Motorola: smartphony razr 50 ultra a razr 50

6. 7. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Značka Motorola představila dva nové stylové smartphony řady Razr. Nejnovější přírůstky do portfolia v podobě modelů razr 50 ultra a razr 50 se chlubí elegantním rozevíracím provedením, stylovými barvami, moderními materiály i pokročilou výbavou, ze které vyčnívají mimo jiné fotoaparáty a pokročilé funkce umělé inteligence.

Oba členové nové rodiny zařízení razr mají výrazné vnější displeje, přičemž motorola razr 50 ultra se může pochlubit čtyřpalcovou úhlopříčkou a motorola razr 50 má 3,6" displej. Přímo z externího displeje budou mít uživatelé mimo jiné přístup také k aplikaci Gemini od společnosti Google. Jednoduchým stisknutím a podržením tlačítka napájení vyvolají aplikaci Gemini a získají pomoc s řadou každodenních úkonů.

Novinkou na externím displeji je také přístup ke službě Fotky Google, díky které mohou uživatelé okamžitě sdílet, prohlížet, mazat nebo označovat obrázky a videa jako oblíbené. Kromě toho je zde také speciální panel Spotify, který uživatelům umožňuje přeskakovat skladby, a panel Bose, který zjednodušuje ovládání sluchátek Bose.

K dispozici je také široká nabídka nových stylů hodin a dalších možností přizpůsobení externího displeje. Uživatelé si mohou oživit displej otáčením textu nebo obrázků, čímž vznikne jejich vlastní stylový spořič obrazovky, nebo mohou využít funkce moto ai (mezi ně patří Style Sync, který přizpůsobí pozadí jejich oblečení, nebo Magic Canvas, který na základě textové výzvy vygeneruje kreativní vizuál).

Odvážný, charakteristický design

Nová zařízení razr se vyznačují výraznými barvami, měkkým povrchem z veganské kůže a tvarovanými hranami. V případě modelu motorola razr 50 ultra si uživatelé mohou vybrat mezi barvami Midnight Blue, Spring Green a Peach Fuzz (Pantone barva roku 2024). Navíc se vrací ikonická barva Hot Pink razr, která spotřebitelům poskytne každodenní dávku dobrého pocitu „newstalgie“. Varianta motorola razr 50 má na přední a zadní straně zařízení barevné odstíny Beach Sand, Koala Grey a Spritz Orange z veganské kůže.

Zařízení jsou nejen pěkná, ale také odolná. Corning Gorilla Glass Victus pomáhá chránit vnější displej před pády a poškrábáním, ochrana před vodou pak umožňuje zařízení přečkat i ponoření do hloubky 1,5 metru po dobu až 30 minut. Zjednodušený pant nabízí také lepší ochranu před prachem.

Díky přepracovanému pantu se zařízení snadněji otevírá nebo zavírá jednou rukou, což uživatelům zjednodušuje přístup k 6,9" pOLED displeji. Díky funkci Flex View lze telefony pohodlně využívat v širokém rozsahu poloh. Pro improvizované focení je nyní na externím i interním fotoaparátu k dispozici funkce Photo Booth, která spojí čtyři fotografie do koláže připravené ke sdílení.

Fotoaparáty s „wow faktorem“

Nový model motorola razr 50 ultra je vybaven 50Mpx hlavním fotoaparátem, možnostmi moto ai a funkcemi úprav na bázi umělé inteligence Google Photos. Díky 50Mpx teleobjektivu mohou uživatelé využít také dvojnásobný optický zoom bez ztráty kvality obrazu.

Kromě toho zařízení nabízí řadu funkcí fotoaparátu s umělou inteligencí, včetně:

  • Enginu pro vylepšení fotografií: využívá AI pro současné použití nastavení z více režimů snímání do jednoho, aby vždy poskytl co nejlepší fotografie. Vyladí obraz pro optimální detaily, jas, světelnost, stíny, barvy a efekty bokeh.
  • Adaptivní stabilizace: určuje rychlost pohybu během natáčení a dynamicky upravuje úroveň stabilizace pro dosažení co nejlepších výsledků, ideální pro pořizování videí při běhu nebo jízdě na kole.
  • Akční záběr: automaticky zvyšuje a upravuje rychlost závěrky a osvětlení podle různých světelných podmínek, kdy uživatelé chtějí zachytit dokonalou fotografii například při skoku nebo oblíbeném sportu.
  • Dlouhá expozice: hosí se na  zachycení uměleckých světelných stop nebo hladkých vodopádů.
  • Super zoom: posouvá fotografie ještě dál tím, že je vylepšuje pomocí algoritmu strojového učení založeným na umělé inteligenci, aby se zachytily detaily i na velké vzdálenosti.

