Adobe Elements 9 pro MAC OS X a v češtině

24. 9. 2010. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: )
Oba dva užitečné programy – Adobe Photoshop a Premiere Elements 9 – jsou nyní dostupné nejen pro platformu Windows, ale také Mac OS X a oba brzy dostupné v češtině. Nové verze navíc přinášejí kompletní řešení pro úpravy fotografií a videa běžným uživatelům.
Programy Photoshop Elements 9 a Premiere Elements 9 obsahují řadu nástrojů, které uživatelé potřebují, aby co nejlépe zpracovali své fotografie a videa. Inteligentní analýza obsahu v bodovém retušovacím štětci, převzatá ze známé funkce výplně respektující obsah programu Photoshop CS5, analyzuje obsah obrazu a rychle opraví nebo transformuje fotografie (například odstraněním turistů z přelidněné scény) pomocí tahu štětce a vyplní je pozadím. Několik nových možností úprav s průvodcem provede uživatele krok za krokem procesem dosažení atraktivních efektů úprav, jako je efekt Mimo meze (Out of Bounds), se kterým objekt ve fotografii jakoby vystupuje ze stránky ve 3D, vytváření mistrovských obrazů ve stylu pop art nebo usnadnění retušování pomocí perfektní funkce pro portréty. S programem Premiere Elements 9 mohou uživatelé vytvářet filmy za několik minut s pomocí inteligentních nástrojů, které automaticky opraví problémy se zvukem, oříznou špatné záběry, stabilizují roztřesené záběry a korigují barvy nebo problémy s osvětlením. Libovolné video lze snadno převést na animovaný film pomocí efektu karikatury (Cartoon), a optimalizovaný výkon usnadňuje bezproblémový střih a přehrávání videa, dokonce i v HD.
Vylepšená organizace a sdíleníS modulem Organizátor lze jednoduše načítat a importovat fotky a videa z digitálních zrcadlovek nebo populárních videokamer Flip Video, označovat je visačkami a prohlížet je v jednom centrálním místě. Automatický analyzátor pomáhá uživatelům označit visačkami nejlepší fotografie a videa a také identifikuje ve fotografiích specifické tváře. Uživatelé mohou rychle umístit fotografie a videa přímo na Facebook, zkombinovat různá média do dynamických interaktivních online alb a vytvářet online videa na webu s podobným rozhraním jako z DVD pro sdílení s přáteli a rodinou. Uživatelé si mohou přizpůsobit pružné návrhy rozvržení knih výstřižků a fotografických alb jednoduchým přetahováním, s automatickým umístěním fotografií do předlohy a snadným přístupem k libovolné funkci úprav programu Photoshop Elements přímo z tohoto modulu. Vytvořené projekty pak lze vytisknout doma nebo přes poskytovatele online tiskových služeb.
Tyto nástroje jsou dostupné jako samostatné produkty nebo jako jeden produkt (v bundle balíku). Poprvé bude k dispozici i verze Premiere Elements v češtině a pro platformu Mac.

Cena a dostupnost

Lokalizovaná verze Adobe Photoshop Elements 9 a Premiere Elements 9 budou k dispozici od 10. října 2010 (anglické jsou k dispozici již nyní) v bundle balíku stojí 2 698. Každou aplikaci lze zakoupit i zvlášť a to za 1 870 Kč. 
Obrazová galerie: