Značky Porsche Design a AOC představily monitor inspirovaný vozem Porsche 911

25. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AOC)
Nový herní 34" zakřivený herní monitor s technologií QD-OLED kombinuje design značky Porsche a znalosti a zkušenosti společnosti AGON by AOC v oblasti zobrazovacích technologií. Ultraširoký PD34 se zakřivením 1 800R je navržen tak, aby splňoval náročné standardy profesionálních uživatelů i nadšených hráčů.

Estetika monitoru čerpá inspiraci z ikonického designového jazyka značky Porsche. Jeho elegantní profil a prémiové materiály odrážejí sofistikovanost interiérů a exteriérů Porsche. Poměr stran displeje 21:9 evokuje široké uspořádání palubní desky zaměřené na řidiče, zatímco ovládací prvky monitoru jsou stejně intuitivní jako středová konzola.

Design monitoru se vyznačuje stojanem z pískovaného hliníkového odlitku, který připomíná volant a paprsky kol modelu 911, zatímco zadní strana monitoru je inspirována mřížkou chladiče. Výškově nastavitelný stojan (130 mm) s možností naklápění a otáčení nabízí ergonomickou flexibilitu a umožňuje uživatelům najít optimální polohu.

Atraktivní design zvýrazňuje funkce AOC Light FX s RGB osvětlením, která nabízí 15 různých režimů.

Obrazovka QD-OLED osloví i nejnáročnější zákazníky

Ústředním prvkem výbavy modelu PD34 je 34" QD-OLED panel s rozlišením UWQHD (3 440 × 1 440 pixelů) v poměru stran 21:9. Špičkový jas obrazovky dosahuje hodnoty 1 000 nitů, čehož využívá také certifikovaná technologie VESA DisplayHDR True Black 400. Díky osvětlení na úrovni jednotlivých pixelů tak obrazovka nabízí prakticky nekonečný kontrastní poměr.

Displej umožňuje zobrazit 1,07 miliardy barev a pokrývá 100 % barevného prostoru sRGB, 99 % barevného prostoru AdobeRGB a 99 % barevného prostoru DCI-P3. Již z výroby se může také pochlubit velmi přesnou kalibrací barev. Díky rozsáhlému barevnému gamutu je monitor PD34 kromě her a jiného zábavního vyžití vhodný také pro profesionální práci s barvami v oblastech, jako je grafický design a střih videa.

Navrženo pro plynulý pohyb

Doba odezva 0,03 ms GtG a obnovovací frekvence 240 Hz zajišťuje křišťálově čisté vykreslování a mimořádně plynulý pohyb i v těch nejnáročnějších scénářích esportu.

Plynulý herní zážitek bez trhání či zadrhávání obrazu je podtržen podporou technologie Adaptive-Sync (zahrnuje jak certifikaci AMD FreeSync Premium Pro, tak kompatibilitu s NVIDIA G-SYNC). Čistotu pohybu obrazu dokládá nejvyšší stupeň certifikace VESA ClearMR 13000.

Mezi funkce specifické pro hraní her patří počítadlo snímků, dynamický bod vytáčení nebo přizpůsobitelný překryvný kříž, který může měnit barvu, aby zůstal viditelný na jakémkoli pozadí.

Bohatá konektivita

Model PD34 obsahuje dva porty HDMI 2.1 pro podporu konzolí současné generace, 1× DisplayPort 1.4, 3× USB 3.2 downstream a 1× USB 3.2 upstream a 1× port USB-C 3.2 Gen 2 s 65W napájením Power Delivery.

Integrovaný přepínač KVM a režim Picture-by-Picture (PbP) dělají z monitoru všestranné zařízení vhodné i pro uživatele, kteří pracují na více aktivitách současně. Monitor PD34 si bezproblémově rozumí se softwarem AOC G-Menu, který umožňuje snadno upravovat nastavení OSD i funkce monitoru. V případě potřeby lze využívat také dva 8W reproduktory certifikované společností DTS.

Cena a dostupnost

Porsche Design AGON PRO PD34 je k dostání v prodejnách Porsche Design, u specializovaných prodejců, online na porsche-design.com a ve vybraných internetových obchodech za doporučenou maloobchodní cenu 30 131 Kč (1 199 eur).

Štítky: 

Profilová karta firmy

AOC International (Europe) B.V.

AOC International (Europe) B.V.

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Značka AOC patří do koncernu TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů.

Do České republiky, na Slovensko a na ostatní trhy střední a východní Evropy monitory AOC dodává společnost MMD-Monitors & Displays CEE.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Hasan Koçyiğit, viceprezident pro obchod a marketing ve společnosti ViewSonic

Hasan Koçyiğit (ViewSonic): Stavíme na vztazích s partnery i zákazníky

13. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing a ViewSonic)
Hasan Koçyiğit, viceprezident pro obchod a marketing ve společnosti ViewSonic, se s námi v rozhovoru podělil o nejnovější informace související s děním v této firmě zaměřené na zobrazovací technologie. Kromě produktových novinek se můžete seznámit také s aktuální kondicí společnosti nebo o plánu stát se dodavatelem komplexních řešení a ekosystémů. Čtěte více

David Kordík (Samsung): Nabízíme vyspělé technologie a maximální podporu partnerů

7. 6. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
David Kordík, head of display division ve společnosti Samsung, nám prozradil, jaké novinky si společnost připravila v oblasti monitorů a digital signage. Řeč byla také o partnerském programu STEP a plánované Display Roadshow, kterou byste si neměli nechat ujít. Čtěte více

AOC: monitory AGON PRO AG276QZD2 a AG326UD

14. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AOC)
Značka AGON by AOC představila dva nové přírůstky do řady AGON PRO. Špičkové herní monitory AG276QZD2 a AG326UD jsou vybaveny panely QD-OLED, přičemž model AG276QZD2 s úhlopříčkou 26,7″ (67,8 cm) nabízí rozlišení QHD (2 560 × 1 440) s obnovovací frekvencí 240 Hz, zatímco varianta AG326UD s úhlopříčkou 31,5″ (80 cm) nabízí rozlišení UHD (3 840 × 2160) s frekvencí 165 Hz. Čtěte více

Ekosystém herních zařízení Legion se rozrůstá o nové monitory a další příslušenství

3. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Nabídka značky Lenovo Legion se rozrostla o dvojici nových herních monitorů a sadu nového příslušenství pro herní handheld Lenovo Legion Go včetně například klávesnice, pouzdra nebo dokovací stanice. Čtěte více