Acer: notebooky Swift Edge 16 a Acer Swift Go 14

10. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Nové verze notebooků Acer Swift Edge 16 a Acer Swift Go 14 kombinují kompaktní a lehkou konstrukci s moderním hardwarem v čele s procesory AMD Ryzen řady 8040 a grafikou AMD Radeon 780M. Oba modely tak nabízejí všestrannou výbavu a podporu funkcí využívajících umělou.

Notebook Acer Swift Edge 16 se soustředí na co nejlepší poměr mezi přenositelností, výkonem a funkcemi. Elegantní tělo z ultratenkého a lehkého šasi z hořčíkovo-hliníkové slitiny o hmotnosti 1,23 kg a výšce 12,95 mm ukrývá výkonný hardware, který zvládne dnešní nároky na umělou inteligenci a další funkce. Počítač je poháněný až osmijádrovým procesorem AMD Ryzen 7 8840U s grafikou AMD Radeon 780M a čipy AMD Ryzen AI a dodává se s až 32 GB paměti LPDDR5 RAM a až 2 TB PCIe 4.0 SSD úložištěm.

Swift Edge 16 se může pochlubit 16" panelem OLED s rozlišením 3,2K, obnovovací frekvencí 120 Hz a 100% podporou barevného gamutu DCI-P3. K dalším výhodám obrazovky patří úzké rámečky, doba odezvy kratší než 0,2 ms a certifikace VESA DisplayHDR True Black 500.

Zařízení zaujme i z hlediska konektivity a zabezpečení díky kompatibilitě s Wi-Fi 7,která poskytuje rychlost až 5,8 Gb/s a nízkou latenci pod 2 ms. Pro větší pohodlí je Swift Edge 16 vybaven všemi základními rozhraními včetně HDMI 2.1, dvou konektorů USB-C (USB4 s rychlostí 40 Gb/s, DisplayPort a nabíjení přes USB), dvěma porty USB-A a slotem pro karty MicroSD. Před moderními kybernetickými hrozbami je počítač chráněn zabezpečeným jádrem s technologií Microsoft Pluton.

Acer Swift Go 14: snadné využití AI na cestách

Acer Swift Go 14 je výkonné zařízení, které snadno zvládne i to nejnáročnější pracovní zatížení. Je vybaven až osmijádrovým procesorem AMD Ryzen 9 8945HS, grafikou AMD Radeon 780M, a technologií Ryzen AI. Ta přináší až o 60 % vyšší výkon umělé inteligence oproti předchozím generacím a uživatelé si ji užijí i na cestách. Notebook podporuje až 32 GB paměti LPDDR5X a až 2 TB PCIe Gen 4 SSD a pracuje ruku v ruce s vlastní technologií AI společnosti Acer. Procesory jsou také integrovány s bezpečnostním čipem Microsoft Pluton, který zesiluje ochranu citlivých dat.

Uživatelé mohou volit mezi 14" OLED displejem s rozlišením až 2,8K a obnovovací frekvencí 90 Hz nebo 90Hz dotykovou IPS obrazovkou s rozlišením 1 920 × 1 200. Tenké a lehké hliníkové tělo je přizpůsobeno dynamickému životnímu stylu. Práci v jakémkoliv prostředí usnadňují také plně výsuvný pant v úhlu 180o a touchpad OceanGlass s mezigeneračně o 44 % většíplochou.

Kromě těchto funkcí nabízí Swift Go 14 technologie zvyšující produktivitu, jako je webová kamera s rozlišením QHD 1 440p, 100W baterie s možností rychlého nabíjení nebo kompatibilita s Wi-Fi 6E. Konektivita dále zahrnuje dva porty USB-C, které podporují také rozhraní USB4, DisplayPort a nabíjení přes USB, port HDMI 2.1, Bluetooth 5.3 a či slot pro karty MicroSD.

Využití možností umělé inteligence

Notebooky Swift Edge 16 a Swift Go 14 jsou navrženy tak, aby poskytovaly spolehlivé provozní vlastnosti a umožňovaly naplno čerpat z možností umělé inteligence. Nejnovější procesory AMD "Zen 4" s až osmi jádry a (a až 16 výpočetními vlákny) podporují efektivní rozdělení AI zátěže mezi akcelerátory NPU, GPU a CPU. Díky tomu mohou kreativní profesionálové i běžní uživatelé u ultratenkých notebooků Swift očekávat rychlé a energeticky úsporné výpočty (a třeba i delší výdrž baterie).

Notebooky řady Swift jsou vhodné pro různé uživatele a různé využití. Umělou inteligenci s funkcí Copilot v systému Windows lze spustit jediným kliknutím na speciální klávesu a využívat tak sílu umělé inteligence k efektivnějšímu čerpání času stráveného při práci nebo tvorbě. Řešení Acer s podporou AI, jako jsou Acer PurifiedView a Acer PurifiedVoice, vylepšují konferenční videohovory, zatímco Acer QuickPanel umožňuje rychlé a snadné upevnění nástrojů pro videokonference. Pomocná aplikace AcerSense pomáhá uživatelům ovládat a spravovat možnosti zařízení a nová funkce Acer LiveArt využívá technologii AI k rychlým úpravám obrázků pomocí ovládacího panelu, který se zobrazí v momentu pořízení obrázku nebo snímku obrazovky.

Ceny a dostupnost

Acer Swift Edge 16 (SFE16-44) bude k dispozici v dubnu za cenu od 1 249 eur.
Acer Swift Go 14 (SFG14-63) bude k dispozici v dubnu za cenu od 949 eur.

Štítky: 
Notebooky, Acer

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více