PC Acer Aspire Z5710 a Z5700 typu vše v jednom

23. 7. 2010. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: )
Počítače Acer Aspire Z5710 a Z5700 typu vše v jednom, které spojují výkon, zábavu a vzhled s funkcemi vícedotykového ovládání, představují příklad toho, jakým směrem se ubírá vývoj osobních počítačů.
Počítač Acer Aspire Z57xx.

Zdokonalený osobní počítač v neobvyklém a atraktivním provedení je vybaven technologiemi zaměřenými na zvýšení výkonu. Procesory řady Intel Core i7, i5 a i3 nabízejí výkon potřebný k řešení nejnáročnějších úloh, jako např. k úpravě multimediálních souborů nebo přehrávání nejnovějších her.

Počítače Aspire Z5710 a Z5700 s 58,4 cm (23”) displejem a využívají možnosti dotykové obrazovky podporované Microsoft Windows 7. Vícedotyková technologie nejen usnadňuje správu a sdílení digitálního obsahu, ale navíc umožňuje používat i kombinaci gest k ovládání většího počtu funkcí přirozenějším a intuitivnějším způsobem. Jednoduchými dotyky lze převracet, otáčet či zvětšovat stránky apod., a tedy ovládání je mnohem rychlejší, instinktivnější a příjemnější. Stejně jednoduše lze vybírat či prohlížet soubory, spouštět aplikace anebo se pohybovat v menu.

Displej je vybaven plným vysokým rozlišením ve formátu 16:9 s dobou odezvy 5 ms, má zabudované 5W stereofonní reproduktory s podporou 5.1kanálového zvuku. Nechybí štěrbinová optická mechanika, multiformátová čtečka paměťových karet, port HDMI, volitelný televizní tuner, síťové připojení 802.11a/b/g/n, Gigabit LAN a volitelný vestavěný modul Bluetooth 2.1. Vestavěný mikrofon a webová kamera s vysokým rozlišením zajistí spojení s přáteli a rodinou prostřednictvím videochatu či videokonference.

Pevný disk SATA 3 Gb/s s kapacitou až 2TB nabízí dostatečný prostor pro celý digitální archív. Aspire Z5710 může být rovněž vybaven přídavným modulem SSD NAND flash s kapacitou až 160 GB, který výrazně zkracuje dobu zavádění operačního systému a spuštění aplikací. Až 8GB paměť DDR3 podporuje hladký běh nejnáročnějších aplikací a k šesti portům USB lze připojit veškerá vaše periferní zařízení. Pro zvýšení pohodlí je určen port eSATA (volitelný), který zajišťuje rychlé zálohování dat i přenos souborů.