VMware inovuje software pro budování infrastruktury softwarově definovaných datových center

1. 3. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: VMware)
Společnost VMware představila inovovanou verzi hyperkonvergovaného softwaru VMware Virtual SAN. Software umožňuje budovat hyperkonvergovaná, plně flashová řešení s náklady již od jednoho dolaru za využitelný GB s novými funkcemi pro deduplikaci, kompresi a ochranu dat.

HCI systémy jako optimální základ softwarově definovaných datových center jsou podle analytické společnosti IDC nejrychleji rostoucím segmentem trhu konvergovaných a integrovaných systémů a očekává se, že výnosy v tomto segmentu v roce 2016 dosáhnou 1,5 miliardy dolarů. HCI systémy jsou založené na běžném hardwaru x86 a spojují softwarově definované výpočetní, ukládací a síťové zdroje.

Hyperkonvergovaný software společnosti VMware, který zahrnuje VMware vSphere, Virtual SAN a vCenter Server, transformuje servery x86 a přímo připojená datová úložiště na systémy HCI, které pomáhají podnikům na jedné straně snižovat náklady na IT a omezovat složitost výpočetního prostředí a na druhé dosahovat vysokého výkonu.

Ve spolupráci s rozsáhlou sítí svých partnerů poskytuje společnost VMware hyperkonvergovaný software v nejširší nabídce uživatelských variant, od integrovaných HCI zařízení na klíč vyvinutých společně se společností EMC po certifikované platformy v podobě serverových uzlů VMware Virtual SAN Ready Nodes, které nabízí 11 výrobců hardwaru.

„Hyperkonvergovaný software od společnosti VMware si získává u zákazníků oblibu díky jednoduché, nákladově efektivní a vysoce výkonné architektuře, která jim umožňuje rychle a předvídatelně poskytovat infrastrukturu pro potřeby podniku,“ řekl Yanbing Li, senior viceprezident a generální ředitel divize  Storage and Availability společnosti VMware. „Očekáváme, že dnešní vydání verze VMware Virtual SAN 6.2, která nabízí až desetinásobnou efektivitu ukládání dat, dále zvýší zájem zákazníků o využití hyperkonvergované infrastruktury založené na softwaru VMware v jejich softwarově definovaných datových centrech.“

Nové funkce VMware Virtual SAN 6.2

VMware neustále pracuje na rozvoji svého hyperkonvergovaného softwaru. VMware Virtual SAN 6.2 je čtvrtou generací podnikového nativního úložiště pro vSphere. Nejnovější verze přináší nové funkce pro flashová úložiště včetně možností řízení a sledování kapacity a výkonu. Nové funkce pomáhají dosáhnout vyšší efektivity provozu, zlepšit podporu všech aplikací a zrychlit realizaci ekonomických přínosů z nového řešení. VMware Virtual SAN 6.2 díky novým funkcím pro zefektivnění ukládání dat umožňuje u plně flashových systémů HCI snížit náklady až na jeden dolar za využitelný GB a až desetinásobně zvýšit efektivitu úložiště.

Mezi nové funkce patří:

  • Deduplikace a komprese: Deduplikace a komprese optimalizuje kapacitu flashového úložiště a umožňuje dosáhnout až sedminásobné redukce objemu dat s minimálními nároky na výpočetní výkon a operační paměť.
  • Ochrana dat pomocí Erasure Coding (RAID 5/RAID 6): Dopředná oprava chyb metodou „Erasure Coding“ pomáhá až dvakrát zvětšit užitečnou kapacitu úložiště a zároveň zachovává stejně vysokou úroveň odolnosti proti chybám.
  • Řízení výkonu (QoS): Nové funkce pro řízení výkonu zlepšují přehled, kontrolu a vykazování výkonu v IOPS, který každý virtuální stroj spotřebovává, což pomáhá eliminovat „bezohledné sousedy“.
  • Zdokonalené sledování výkonu, kapacity a stavu: Nové funkce na úrovni jednotné správy všem zákazníkům usnadňují předvídatelným způsobem využívat výhod HCI systémů založených na VMware Virtual SAN.

Řešení VMware Virtual SAN je konstruováno jako optimální řešení pro ukládání dat pro virtuální stroje VMware vSphere. Nabízí základní ukládací služby pro virtualizovaná produkční prostředí, a to s vyšším výkonem, škálovatelností a flexibilitou a zároveň s nižší latencí a menšími náklady. VMware Virtual SAN využívá model řízení založený na pravidlech. Přesouvá řízení úložiště ze zařízení na aplikaci, což správcům umožňuje poskytovat aplikacím úložnou kapacitu v řádu jednotek minut. VMware Virtual SAN je vhodný pro širokou škálu způsobů využití, včetně kriticky důležitých podnikových aplikací, virtuální desktopové infrastruktury (VDI), poskytování zdrojů odloučeným pracovištím či pobočkové síti a testovacích a vývojových prostředí.

Štítky: 

Podobné články

Aruba EdgeConnect: Hladký přechod do cloudu

25. 7. 2023. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: TD SYNNEX)
Síťový provoz ve firmách se v posledních letech zvyšuje exponenciální rychlostí. Klasická WAN architektura čelí růstu počtu uživatelů, připojovaných zařízení, a především se jen obtížně vyrovnává s přesunem desítek aplikací do cloudu. Odpověď na tento extrémní tlak představuje softwarově definovaná síť SD-WAN, která dokáže optimalizovat konektivitu, zjednodušit nasazení a správu. Rychlý a komplexní přechod od tradiční k virtuální architektuře představuje Aruba EdgeConnect. Čtěte více

HPE Aruba Networking zjednodušuje cloudovou správu sítě prostřednictvím AIOps a nových služeb

2. 5. 2023. (redaktor: František Doupal)
Společnost Hewlett Packard Enterprise v nové generaci řešení HPE Aruba Networking Central přináší inovace, které pomáhají firemním IT odborníkům zjednodušit procesy správy sítě a zlepšit provozní agilitu. Firma zároveň představila řešení NaaS (řešení sítě jako služby) dostupné pomocí platformy HPE GreenLake. Čtěte více

eD system se stal oficiálním distributorem Ubiquiti

21. 4. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: eD system)
IT distributor eD system rozšířil svou nabídku o produkty z kategorie síťových technologií Ubiquiti. Na oficiální distribuci pro český trh se společnosti dohodly v březnu letošního roku. Čtěte více

Fortinet integroval Next-Gen firewall do Microsoft Azure Virtual WAN

11. 2. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Společnosti Fortinet a Microsoft se dohodly na užším provázání služeb Next-Generation Firewall (NGFW) a řešení bezpečné SD-WAN s Microsoft Azure Virtual WAN. Zákazníci tak mohou aplikovat pokročilá bezpečnostní pravidla na provoz ve virtuální síti WAN a rozšířit bezpečnou SD-WAN do centra Azure Virtual WAN. Čtěte více