Krnovské opravny a strojírny volí Infor ERP SyteLine

9. 12. 2010. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: Infor)
Společnost Infor oznámila, že Krnovské opravny a strojírny nasadí řešení Infor ERP SyteLine. Cílem implementace, kterou bude realizovat firma ITeuro, partner společnosti Infor, je optimalizace výrobních procesů a vyšší efektivita. Rutinní provoz systému bude zahájen 1. února 2011 a v rámci jeho implementace proběhne také optimalizace existujících podnikových procesů.

Infor ERP SyteLine bude jako celopodniková aplikace pokrývat klíčovou oblast podnikových procesů v oblasti výroby včetně zajištění pokročilého plánování výroby (APS). Integrován bude na straně výroby s návrhovými (CAD) systémy a na straně administrativy bude propojen s existujícím ekonomickým a personálním softwarem.

Řešení nahradí dílčí, neintegrované aplikace na platformě Paradox vyvinuté vlastními silami, které už nestačily náročným požadavkům na plánování výroby. Po implementaci výrobce očekává, že díky přesnějšímu plánování bude schopen svým zákazníkům garantovat termíny dodávek. Lepší plánování umožní také optimálnější nákup materiálu a úspory s ohledem na nižší úroveň a rychlejší obrátku zásob.

„Potřebovali jsme nahradit zastaralý informační systém, který jednak přestával stačit nárokům na moderní výrobu a který nás jednak svazoval v již přežitých procesech,“ říká Filip Loučka, jednatel Krnovských opraven a strojíren. „Infor ERP SyteLine nás v rámci výběrového řízení zaujal především svou schopností integrálně pokrýt jak oblast základního ERP, tak oblast pokročilého plánování a rozvrhování výroby.“

„V období opětovného růstu výroby hledají české výrobní společnosti podnikový systém schopný pokrýt současné i budoucí požadavky svých zákazníků,“ říká Petr Felkner, country manažer Infor Česká republika. „Společnost Krnovské opravny a strojírny si zvolila Infor ERP SyteLine v náročném výběrovém řízení mezi všemi hlavními konkurenty na základě kvality řešení zohledňující aktuální obchodní potřeby a kompetencí dodavatele řešení ITeuro.“