Inogeni rozšiřuje možnosti současných videokonferencí o více kamer a nové funkce

9. 7. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Audiopro)
Společnost Inogeni se soustředí na bezproblémovou integraci nejrůznějších technologií, které pomáhají spolupráci mezi lidmi. Platforma například umožňuje používat více kamer a zdrojů videa během nejrůznějších videokonferenčních jednání či přenosů a podporuje všechny běžně dostupné a používané platformy.

Mezi podporované systémy patří Zoom, Skype, WebEx, GoToMeeting, BlueJeans, LifeSize,  Vidyo, Google Meet, vMix, Facebook Live, YouTube, Wirecast, Livestream a další.

„Vzhledem k tomu, jak se kanceláře, zasedačky a učebny technologicky vyvíjejí a přizpůsobují se novým potřebám, je pro produktivní interakci nesmírně důležité, aby nové systémy dokázaly být BYOD a BYOM friendly, tedy aby v nich jejich účastníci mohli při prezentacích či videokonferencích snadno používat svá vlastní elektronická zařízení, jako jsou chytré telefony, tablety či notebooky,“ uvedl Michal Černý ze společnosti Audiopro, která Inogeni v ČR zastupuje.

Nesmírně důležitým předpokladem efektivní spolupráce je také USB 3.0 konektivita, se kterou lze spolehlivě pracovat i na delší vzdálenosti. Inogeni nabízí zařízení, která míchají a přepínají zařízení z USB či USB 3.0 a HDMI, HDMI/DVI kamery s USB 3.0, připojují a přepínají 4K Ultra HD na USB 3.0, převádějí video z HDMI na USB 3.0 či z VGA/CVBS/Audio na USB 3.0 a přináší mnohem více užitečných řešení.

TOGGLE ROOMS XT

Jedná se o zcela nové efektivní a všestranné BYOD / BYOM řešení s jediným kabelem. Díky tomuto novému přepínači si lze přinést vlastní zařízení, připojit se k hostitelskému počítači, uspořádat pomocí svého notebooku vlastní meeting, nebo se v místnosti okamžitě připojit k prezentačnímu displeji a USB periferiím, jako jsou videobary, kamery, mikrofony a videokonferenční speakerphony.

Přepínač Toggle rooms XT dokáže během videokonferencí a dalších činností odbavovat až pět USB/HDMI zařízení. S jeho pomocí lze přes notebook připojený jediným USB-C kabelem (100W) spravovat velké zasedací místnosti či učebny. Toggle rooms XT podporuje zobrazení ve formátech 16:9 i širokoúhlé 21:9, poskytuje připojení do vzdálenosti 70 m, pracuje s rozlišením až 4K@60H a je kompatibilní s většinou USB kamer a systémů pro sjednocenou komunikaci.

U-BRIDGE 3.0

Toto další nové zařízení nabízí rozšíření trojice USB 3.0 připojení až do vzdálenosti 100 metrů. Ačkoliv lze většinu USB periferií během videokonferencí a pracovních schůzek snadno připojit, problém nastává v nedostatečné přenosové vzdálenosti pouhých 1,5 metru. Nový extender U-bridge 3.0 představuje ideální řešení pro střední a velké místnosti.

Na vzdálenost až sto metrů totiž dokáže pomocí jednoho jediného kabelu typu CAT6A přemostit hned tři USB 3.0 připojení z hostitelského notebooku nebo PC do USB kamer, reproduktorů, videobarů či zařízení INOGENI. U-bridge 3.0 využívá přenos HDBaseT, který umožňuje spolehlivé a stabilní připojení. Nový mimořádně všestranný extender lze ovládat prostřednictvím rozhraní VISCA a RS-232 a je napájen z připojeného hostitelského počítače či zařízení.

„U-bridge je naší odpovědí na poptávku po cenově dostupném a vysoce kvalitním USB 3.0 řešení pro přenos a ovládání na velké vzdálenosti v rámci systémů pro sjednocenou komunikaci. Novinky Toggle rooms XT a U-bridge 3.0 garantují vysoce kvalitní, nekomprimovaný přenos videa a bezproblémovou integraci s předními výrobci kamer a dalšími platformami sjednocené komunikace,“ uvedl Gilles Chouinard, President a CTO společnosti Inogeni.

Podobné články

EIZO: monitor FlexScan EV3450XC

28. 7. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: EIZO)
Společnost EIZO představila svůj první ultraširokoúhlý monitor s integrovaným mikrofonem a webovou kamerou. Model FlexScan EV3450XC s úhlopříčkou 34,1" v zakřiveném formátu přináší větší produktivitu a flexibilitu na každé pracoviště díky rozlišení UWQHD (3 440 x 1 440 pixelů) a široké škále připojení včetně dokovací stanice USB-C. Čtěte více

HP | Poly přináší novinky pro konferenční hovory a hybridní způsob práce

27. 6. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Společnost HP představila novou generaci řešení Poly pro videokonference, která poskytují flexibilitu a lepší zážitek z online schůzek. V době, kdy je hybridní způsob práce stále na vzestupu, jsou kvalitní podmínky a zařízení pro videohovory nutnou součástí výbavy všech zaměstnanců. Čtěte více

Logitech: videokonferenční systém MeetUp 2

25. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Logitech)
Společnost Logitech přichází na trh s USB konferenční kamerou s umělou inteligencí MeetUp 2, která je vhodná pro připojení k soukromým zařízením uživatelů (BYOD) i firemnímu počítačovému vybavení zasedacích místností. Jde o inovovanou verzi kultovní kamery Logitech MeetUp, která je s více než milionem prodaných kusů nejprodávanější konferenční kamerou v historii Logitechu. Čtěte více

TD SYNNEX získal v ČR a SR distribuci konferenčního řešení Barco ClickShare

9. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TD SYNNEX)
Společnost TD SYNNEX se stala v Česku a na Slovensku prvním a jediným distributorem bezdrátového konferenčního řešení Barco ClickShare. Distributor partnerům zaručí velmi rychlou dostupnost z panevropského distribučního skladu v Boru u Tachova a přístup ke kompletnímu sortimentu Barco ClickShare. Čtěte více