Philips 49B2U6900CH nabízí velkou pracovní plochu, KVM i webkameru s automatickým rámováním

2. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Philips)
Novinka od Philipsu přináší velké množství nových funkcí, které usnadňují týmovou práci na moderním pracovišti. Model 49B2U6900CH na první pohled zaujme velkou obrazovkou s úhlopříčkou 48,8" a rozlišením 5 120 × 1 440, přidává však i řadu dalších špičkových funkcí a vlastností.

Použitý panel s poměrem stran 32 : 9 je typu VA LCD s W-LED podsvícením. Panel s antireflexní povrchovou úpravou je také mírně zaoblený a nabízí jas 450 cd/m2, odezvu 4 ms a frekvenci 75 Hz. Kromě toho je monitor vybaven např. režimem Low Blue s funkcí Flicker-Free.

Klíčová přidaná hodnota nového monitoru Philips 49B2U6900CH se ukrývá v praktických přínosech pro profesionální pracovním prostředí. Díky funkcím, jako je nastavitelná webová kamera s funkcí Autoframing, mikrofon s možností potlačení šumu a světlo Busylight, je práce s lokálními i vzdálenými kolegy výrazně snazší.

Kamera usnadňuje prostřednictvím funkce Busylight komunikaci s profesionály pracujícími ve stejné kanceláři. Funkce Busylight, umístěná na horní straně webové kamery, je určena k informování ostatních v okolí. Například během telefonování se světlo Busylight automaticky rozsvítí červeně. Stejně tak může světlo informovat o zaneprázdněnosti uživatele. Funkci Busylight lze synchronizovat také se stavy v Microsoft Teams.

Další funkce monitoru

Výbava monitoru čítá např. i funkci Smart KVM, která umožňuje pouhým trojitým stisknutím klávesy „Ctrl“ snadno přepínat mezi obsluhou různých připojených zařízení prostřednictvím jedné sady klávesnice a myši.

Pro přenos zvuku, obrazu i připojení a napájení (výkonem až 100 W) dalších zařízení lze využít jediný kabel USB-C. Nechybí ani rozbočovač s porty USB-A i USB-C pro připojení dalších zařízení. Kromě portu USB-C lze využít také dvojici konektorů HDMI 2.0 a rozhraní DisplayPort 1.4. Další konektivitu nabízí Ethernet LAN port (až do 2,5 Gbps) s funkcí Wake On LAN. 

Webovou kameru s mikrofonem a funkcí potlačení hluku dovoluje nastavit snímání tak, aby se do záběru během konferenčních hovorů vešli všichni členové týmu. K dispozici je také možnost kameru nastavit o 30 stupňů dopředu a dozadu. Kamera s rozlišením 5 Mpx navíc disponuje pokročilými snímači s funkcí rozpoznávání tváře je certifikována pro použití s technologií Windows Hello. Soukromí pak zajistí i fyzický přepínač. 

Ke zvýšení produktivity a uživatelského komfortu a ergonomie přispívá i výškově nastavitelný stojan nebo háček na odložení sluchátek.

Cena a dostupnost

Monitor Philips 49B2U6900CH bude k dispozici ke koupi od února 2024 s doporučenou prodejní cenou 31 000 Kč (1 249 eur).

Profilová karta firmy

Philips, MMD - Monitors&Displays Czech Republic s.r.o.

Philips, MMD - Monitors&Displays Czech Republic s.r.o.

Monitory a Public Signage Philips patří ke světové špičce. Kombinují v sobě prvotřídní technologie a chytré inovace, díky nimž poskytují vysoce kvalitní obraz a maximální pohodlí pro uživatele. Celé portfolio monitorů a Public Signage Philips, které zahrnuje několik produktových řad určených do různých prostředí, klade vysoký důraz na úsporu energie a bere ohledy na životní prostředí. Značka Philips patří do koncernu TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Hasan Koçyiğit, viceprezident pro obchod a marketing ve společnosti ViewSonic

Hasan Koçyiğit (ViewSonic): Stavíme na vztazích s partnery i zákazníky

13. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing a ViewSonic)
Hasan Koçyiğit, viceprezident pro obchod a marketing ve společnosti ViewSonic, se s námi v rozhovoru podělil o nejnovější informace související s děním v této firmě zaměřené na zobrazovací technologie. Kromě produktových novinek se můžete seznámit také s aktuální kondicí společnosti nebo o plánu stát se dodavatelem komplexních řešení a ekosystémů. Čtěte více

David Kordík (Samsung): Nabízíme vyspělé technologie a maximální podporu partnerů

7. 6. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
David Kordík, head of display division ve společnosti Samsung, nám prozradil, jaké novinky si společnost připravila v oblasti monitorů a digital signage. Řeč byla také o partnerském programu STEP a plánované Display Roadshow, kterou byste si neměli nechat ujít. Čtěte více

Philips: monitor 27B2U6903

5. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: MMD Monitors & Displays)
Monitor Philips 27B2U6903 přináší 27" IPS panel s rozlišením 4K UHD, bohatou konektivitu v čele s rozhraním Thunderbolt 4 a řadu funkcí a vlastností zaměřených na zvýšení produktivity a ergonomie kancelářských uživatelů. Čtěte více

BenQ: monitory MA270U a MA320U

28. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: BenQ)
Společnost BenQ uvedla na trh novou řadu monitorů MA, která je navržena speciálně pro počítače se systémem MacOS. Nová produktová řada nezapůsobí pouze svým elegantním designem, ale také 4K rozlišením, konzistentním podáním barev nebo bezproblémovou integrací se zařízeními Mac. Čtěte více