ALSO nově nabízí službu Copilot pro Microsoft 365 všem svým partnerům

8. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ALSO Czech Republic)
Aplikace Copilot pro Microsoft 365 založená AI je nyní k dispozici i malým a středním podnikům prostřednictvím poskytovatelů cloudových služeb (CSP). Všichni partneři ALSO tak mohou skrze ALSO Cloud Marketplace poskytovat licence Copilot svým zákazníkům. ALSO nabídne i tematické webináře a workshopy a specializovanou sérií školení o integraci nástroje Copilot do aplikací Microsoft 365.

Umělá inteligence je aktuálně jednou z nejzajímavějších příležitostí na IT trhu. Očekává se, že v roce 2025 dosáhne trh s generativní umělou inteligencí 22 miliard eur, což je dvojnásobný nárůst oproti roku 2023. Pomoct tomu má i krok společnosti Microsoft, která prostřednictvím CSP zpřístupní Copilot pro Microsoft 365 všem zákazníkům, bez ohledu na velikost nebo počet zakoupených licencí.

Jde o významný krok směrem k demokratizaci generativní umělé inteligence. V úzké spolupráci se společností Microsoft se nyní tato technologie, prostřednictvím naší rozsáhlé partnerské sítě, dostane k mnoha malým a středním podnikům v Evropě i mimo ni. ALSO Cloud Marketplace je ústřední platformou pro vývoj a poskytování špičkových služeb založených na umělé inteligenci. Ta je nejen hnací silou technologických inovací, ale také dalšího růstu našeho podnikání v oblasti as-a-service, uvedl Gustavo Möller-Hergt, generální ředitel společnosti ALSO Holding.

Copilot pro Microsoft 365 je sofistikovaný nástroj využívající umělou inteligenci, který kombinuje výkon velkých jazykových modelů (LLM) a aplikací Microsoft 365. Pro jeho používání je nutné vlastnit základní licenci Microsoft 365. V současné době je dostupný v několika světových jazycích, brzy by měly být přidány další, včetně češtiny.

ALSO své partnery komplexně vzdělává

ALSO AI Academy je specializovaná série online školení (v angličtině) zaměřující se na vývoj a integraci systému Copilot pro aplikace Microsoft 365. Partneři ALSO tak budou mít možnost bezplatně posílit své prodejní dovednosti služeb Microsoft Copilot a Azure AI. Cílem iniciativy je vytvořit efektivní tržní strategie a zvýšit zájem zákazníků o tyto technologie.

Vedle toho ALSO v České republice pořádá pro své partnery webináře a workshopy na aktuální témata. Jen za poslední dva měsíce proběhly tři odborné akce zaměřené na využití umělé inteligence a partneři z České a Slovenské republiky o ně nebudou ochuzeni ani v následujících měsících. Další webinář zaměřený na Microsoft Copilot a jeho využití v praxi se uskuteční 27. března.

„Umělá inteligence je jedním z klíčových témat pro celou Skupinu ALSO. Tomu odpovídá i zájem našich partnerů, kterým bezplatně poskytujeme mnoho příležitostí k rozšíření jejich znalostí a dovedností v oblasti prodeje AI řešení zákazníkům. Jsme rádi, že i ti nejmenší zákazníci si nyní mohou vyzkoušet AI asistenta Copilot, za velmi přijatelnou vstupní cenu,” uzavřel Sergiu Lujanschi, CCO společnosti ALSO pro český a slovenský trh.

Podobné články

Ve druhém čtvrtletí bylo na AI připraveno 14 % prodaných PC

26. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canalys)
Podle nejnovějších údajů společnosti Canalys bylo ve 2. čtvrtletí 2024 dodáno 8,8 milionu počítačů s umělou inteligencí. Tato zařízení jsou definována jako stolní počítače nebo notebooky, které obsahují čipovou sadu nebo dedikovaná jádra pro specializované pracovní úlohy AI (například NPU). Čtěte více
Martin Moravec, One Lenovo channel sales leader ve společnosti Lenovo

Lenovo AI: Komplexní strategie a dlouhodobý závazek

6. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Lenovo dnes využívá umělou inteligenci napříč celým svým portfoliem. Integruje ji jak do koncových zařízení, jako jsou počítače nebo chytré telefony, tak i do široké škály infrastrukturních produktů. O současnosti a budoucnosti AI v pojetí společnosti Lenovo jsme mluvili s Martinem Moravcem, který v této společnosti působí jako One Lenovo channel sales leader. Čtěte více

Jakub Opálka (Salesforce): AI přináší do oblasti CRM systémů zásadní změny

10. 6. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Rozhovor s Jakubem Opálkou, territory managerem společnosti Salesforce, odhaluje vliv umělé inteligence (nejenom) na svět podnikových CRM systémů. Kromě dopadů a využití AI v oblasti CRM platforem jsme hovořili také o bezpečnosti dat, které AI svěřujeme, nebo o vnímání důvěry v digitální éře. Prostor dostalo i působení společnosti Salesforce na českém trhu. Čtěte více

Intel představil čipy Core Ultra druhé generace. Slibují obrovské zlepšení v oblasti AI a efektivity

6. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Intel, www.trustedreviews.com, www.tomshardware.com)
Společnost Intel představila své dosud nejvýkonnější procesory kategorie x86 řady Intel Core Ultra 200V pro notebooky. Čipy přinášejí vyšší výkon v oblasti umělé inteligence a řadu dalších vylepšení. Intel dokonce sebevědomě prohlašuje, že jde o nejvýkonnější procesory ve své třídě a plnohodnotnou konkurenci pro architekturu ARM. Čtěte více