Netgear: Wi-Fi extender EX3800

29. 6. 2015. (redaktor: František Doupal, zdroj: Netgear)
Společnost Netgear představila Wi-Fi extender EX3800 s přenosovou rychlostí až 750 Mb/s. Přístroj odstraňuje mrtvé zóny Wi-Fi sítě a jako první svého druhu obsahuje i vestavěnou zásuvkovou pass-through zdířku, takže po jeho připojení do sítě uživatelé nepřijdou o elektrickou zásuvku.

Extender Netgear EX3800 zvyšuje pokrytí, dosah i výkon stávající Wi-Fi sítě a poskytuje tak uživatelům mnohem větší svobodu při rozhodování o umístění centrálního routeru nebo přístupového bodu. Účinně odstraňuje mrtvé Wi-Fi zóny a poskytuje stabilnější bezdrátové připojení veškerých elektronických zařízení, typicky počítačů, smartphonů, tabletů, chytrých TV, herních konzolí či síťových přehrávačů. Přístroj lze navíc nakonfigurovat a používat také jako samostatný přístupový bod.

Model EX3800 pracuje ve frekvenčních pásmech 2,4 a 5 GHz s celkovou přenosovou rychlostí až 750 Mb/s. Zvýšený výkon i pokrytí pomáhají zajistit dvě externí antény. Přístroj je kompatibilní se všemi stávajícími modely routerů a díky technologii Netgear FastLane dokáže obě frekvenční pásma spojit do jednoho superrychlého bezdrátového připojení, které je vhodné pro streaming HD videa či online hraní na jakémkoli zařízení v domácí síti.

Ethernetový port, který model EX3800 obsahuje, umožňuje připojení dalších zařízení do sítě. Zařízení automaticky detekuje rychlost přístroje připojeného přes síťový kabel a přizpůsobuje mu poskytovanou přenosovou rychlost. Je-li extender nakonfigurován pro použití coby přístupový bod, lze k němu prostřednictvím ethernetového kabelu připojit internetovou bránu a využívat jej jako plnohodnotný Wi-Fi hotspot.

Zprovoznění extenderu EX3800 do sítě je otázkou pouhých několika desítek sekund. Stačí jej připojit do elektrické zásuvky a integrované rozhraní aplikace Netgear genie zajistí automatickou konfiguraci, v níž stačí pouze vybrat Wi-Fi síť, jejíž dosah a výkon má extender zvýšit. Vytvořit zabezpečené připojení do stávající Wi-Fi sítě lze stiskem jediného WPS. Aplikace Netgear genie rovněž zajišťuje nastavení dalších funkcí, jako např. konfiguraci funkcí přístupového bodu, správu Wi-Fi pokrytí či plánovač rodičovské kontroly. Netgear genie se zobrazí také na displejích mobilních zařízení se systémem Android a iOS pro urychlení jejich prvního připojení do sítě.

Model EX3800 lze, stejně jako další Wi-Fi extendery Netgear, propojit s volně dostupným nástrojem pro smartphony a tablety se systémem Android, Netgear WiFi Analytics, který poskytuje uživatelům informace o jejich síti a pomáhá s její optimalizací.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Podobné články

TP-Link: switche Omada SG3452XMPP a SG3428XMPP

23. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link rozšířila svou nabídku v řadě Omada L2+ o plně spravovatelné switche SG3452XMPP a SG3428XMPP. Tyto výkonné produkty jsou vybaveny technologií 90 W PoE++ a umožňují tak i napájení náročných zařízení, jako jsou bezdrátové přístupové body, bezpečnostní kamery a další síťové prvky. Čtěte více
ROG Falchion Ace HFX

Značka Republic of Gamers představila na veletrhu Gamescom 2024 novinky pro hráče

21. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ASUS)
Značka ASUS Republic of Gamers (ROG) uspořádala na veletrhu Gamescom 2024 vlastní akci Ahead of the Game, kde představila nejnovější herní produkty ze stájí ASUS a ROG. Uvedeny byly herní periferie, dva 26,5" herní QHD OLED monitory, několik síťových řešení s Wi-Fi 7 a dva prémiové PC zdroje. Čtěte více

Netgear: přístupový bod WBE710 Insight Manageable WiFi 7

16. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Netgear)
Společnost Netgear uvedla na trh třípásmový přístupový bod WBE710 Insight Manageable WiFi 7. Primárně je určen pro firmy a aktivity, které vyžadují spolehlivé bezdrátové připojení k internetu. Čtěte více

TP-Link: L3 stohovatelné switche Omada

2. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link rozšířila své portfolio o nové L3 stohovatelné switche zahrnující modely SX6632YF, SG6428X, SG6428XHP, SG6654X a SG6654XHP. Novinkypřinášejí vysoký výkon a flexibilitu, což ocení zejména provozovatelé středních a velkých (enterprise) podnikových sítí a poskytovatelé internetových služeb. Čtěte více