nebudou pokračovat, a to NUC 11 a NUC 12 řada. Pokud tedy plánují nákup těchto zařízení, měli by si pospíšit a využít zásoby v distribuci, případně se poradit, jak to v budoucích měsících bude a pokud by snad nevěděli, kam se obrátit, nechť se obrátí přímo na nás a my je nasměrujeme.

Štítky: 

Profilová karta firmy

ASUS Computer Czech Republic, s.r.o.

ASUS Computer Czech Republic, s.r.o.

Název společnosti ASUS vychází ze jména Pegase (Pegasus) – okřídleného koně z řecké mytologie, který byl symbolem moudrosti a vědění. ASUS ztělesňuje sílu, čistotu a dobrodružného ducha tohoto nádherného stvoření. Každým novým produktem, který vytvoří, míří výš a výš.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Wi-Fi síť OMADA SDN v logistickém centru Mohelnice

18. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
V dnešním rychle se vyvíjejícím světě logistiky a skladování hraje klíčovou roli spolehlivé síťové řešení. Kvalitní Wi-Fi pokrytí a nepřetržité připojení Wi-Fi klientských zařízení jsou nutností pro efektivní a bezproblémový provoz velkých skladovacích prostor. Čtěte více

Cyber Attacks 2024: Jak na ochranu i bez dostatečných zdrojů

17. 9. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: Exponet)
Množství kybernetických útoků je stále na vzestupu, ať už se jedná o zákeřný ransomware, phishing, DDoS útoky či krádeže dat. Prevence, obrana proti útokům, obnova dat po úspěšném kybernetickém útoku a nový zákon o kybernetické bezpečnosti budou témata i výroční konference Cyber Attacks 2024, která proběhne 25. září 2024 v pražském Hotelu Grandior. Čtěte více

Management nástroje HPE pro správu IT infrastruktury

17. 7. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: TD SYNNEX)
Každou firemní IT infrastrukturu potřebujeme řídit a monitorovat. Jedině s kvalitními nástroji pro management můžete sledovat výkon celého systému, aktualizovat jej, diagnostikovat a opravovat problémy. Je celkem jedno, zda máte architekturu on-premise, hybridní, nebo dokonce celou v cloudu. Management představuje klíč. HPE v současné době nabízí tři takové klíče, které lze navíc použít v různých kombinacích. Čtěte více

Deco X10: Mesh síť pro vysoký dosah v každém rohu

14. 6. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Nový mesh systém z řady Deco je schopen vytvořit rychlou a spolehlivou dvoupásmovou síť založenou na standardu Wi-Fi 6. Sada jednotek Deco X10 eliminuje tzv. mrtvé zóny a přináší kvalitní připojení i tam, kde bylo dříve obtížné ho získat. Čtěte více