Motorola: chytrý telefon edge 40 pro

15. 4. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Společnost Motorola představila smartphone edge 40 pro. Telefon vyniká svým zaobleným provedením po všech čtyřech stranách, výkonem mobilní platformy Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, trojitým fotoaparátem nebo baterií s ultrarychlým nabíjením.

Design edge 40 pro vychází vstříc uživatelskému pohodlí.Velký podíl na tom má bezokrajový displej, který je zaoblený na všech stranách. Pohodlí i eleganci pak napomáhá také povrchová úprava proti otiskům prstů na přední straně a sametový skleněný kryt s úpravou proti odleskům na zadní straně.

Zařízení je chráněno sklem Corning Gorilla Glass Victus pro extra ochranu před poškrábáním, kontaktem s ostrými předměty a pády. Jednotlivé strany jsou sladěny s tenkým, precizně broušeným hliníkovým rámem. Odvážnějšího vzhledu nabyl dokonce i kryt fotoaparátu, stále však zapadá do celkového designu telefonu. Certifikace IP68 poskytuje ochranu pod vodou až 1,5 metru ve sladké vodě po dobu až 30 minut.

Displej a další výbava

Bezokrajový 6,67" FHD+ pOLED displej má rychlou obnovovací frekvenci 165 Hz.

Mobilní platforma Snapdragon 8 Gen 2 přináší o 35% lepší výkon CPU, o 25 % lepší výkon GPU a o 40 % vyšší energetickou účinnost než její předchůdce. Motorola edge 40 pro je dále vybavena pamětí LPDDR5X RAM a 256GB úložištěm UFS 4.

Ozvučení mají na starosti stereo reproduktory doplněné technologií Dolby Atmos. Novinka však navíc disponuje i režimem Spatial Sound, díky kterému zvuk vycházející z reproduktorů nebo sluchátek vyplňuje prostor kolem uživatelů, ať už poslouchají hudbu, sledují filmy nebo hrají hry.

Systém tří fotoaparátů s vysokým rozlišením

Novinka přichází s trojitým systémem fotoaparátů. Hlavní fotoaparát s rozlišením 50 Mpx disponuje optickou stabilizací obrazu, která je nezbytná pro fotografie bez otřesů, a okamžité zaostřování na všechny pixely (telefon poskytuje 32× více zaostřovacích pixelů v porovnání s tradičním PDAF). Výsledkem je rychlejší a přesnější výkon při jakémkoli světle. Edge 40 pro dále disponuje ultraširokoúhlým fotoaparátem s rozlišením 50 Mpx s Macro Vision a portrétovým fotoaparátem s rozlišením 12 Mpx a 2× portrétovým teleobjektivem.

Na selfie je edge 40 pro vybaven fotoaparátem s 60 Mpx rozlišením a funkcemi na bázi umělé inteligence pro rozdělení každé scény do různých segmentů. Díky tomu se prvky, jako je obloha, budovy, krajina a tóny pleti, optimalizují nezávisle, čímž se dosáhne větší přesnosti barev a věrnější fotografie.

Telefon samozřejmě nabízí také nahrávání videa, a to v různých formátech včetně 8K nebo v rozlišení 4K HDR10+.

Softwarová vylepšení fotoaparátu

Motorola u novinky představila i nové softwarové funkce, které doplňují hardware fotoaparátu o nové režimy snímání videa a další možnosti:

  • Režim nočního vidění pro video: Při natáčení videí v prostředí se slabým osvětlením pomůže zachytit jasnější záběry s většími detaily, lepší čistotou a přesnějšími barvami.
  • Uzamknutí horizontu: Při extrémních sportech, jako je jízda na horském kole nebo lyžování, tato funkce udržuje záběry uživatele stabilizované a uzamčené na horizontu – dokonce i při otáčení telefonu až o celých 360° během akčních scén.
  • Automatické zaostřování se sledováním objektu ve videu: pomůže zachytit cílový objekt křišťálově čistý a zaostřený, i když se pohybuje v záběru.
  • Funkce Video Portrét (bokeh): nastavení, které automaticky rozostří pozadí videí pomocí nového algoritmu založeného na umělé inteligenci, čímž se dosáhne pozadí s jemným rozostřením za objektem.

