Mivvy 112d: telefon pro seniory s UV lampou

19. 10. 2010. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: Mivvy)
Telefon „záchranář“ Mivvy 112 má svého nástupce. Na trh byl uveden další mobil určený především seniorům. Ve výbavě Mivvy 112d se kromě jednoduchého ovládání nachází reliéfní klávesnice nebo SOS tlačítka i UV lampa.
Ve výbavě Mivvy 112d se nachází kromě jednoduchého ovládání, reliéfní klávesnice nebo SOS tlačítka i UV lampa.

Společnost Mivvy již bezmála rok usnadňuje seniorům komunikaci s okolím díky telefonu Mivvy 112. Po velkém úspěchu tohoto modelu nyní přináší na trh vylepšený přístroj Mivvy 112d. Vzhled a funkce přístroje jsou i nadále přizpůsobeny lidem, kteří nechtějí a nepotřebují brouzdat internetem v mobilu, ale těm, kteří potřebují hlavně telefonovat a psát zprávy a v případě nouze si co nejjednodušším způsobem přivolat pomoc.

Telefon s rozměry 108,5 X 51 X 15 mm na první pohled jistě zaujme velikostí tlačítek, která jsou v tomto případě dokonce reliéfní. Rozpoznat to správné tlačítko je proto snazší i při zhoršeném osvětlení. I když celkové rozměry zůstaly celkem beze změny, displej telefonu je nyní podstatně větší. Umožňuje tak velmi zřetelně zobrazit nejen jméno nebo číslo volajícího, ale i pohodlnější psaní SMS. Vedle doplňkových funkcí (jako je např. svítilna, FM rádio s teleskopickou anténou, MP3 přehrávač či kalkulačka) je telefon vybaven stejně jako jeho předchůdce SOS tlačítkem umístěným na zadní straně přístroje.

Po stisknutí SOS volání telefon vytočí uživatelem předvolené telefonní číslo a automaticky zapne režim hlasitého handsfree. Samozřejmostí je tištěná a snadno čitelná uživatelská příručka. Důležitou inovací je pak UV lampa, která může seniorům usnadnit kontrolu ochranných prvků na bankovkách, poštovních známkách, kolcích nebo jiných ceninách.