Mall.cz již pod křídly MIH Allegro

3. 7. 2012. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Mall.cz)
Společnost MIH Allegro dokončila akvizici kontrolního balíku ve společnosti Netretail Holding (provozovatel Mall.cz) od stávajících akcionářů včetně Intel Capital a MCI.

Za zhruba 5,7 miliardy českých korun získala 80procentní podíl Jihoafrická mediální a internetová skupina Naspers, a to prostřednictvím společnosti MIH Allegro. Asi netřeba připomínat, že Allegro u nás již několik investic má, zmiňme alespoň Aukro. Tato transakce na českém internetu je nejen jednou z největších v tomto roce, ale i v celé historii. V budoucnosti by ji mohl trumfnout snad jen prodej Alzy či Seznamu. 

Intel Capital, globální investiční divize společnosti Intel byl hlavním investorem ve společnosti Netretail od roku 2008. V roce 2010 byl Intel Capital hlavním investorem v druhém kole financování, na němž se podílel i soukromý středoevropský investiční fond MCI Management. S podporou Intel Capital a MCI dosáhl Netretail v posledních čtyřech letech významného růstu a posílil své postavení na řadě významných online trhů ve střední a východní Evropě.

„Oceňujeme zejména vytrvalou podporu Intel Capital a MCI v náročných dobách, které nevyhnutelně potkají každou rychle rostoucí firmu,” řekl generální ředitel a zakladatel Netretail Ondřej Fryc.

K transakci se vyjádřil i investiční ředitel Intel Capital Klaus Konrad: „Po dobu trvání naší investice vytvořilo vedení Netretail silný provozní tým a úspěšně se mu podařilo implementovat logistické centrum i automatizovat firemní procesy. To umožnilo společnosti plně profitovat z dynamického růstu online prodeje v regionu.”

Sylwester Janik, partner a člen představenstva MCI Management, transakci komentoval: „Po dobu naší investice společnost úspěšně realizovala svůj expanzní plán prostřednictvím akvizic. Úspěch společnosti Netretail potvrzuje efektivitu naší strategie podporovat nejlepší podnikatele a pomáhat jim k tomu, aby se stali leadery trhu v regionu střední a východní Evropy."

Na základě uskutečněné transakce vstoupí Netretail a MIH Allegro do dlouhodobého partnerství, jehož cílem bude realizovat druhou vlnu růstu elektronického obchodu v regionu. Generální ředitel MIH Allegro Hein Pretorius se k transakci vyjádřil takto: „Jsme rádi, že můžeme do naší rodiny společností přivítat Netretail, jeho manažerský tým i zaměstnance. Jsme přesvědčeni, že tato transakce spojí vzájemně se doplňující zkušenosti napříč různými regiony, které bychom chtěli integrovat a dále rozvíjet. Region střední a východní Evropy má velice atraktivní potenciál pro další růst v oblasti elektronického obchodu a my jsme přesvědčeni, že máme všechny předpoklady k tomu, abychom nabízených tržních příležitostí využili.”

Štítky: 

Podobné články

Do čela Mall Group se postavil Jean Charretteur

15. 3. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mall Group)
Mall Group má nového generálního ředitele. Jean Charretteur (51) pomůže firmě při integraci s Allegrem i s dalším rozvojem 1P byznysu. Do firmy přichází s početnými zahraničními zkušenosti z manažerských pozic ve společnostech Tesco, Metro AG či Carrefour. Čtěte více

Do čela vývoje MALL Group nastoupil Ondřej Šťastný z Microsoftu

3. 8. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mall Group)
MALL Group hlásí nového šéfa vývoje. Na pozici Engineering Directora nastupuje Ondřej Šťastný (33), který ve skupině přebírá zodpovědnost za tým Developmentu a ERP. Šťastný si na novou pozici přináší bohaté zkušenosti z oblasti softwarového vývoje napříč odvětvími a do MALL Group přichází po více než šestiletém působení ve společnosti Microsoft. Čtěte více

Vladimíra Carroll personální ředitelkou MALL Group

2. 3. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mall Group)
Novou personální ředitelkou MALL Group se od března stala Vladimíra Carroll. Do největší e-commerce skupiny ve střední a východní Evropě přichází Carroll po třech letech v Central European Media Enterprises (CME), aby v e-commerce skupině zúročila svou více než patnáctiletou praxi v HR. Čtěte více

Jan Hanuš se stal novým CEO MALL Group

11. 1. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mall.cz)
Od 1. ledna 2021 se novým ředitelem MALL Group stal Jan Hanuš. Do MALLu přišel po dvouletém působení ve funkci CEO Telenor Hungary. Předsedou představenstva zůstává Jakub Havrlant, který je i nadále zodpovědný za strategický rozvoj společnosti. Čtěte více