Sophos: firewally řady XGS

20. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Sophos)
Společnost Sophos představila devět nových firewallů vhodných pro nasazení ve středně velkých a menších podnicích i na pobočkách větších organizací. Novinky využívají zjednodušenou architekturou, která poskytuje dvojnásobný výkon oproti předchozím modelům při současném 50% snížení spotřeby energie. Benefitem je i vysokorychlostní připojení a dostupnost variant, které nepotřebují ventilátor.

Kromě nových firewallů Sophos představil i aktualizovaný software pro firewally, který poskytuje lepší ochranu před kybernetickými útoky, včetně možnosti integrace zpravodajských informací o hrozbách od třetích stran. To umožňuje organizacím se specifickými požadavky na vertikální nebo regionální trhy přizpůsobit a použít další informace k posílení zabezpečení prostřednictvím firewallu. Nový software také zlepšuje škálovatelnost distribuované sítě a zákazníkům se staršími firewally umožňuje bezproblémový přechod na nejnovější zařízení Sophos XGS. Díky využití vylepšených akceleračních schopností funkce virtual FastPath v novém softwaru pro firewally Sophos, společně s novou zjednodušenou architekturou, mohou nové firewally Sophos XGS poskytovat až trojnásobný výkon v propustnosti IPsec VPN ve srovnání s předchozími modely. 

Uživatelé si nyní mohou nakonfigurovat software firewallů Sophos tak, aby přijímal placené i bezplatné kanály zveřejňované dodavateli bezpečnostních řešení, poskytovateli řízených služeb (MSP), specifickými oborovými konsorcii a centry pro sdílení a analýzu informací (ISAC) nebo jinými platformami pro zpravodajství o hrozbách. Data od třetích stran rozšiřují vlastní informace společnosti Sophos o hrozbách, které pocházejí od týmu bezpečnostních specialistů Sophos X-Ops a zahrnují telemetrii ze SophosLabs i technologií Sophos Managed Detection and Response (MDR) a Sophos Extended Detection and Response (XDR). S využitím funkce Sophos Active Threat Response, která je integrována do koncových bodů spravovaných společností Sophos, v kombinaci se zpravodajskými kanály spustí software firewallů Sophos synchronizovanou reakci, která automaticky odstíní potenciální útoky a poskytne obráncům kriticky důležitý čas na vyhodnocení, reakci a nápravu.

Dostupnost

Nové desktopové firewally řady XGS a software pro firewally Sophos jsou k dispozici prostřednictvím globálního kanálu partnerů a poskytovatelů řízených služeb (MSP) společnosti Sophos.

Zákazníci mohou řešení snadno spravovat prostřednictvím cloudové platformy Sophos Central, společně s dalšími řešeními z portfolia společnosti Sophos na ochranu koncových bodů, e-mailu a cloudu, a dohlížet na instalace, reagovat na výstrahy a sledovat licence i blížící se termíny jejich obnovy v jednotném intuitivním rozhraní.

Více informací naleznete v přehledné tabulce Nová řada desktopových firewallů Sophos XGS a na stránkách o novém a vylepšeném softwaru pro firewally Sophos.

Štítky: 

Podobné články

Patrick Müller (Sophos): Budoucnost je ve spravovaných službách

10. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
S Patrickem Müllerem, senior channel manažerem společnosti Sophos, jsme hovořili o aktuálním dění v oblasti kybernetické bezpečnosti. V rozhovoru se můžete dočíst nejen o aktuálních trendech v segmentu cyber security, ale také o příležitostech, které vám v kombinaci s produkty a službami společnosti Sophos přináší. Čtěte více

Prodej bezpečnostních zařízení ve 2. čtvrtletí 2024 meziročně vzrostl

16. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celkové tržby z prodeje bezpečnostních zařízení ve druhém čtvrtletí roku 2024 meziročně vzrostly o 0,5 % na 4,2 miliardy dolarů, což představuje oproti druhému čtvrtletí roku 2023 nárůst o 20 milionů dolarů. V objemu prodej naopak meziročně klesl o 4,3 % na milion kusů. Čtěte více
Foto: Algotech

Tržby z prodeje bezpečnostních produktů vloni vzrostly o 15,6 %

8. 7. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětové tržby za bezpečnostní produkty dosáhly v roce 2023 celkem 106,8 miliardy dolarů, což představuje nárůst o 15,6 % oproti roku 2022. Růst tržeb byl výrazný – podle IDC zaznamenalo dvouciferný meziroční nárůst všech šest sledovaných kategorií. Růst by měl navíc pokračovat přinejmenším do roku 2028. Čtěte více

Organizace trápí nedostatek zkušených bezpečnostních odborníků

21. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Check Point)
Společnost Check Point upozornila, že organizace stále intenzivněji využívají cloudová prostředí, přitom ale nemají dostatečné znalosti a zkušenosti na jejich ochranu. Ze zprávy „2024 Cloud Security Report“ vyplývá, že organizace trpí nedostatkem kompetentních odborníků a více než polovina dotazovaných expertů si myslí, že dovednosti jejich bezpečnostních týmů jsou průměrné nebo podprůměrné. Čtěte více