Motorola razr 50 je vybaven 50Mpx systémem fotoaparátů a dále také obsahuje 13 Mpx ultraširokoúhlý/macro Vision objektiv. Ten je ideální při pořizování uměleckých snímků, ať už zblízka, nebo pod širokým úhlem.

Optimalizovaný hardware

Motorola razr 50 ultra je jedním z prvních flipových telefonů s platformou Snapdragon 8s Gen 3. Díky tomu mohou spotřebitelé objevovat, co vše je možné s umělou inteligencí prostřednictvím zrychleného výkonu, bezkonkurenční konektivitě, rychlému hraní her a ještě lepšímu zachycení obsahu. Aby uživatelé tyto funkce využili naplno, disponuje motorola razr 50 ultra 4 000mAh baterií, která nabízí 5W reverzní a 15W bezdrátové nabíjení.

Telefon motorola razr 50 přináší 4 200mAh baterii a 30W nabíjení TurboPower. Má také možnost 15W bezdrátového nabíjení a 4nm procesor MediaTek Dimensity 7300X nabízí lepší energetickou účinnost. Čipová souprava také vylepšuje úlohy založené na umělé inteligenci a zároveň podporuje vizuální efekty a nové zážitky.

Inteligentní software

Softwarová platforma společnosti Motorola, Hello UX, nabízí rozsáhlé personalizované uživatelské prostředí, široké funkční možnosti a intuitivní rozhraní. Kromě toho, že nyní nabízí více přizpůsobitelných funkcí na externím displeji, budou uživatelé moci i nadále využívat pokročilé možnosti připojení k ekosystému s funkcí Smart Connect, bezpečné prostředí pro děti s funkcí Family Space, možnost odpojení od sítě s funkcí Moto Unplugged a komplexní bezpečnostní nastavení s funkcí Moto Secure.

moto ai zlepšuje zážitek ze smartphonu tím, že řeší uživatelské problémy pomocí inovativních generativních řešení AI. V nadcházejících měsících představí Motorola několik nových funkcí moto ai:

  • Díky jednoduché výzvě „Catch me up“ dostanou uživatelé prioritní přehled osobních oznámení, čímž se odstraní potřeba prohledávat oznámení.
  • Výzva „Pay attention“ umožní okamžité nahrávaní rozhovorů nebo hovořících, jejich automatický přepis a shrnutí.
  • Příkaz „Remember this“ zachytí živé momenty nebo informace na obrazovce a automaticky je uloží s podrobnostmi vytvořenými umělou inteligencí. Informace se uloží do zařízení uživatele, aby si je mohl později snadno připomenout.

Kromě toho budou mít uživatelé přístup k moto ai kdekoli ve svém telefonu, aby získali pomoc, rychlé návrhy a odpovědi na otázky, včetně pokynů k používání zařízení nebo složitějších otázek pomocí Gemini z Google Cloud.

Dostupnost

motorola razr 50 ultra je k dostání za cenu 29 999 Kč, motorola razr 50 zájemce přijde na 22 499 Kč.

Video : 

Profilová karta firmy

Lenovo

Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě a lídr v PC Plus éře, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon ThinkPhone (2025)

13. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Společnost Motorola představila novou generaci telefonu ThinkPhone určeného pro podnikatele a firemní uživatele. Telefon s pokročilými bezpečnostními funkcemi a softwarem, který bez problémů spolupracuje s počítači Lenovo ThinkPad, byl navržen pro zákazníky, kteří potřebují hardwarovou spolehlivost bez toho, aniž by obětovali efektivitu a funkčnost. Čtěte více
Lukáš Knotte, country manager Infinixu pro ČR a SR

Infinix prodal za dva roky působení na českém a slovenském trhu téměř 130 tisíc smartphonů

26. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Infinix)
Značka Infinix se etablovala na českém a slovenském trhu. Za dva roky se prodalo přes 126 000 kusů všech modelů čínského výrobce, který se tak pevně usadil na pátém místě prodejnosti. Oblibu si získal především inovativními technologiemi pro rychlé nabíjení, bohatým obsahem balení, ale hlavně skvělým poměrem cena/výkon. Čtěte více

Huawei otevírá novou kapitolu značky Ultimate Design

18. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Huawei)
Společnost Huawei představila unikátní model Mate XT, který představuje významný průlom v technologii skládacích chytrých telefonů. Jde totiž o první „tri-fold“ telefon na světě, což z něj aktuálně dělá lídra na poli skládacích zařízení. Prostřednictvím tohoto modelu navíc Huawei vyjadřuje své odhodlání neustále dosahovat nových úrovní v oblasti technologických inovací. Čtěte více