QNAP: 2,5GbE NAS úložiště řady TS-x64

25. 9. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP představila čtyřpozicové (TS-464) a šestipozicové (TS-664) 2,5GbE NAS úložiště navržené pro profesionály a kancelářské uživatele s nároky na vysokorychlostní práci s daty. Díky slotům M.2 NVMe SSD, podpoře PCIe Gen 3 pro doplnění 10GbE nebo 5GbE konektivity a 4K HDMI výstupu, poslouží řešení nejen pro ukládání nebo zálohování dat, ale také pro provozování virtuálních počítačů nebo plynulé streamování multimédií.

Zařízení TS-x64 je vybaveno čtyřjádrovým čtyřvláknovým procesorem Intel Celeron N5105/ N5095 (s možností přetaktování až na 2,9 GHz), šifrovacím modulem Intel AES-NI a podporou až 16GB dvoukanálové paměti. TS-x64 má dva porty 2,5GbE, dva porty USB 2.0 (480 Mb/s) a dva porty USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s), které zajišťují rychlejší přenos dat a zálohování.

Díky slotům M.2 PCIe Gen3 umožňuje TS-x64 využití SSD cache nebo SSD datových svazků pro lepší výkon. TS-x64 má rovněž slot PCIe Gen 3 umožňující instalaci síťové karty 10GbE, karty QM2 pro NVMe SSD cache nebo Qtier. Úložnou kapacitu zařízení TS-x64 lze rozšířit připojením úložných rozšiřujících jednotek TL a TR.

Zařízení je vybaveno operačním systémem QTS 5.0, který obsahuje širokou nabídku aplikací pro domácnosti i firmy, jako jsou HBS pro zálohování na lokální/vzdálené/cloudové úrovni, blokové snímky usnadňující ochranu a obnovu dat a účinně snižující hrozby ransomwaru nebo HybridMount pro integraci soukromých i veřejných cloudových úložišť a ukládání do lokální cache.

K dalším nástrojům patří Virtualization Station a Container Station, umožňují provozování virtualizačních aplikací, nebo inteligentní dozorovací systém QVR Elite. V boji proti kybernetickým hrozbám poskytuje TS-x64 správu ověřování, QVPN (podpora WireGuard), Malware Remover a Security Counselor pro lepší zabezpečení NAS.

Domácí uživatelé ocení i širokou škálu multimediálních aplikací (včetně Plex), možnosti streamování a vestavěný port HDMI umožňující např. připojení k televizoru, monitoru či projektoru.

Obrazová galerie:

Profilová karta firmy

QNAP Systems, Inc.

QNAP Systems, Inc.

QNAP znamená Quality Network Appliance Provider a je světovou špičkou v oboru výroby a dodávek vysoce kvalitních NAS a NVR zařízení.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

QNAP QVR Recording Vault pomůže se zálohováním záznamů z dohledových systémů

3. 10. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP představila produkt QVR Recording Vault Beta, bezlicenční řešení aktivního zálohování záznamů určené pro dozorovací systémy QNAP QVR. Řešení se zaměřuje na úlohy zálohování a je vhodné pro dlouhodobou archivaci mimo pracoviště a centralizovanou správu velkých objemů záznamů z vícera koncových dozorovacích serverů. Čtěte více
Rozhraní nového Centra zabezpečení

QNAP QTS 5.2 se soustředí na zvýšené zabezpečení a ochranu dat

4. 9. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP vydala finální verzi operačního systému QTS 5.2 NAS. Významnou novinkou je Centrum zabezpečení, které aktivně monitoruje aktivity se soubory a brání hrozbám ransomwaru. Kromě toho se zvyšuje zabezpečení systému díky podpoře samošifrovacích jednotek TCG-Ruby. Byly také provedeny rozsáhlé optimalizace s cílem zefektivnit provoz, konfiguraci a procesy správy. Čtěte více

QNAP představil systém QuTS hero h5.2 na bázi ZFS se zvýšeným výkonem a zabezpečením

21. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP vydala finální verzi platformy QuTS hero h5.2 pro NAS na bázi ZFS. Nová verze klade důraz na významná vylepšení bezpečnostních funkcí, výkonu systému a efektivity správy. Čtěte více

QNAP: úložiště TS-432X/TS-632X

10. 8. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP uvedla na trh nové základní modely podnikových NAS včetně čtyřpozicového TS-432X a šestipozicového TS-632X přizpůsobených pro malé a střední podniky. Oba modely jsou vybaveny čtyřjádrovým procesorem, vysokorychlostními porty 2,5GbE/10GbE a sloty PCIe. Všestranná zařízení se hodí pro ukládání, zálohování, správu a sdílení souborů nebo zabezpečení dat. Čtěte více