Lenovo: Ultrabooky ThinkPad T440s, T440 a X240 a monitor ThinkVision LT2934z

11. 9. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Společnost Lenovo představila nové přírůstky do portfolia ultrabooků ThinkPad. Modely ThinkPad T440s, T440 a X240 přináší výkon, který uživatelé očekávají v podnikání, ruku v ruce s přitažlivým designem notebooku, který je typický spíše pro notebooky navržené pro spotřebitelský segment. Notebooky poskytují navíc díky inovativní technologii Power Bridge celodenní výdrž baterie. Dále byl představen panoramatický displej 21 : 9 s rozlišením 2 560 x 1 080 bodů a úhlopříčkou 29''.
Lenovo ThinkPad S440

Nové technologie i široké možnosti zabezpečení

Řízením spotřeby energie a plným využíváním nejnovější čtvrté generace procesorů Intel Core mohou nové ultrabooky ThinkPad dosáhnout až 17hodinové výdrže baterie. Technologie Power Bridge navíc umožňuje uživatelům vyměnit externí baterii bez vypnutí počítače. Tato nová „hot-swap“ funkce, která je k dispozici u baterií ThinkPad 68 (23,5Wh), 68+ (72Wh) a u 48Wh baterií, nabízí flexibilitu a maximální výdrž téměř v každé situaci a rozšiřuje produktivitu na celý den. Nové ultrabooky mají i řadu senzorů, které kontrolují systém počítače. Jedná se například o G-senzor pro detekci nárazu, teplotní čidla pro detekci a řízení tepla, snímače napětí a senzory přepětí pro ochranu klíčových komponent.

Při navrhování notebooků byla klíčovou i ochrana hardware a dat. Bezpečnost zajišťuje nejen čtečka otisků prstů, ale i bezpečnostní čip Trusted Platform Module. Lehké materiály z uhlíkových vláken pak zase zvyšují fyzickou ochranu a přispívají k lehčímu a tenčímu provedení Ultrabooku.

Nové modely nabízejí společná dokovací řešení. Jedná se o menší a štíhlejší ThinkPad Basic Dock, Pro Dock a Ultra Dock se širokou škálou připojení a vylepšení.

ThinkPad T440s i T440: perfektní volba pro firemního profesionála

Notebooky ThinkPad řady T jsou základem byznys portfolia společnosti Lenovo. Nové modely ThinkPad T440s a T440, které pokračují v tradici nejoblíbenějších notebooků značky Lenovo, sdílejí řadu stejných vlastností. Nabízejí až 1 TB místního úložiště nebo vysokorychlostní Solid State Drive (SSD), nejnovější generaci WiFi a volitelně 4G technologii WWAN. Jsou tenké pouhých 21 mm a oba notebooky jsou navrženy tak, aby poskytovaly na cestách maximální efektivitu s mimořádnou výdrží baterie.

U notebooku ThinkPad T440s je k dispozici dotykový displej FullHD, zatímco ThinkPad T440 je vybaven 14palcovým HD+ displejem s volitelným dotykovým ovládáním. ThinkPad T440 může pro zvýšení bezpečnosti také obsahovat volitelnou integrovanou čtečku čipových karet.

ThinkPad X240: sen obchodního cestujícího

ThinkPad X240 je ultrapřenosný notebook určený pro byznys. Váží méně než 1,34 kg a je jen 20,3 mm tenký. Nabízí čtvrtou generaci procesorů až Intel Core i7, až 1 TB úložného prostoru, 12,5palcový FullHD displej s možností dotykového ovládání, podsvícenou klávesnici a kompletní sadu portů.

ThinkPad řady S: pro malé firmy na cestách

Notebooky ThinkPad S440 a S540 nabízejí prémiový vzhled a díky zkoseným hranám působí dojmem, jakoby se vznášely nad deskou stolu. Díky nejnovější čtvrté generaci procesorů Intel Core, až Full HD matnému dotykovému displeji a diskrétní grafice poskytují ThinkPad S440 a S540 to pravé pro práci i osobní využití.

Unikátní OneLink konektor společnosti Lenovo umožňuje připojení k dokovací stanici OneLink jediným kabelem pro rychlé USB 3.0, nativní video, gigabitový Ethernet a napájení.

Nové zážitky s ThinkVision

Se svým novým monitorem ThinkVision představila společnost Lenovo poprvé panoramatický displej s poměrem 21:9. Díky 29palcovému AH-IPS panelu podsvícenému LED diodami nabízí nový ThinkVision LT2934z o 33 procent větší zobrazovací plochu než tradiční 16:9 a přináší tak zážitek jako ze skutečného kinosálu.

Na displeji s rozlišením 2 560 x 1 080 zobrazí kancelářské aplikace podstatně více informací a filmy nebo hry vypadají mnohem lépe. Model LT2934z obsahuje FullHD kameru, duální mikrofon a reproduktory pro nevšední video konference a funkci obraz v obraze.

Dostupnost

ThinkPad T440s, T440 a X240 budou k dispozici celosvětově na konci října, modely ThinkPad S440 a S540 budou dostupné v průběhu září. Monitor ThinkVision LT2934z bude dostupný celosvětově na začátku října.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Komerční produkty (Think + V Series)

Distribuce ČR: 

Podobné články

Celosvětový prodej osobních počítačů ve 3. čtvrtletí mírně klesl

16. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Přestože globální ekonomika vykazuje známky oživení, celosvětové dodávky osobních počítačů se podle společnosti IDC během třetího čtvrtletí roku 2024 meziročně snížily o 2,4 % na 68,8 milionu kusů. Čtěte více

Prodej PC a tabletů v blízké budoucnosti podpoří poptávka v rozvojových regionech

25. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Nová prognóza společnosti IDC ukazuje, že dodávky osobních počítačů a tabletů v roce 2024 meziročně vzrostou o 2,6 % na 398,9 milionu kusů. Zatímco prodej PC zůstane meziročně na stejné úrovni (s 261 miliony kusů), trh s tablety meziročně vzroste o 7,2 %. Čtěte více

Partneři jsou překvapeni, jaká nabízíme řešení

18. 9. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: ASUS)
Michal Mostýn a Lubomír Novák z ASUSu představili novinky a zajímavosti z portfolia výrobce. Řeč byla také o oblíbených chromeboocích, all-in-one zařízení E1 a nevynechali jsme ani umělou inteligenci. Čtěte více

Ve druhém čtvrtletí bylo na AI připraveno 14 % prodaných PC

27. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canalys)
Podle nejnovějších údajů společnosti Canalys bylo ve 2. čtvrtletí 2024 dodáno 8,8 milionu počítačů s umělou inteligencí. Tato zařízení jsou definována jako stolní počítače nebo notebooky, které obsahují čipovou sadu nebo dedikovaná jádra pro specializované pracovní úlohy AI (například NPU). Čtěte více