Napájení

Motorola edge 40 pro je vybavena 125W nabíjením TurboPower, které smartphonu dodá energii na celý den za šest minut a zcela ho nabije za 23 minut. Díky 4 600 mAh baterii a vyšší energetické účinnosti platformy Snapdragon je edge 40 pro schopen získat více než 30 hodin energie na jedno nabití. Podporuje také 15W bezdrátové nabíjení a 5W bezdrátové sdílení energie.

Softwarové inovace

Společnost Motorola je známá tím, že udržuje operační systém svých zařízení co nejčistší, ale zároveň se snaží zahrnout smysluplné doplňky, které zlepšují uživatelskou zkušenost s jejími zařízeními. Motorola edge 40 pro běží na systému Android 13 a přichází s jedinečnými funkcemi společnosti Motorola včetně jednoduchých gest, vlastních nastavení zábavy a možnosti přizpůsobení podle stylu každého uživatele. Navíc je kompatibilní s platformou Ready For, která rozšiřuje možnosti využití chytrého telefonu – ať už pro hraní her na větší obrazovce, využití funkcí fotoaparátu jako webkamery nebo připojení chytrého telefonu k počítači.

Edge 40 pro nabízí široký balíček bezpečnostních funkcí včetně ThinkShield, Moto Secure a Family Space. ThinkShield pomáhá chránit telefon na všech úrovních, chrání jej před malwarem, phishingem a jinými hrozbami, zatímco Moto Secure slouží jako centrum ochrany soukromí a zabezpečení pro kontrolu ochrany zařízení v aplikacích a nastaveních Android a Motorola. Family Space dává uživatelům možnost vytvořit si na zařízení určený „bezpečný prostor“, kde se děti mohou učit a hrát si. To zahrnuje nastavení limitů času na obrazovce, ovládání, které aplikace jsou přístupné, a dokonce vytváření více profilů, aby každý mohl používat zařízení tak, jak chce.

Smartphone je kompatibilní i s inteligentními brýlemi Lenovo ThinkReality A3, řešením rozšířené reality (AR) a virtuální reality (VR). Lehké, výkonné a všestranné brýle zvyšují produktivitu kancelářských i průmyslových pracovníků v malých firmách nebo globálních podnicích. Inteligentní brýle pomáhají transformovat práci na mnoha úrovních podniku – od přizpůsobených virtuálních monitorů a 3D vizualizace až po pracovní postupy s podporou AR a interaktivní školení.

Dostupnost

Smartphone motorola edge 40 probude dostupný v nejbližších dnech s cenou začínající od 21 599 Kč.

Video : 

Profilová karta firmy

Lenovo

Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě a lídr v PC Plus éře, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon ThinkPhone (2025)

13. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Společnost Motorola představila novou generaci telefonu ThinkPhone určeného pro podnikatele a firemní uživatele. Telefon s pokročilými bezpečnostními funkcemi a softwarem, který bez problémů spolupracuje s počítači Lenovo ThinkPad, byl navržen pro zákazníky, kteří potřebují hardwarovou spolehlivost bez toho, aniž by obětovali efektivitu a funkčnost. Čtěte více
Lukáš Knotte, country manager Infinixu pro ČR a SR

Infinix prodal za dva roky působení na českém a slovenském trhu téměř 130 tisíc smartphonů

26. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Infinix)
Značka Infinix se etablovala na českém a slovenském trhu. Za dva roky se prodalo přes 126 000 kusů všech modelů čínského výrobce, který se tak pevně usadil na pátém místě prodejnosti. Oblibu si získal především inovativními technologiemi pro rychlé nabíjení, bohatým obsahem balení, ale hlavně skvělým poměrem cena/výkon. Čtěte více

Huawei otevírá novou kapitolu značky Ultimate Design

18. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Huawei)
Společnost Huawei představila unikátní model Mate XT, který představuje významný průlom v technologii skládacích chytrých telefonů. Jde totiž o první „tri-fold“ telefon na světě, což z něj aktuálně dělá lídra na poli skládacích zařízení. Prostřednictvím tohoto modelu navíc Huawei vyjadřuje své odhodlání neustále dosahovat nových úrovní v oblasti technologických inovací. Čtěte více