Mercusys: router MB230-4G s podporou LTE

6. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mercusys)
Společnost Mercusys představila bezdrátový dvoupásmový gigabitový router MB230-4G, který přináší vysokorychlostní internetové připojení díky technologii 4G+ Cat6 a standardu AC1200. Model je určen pro domácnosti a malé firmy, které vyžadují stabilní a rychlé internetové připojení i v místech, kde není pevná konektivita vyžadována (nebo není k dispozici).

Díky kombinaci vysokého výkonu, snadného nastavení, pokročilých bezpečnostních funkcí a kompatibility se 4G+ LTE sítěmi představuje Mercusys MB230-4G ideální řešení pro všechny, kteří hledají spolehlivý způsob připojení k internetu. Díky kompatibilitě s mobilními sítěmi umožňuje router připojení k internetu i v oblastech, kde není dostupný kabelový internet. To z něj činí ideální řešení pro nasazení i na místech mimo města nebo v lokalitách s omezenými možnostmi připojení.

K připojení stačí nano SIM karta

Mercusys MB230-4G nabízí maximální rychlost stahování až 300 Mb/s a rychlost odesílání až 50 Mb/s, což je dostatečný výkon i pro datově náročnější internetové aktivity. Router podporuje dvoupásmovou Wi-Fi s kombinovanou rychlostí až 1 200 Mb/s, přičemž v pásmu 2,4 GHz dobře poslouží hlavně pro méně náročné úkoly, jako je procházení webu nebo e-mailová komunikace, zatímco 5 GHz se hodí pro datově objemnější operace typu přenos videa.


Velkým přínosem je snadné nastavení, které lze provést během několika minut díky uživatelsky přívětivému rozhraní. Vše, co je potřeba, je vložit nano SIM kartu do zařízení a router automaticky rozpozná nastavení sítě. K dispozici je také intuitivní aplikace Mercusys pro jednoduchou správu a monitorování sítě přímo z chytrého telefonu.

Obslouží až 64 zařízení současně

Nový model MB230-4G je vybaven interními anténami s vysokým ziskem, které zajišťují rozšířený dosah a silný signál i v prostorách s více překážkami. Výsledkem je stabilní připojení v celé firmě nebo kanceláři. Díky tomu, že router podporuje až 64 současně připojených zařízení, je vhodný i pro firmy, které používají větší množství připojených zařízení, například chytré telefony, tablety, notebooky a IoT prvky.

Díky WAN/LAN portu může MB230-4G navíc fungovat jako router kompatibilní s kabelovými, optickými a DSL modemy, nebo poskytovat internet pro kabelová zařízení.

Bezpečnost na prvním místě

Bezpečnostní funkce routeru MB230-4G zahrnují podporu nejnovějšího šifrovacího standardu WPA3, jenž zajišťuje vyšší úroveň zabezpečení dat a chrání uživatele před neoprávněným přístupem. Tento bezpečnostní protokol je zvláště důležitý pro ochranu citlivých dat, jako jsou finanční informace nebo osobní údaje.

Podobné články

QNAP: 24portový řízený 10GbE L3 Lite switch QSW-M3224-24T

21. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP uvedla na trh svůj první plně řízený 10GbE L3 Lite switch QSW-M3224-24T. Díky dvaceti čtyřem portům 10G Multi-Gig, možnostem správy L3 Lite a redundanci sítě MC-LAG pomáhá novinka podnikům při zavádění stabilní a efektivní vysokorychlostní síťové infrastruktury středního až velkého rozsahu. Čtěte více

Wi-Fi síť OMADA SDN v logistickém centru Mohelnice

18. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
V dnešním rychle se vyvíjejícím světě logistiky a skladování hraje klíčovou roli spolehlivé síťové řešení. Kvalitní Wi-Fi pokrytí a nepřetržité připojení Wi-Fi klientských zařízení jsou nutností pro efektivní a bezproblémový provoz velkých skladovacích prostor. Čtěte více

TP-Link: switche Omada SG3452XMPP a SG3428XMPP

24. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link rozšířila svou nabídku v řadě Omada L2+ o plně spravovatelné switche SG3452XMPP a SG3428XMPP. Tyto výkonné produkty jsou vybaveny technologií 90 W PoE++ a umožňují tak i napájení náročných zařízení, jako jsou bezdrátové přístupové body, bezpečnostní kamery a další síťové prvky. Čtěte více

Netgear: přístupový bod WBE710 Insight Manageable WiFi 7

17. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Netgear)
Společnost Netgear uvedla na trh třípásmový přístupový bod WBE710 Insight Manageable WiFi 7. Primárně je určen pro firmy a aktivity, které vyžadují spolehlivé bezdrátové připojení k internetu. Čtěte více