HP představilo podzimní novinky

11. 10. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing a HP)
Společnost HP představila novinky z oblasti tiskáren, počítačů a tabletů, které se začnou na českém trhu prodávat v nejbližších dnech. Kromě inovované řady tiskáren a multifunkcí zaujmou např. notebooky řady ProBook s inovovaným designem, model Envy 17 s integrovanou technologií Leap Motion pro snímání pohybu nebo konvertibilní notebook HP Spectre x2 Pro.
Yveta Holečková, PC country category manager pro ČR a SR

Na běžné uživatele cílí řada HP DeskJet Ink Advantage, která byla navržena s důrazem na užitnou hodnotu. Tato řada obsahuje jak klasické tiskárny, tak i víceúčelová multifunkční zařízení. HP věří, že zákazníky zaujme také (pro tiskárny) nepříliš obvyklá bílá barva. Tiskárny budou v prodeji za cenu od 1 548 Kč.

Do velkých firem a úřadů HP nasazuje modely LaserJet Enterprise 800 M806 a LaserJet Enterprise MFP830, které obměňují nabídku monochromatických laserových tiskáren téměř po deseti letech. Kromě integrace nejnovějších technologií zaujmou tyto modely např. ovládáním prostřednictvím dotykového displeje, podporou mobilního tisku HP ePrint či rychlostí tisku až 56 str./min. ve formátu A4. I do segmentu tiskáren také pomalu proniká technologie NFC. Oproti předchozím generacím nabídnou také „chytřejší“ firmware, který umožňuje např. napojení na firemní aplikace nebo pevný disk s vestavěným šifrováním. Pozměněn byl také koncept podávání papíru, kdy vstupní zásobník pojme až 4 600 stran formátu A4. K dostání budou za cenu 89 000 Kč za tiskárnu a 271 000 Kč za multifunkci.

HP OfficeJet Pro X s rychlostí až 70 str./min. nejrychlejší stolní tiskárnou na světě. Dosahuje toho díky platformě HP PageWide, kdy se na rozdíl od většiny ostatních tiskáren při tisku nepohybuje tisková hlava, která zde pokrývá celou šířku papíru. Pro tiskárny lze zakoupit také cartridge, na které lze vytisknout až 9 200 stran, což může být argument pro řadu firem. Oproti laserovým tiskárnám je pak výhodou také podstatně nižší spotřeba elektrické energie. Zejména lidé z IT oddělení by mohli slyšet také na skutečnost, že pro obsluhu různých modelů HP tiskáren stačí jeden univerzální síťový ovladač. Ceny začínají na 10 300 Kč za základní model.

Z „počítačových“ novinek byly představeny modely EliteBook 800, ProBook 600 a 400 a Spectre x2 Pro, tedy zejména novinky ve firemním portfoliu. Nové notebooky mají oproti starším modelům také jiné číselné značení - s modely, se kterými jsme se dříve setkávali pod označením 650, se nově budeme setkávat v řadě 200 (bude uvedena později), původní řada ProBook S je nově nahrazena řadou 400, řada ProBook B je nahrazena řadou 600 a řada ElitePad je nahrazena řadou 800.

Modely řady HP EliteBook 800 jsou určeny náročným firemním zákazníkům a dokáží vyhovět požadavkům různých typů společností. Modely této řady se mohou pochlubit širokými možnostmi zabezpečení a podporou řady funkcí pro jejich jednodušší (centrální) správu. Oproti předchozím generacím řady EliteBook mají nové modely tenčí a lehčí provedení a inovovaný design. Konstrukce notebooků využívá také hořčíku a hliníku a odpovídá standardu MIL-STD 810G. Zmínku si určitě zaslouží také hardwarově založená technologie HP Sure Start, která počítačům poskytuje ochranu před útoky na BIOS. Samozřejmostí je možnost dokování. Oproti předchozím generacím již ve výbavě schází optická mechanika. Řada EliteBook 800 v současné době obsahuje modely 820 (12“), 840 (14“) a 850 (15,6“). Počítače řady EliteBook 800 budou dostupné na konci října za cenu od 23 290 Kč vč. DPH.

Notebooky řady HP ProBook 600 přinášejí široký výběr podnikových technologií, možnost konfigurovatelnosti v robustnějším, ale stále tenkém provedení (při zachování optické mechaniky). Kromě řady dalších vlastností lze ve výbavě najít např. rozhraní USB 3.0, Display Port a volitelně také datový 4G LTE modem či volitelnou baterii, která rozšíří výdrž na celý pracovní den. Notebooky spadající do této řady budou v prodeji od konce listopadu za ceny od 14 990 Kč vč. DPH.

Přenosné počítače řady 400 jsou určeny zejména do menších firem a přinášejí za dostupnou cenu výkon nejnovějších procesorů Intel v kombinaci s dlouhou výdrží při práci na baterie. Volitelně je k dispozici také dotykový displej. Řada HP ProBook 400 v současné době obsahuje 15ti palcové modely 450 G1 a 17ti palcové modely 470 G1. Některé modely této řady jsou již v prodeji.

HP Spectre x2 Pro je hybridní ultrabook, který lze jednoduše proměnit na tablet. Vysoký výkon zajistí procesory Intel Core i3 nebo i5 čtvrté generace a SSD disk. Výhodou je také hliníková konstrukce a technologie HP CoolSense pro regulaci chlazení. Změnou oproti předchozí generaci tohoto přístroje je přítomnost displeje s qHD rozlišením (2 560 x 1 440 bodů). Do ČR se však bohužel dostane pouze „ultrabook“ varianta bez možnosti odnímatelného displeje.

Představen byl také model HP Envy 17 s vestavěným senzorem Leap Motion pro snímání pohybu, který se bude na českém trhu rovněž prodávat (včetně lokalizace do češtiny) a pracovní stanice řady Z, která nabídne např. certifikované grafiky Nvidia a AMD, rozhraní Thunderbolt nebo Full HD rozlišení.

Kromě výše zmiňovaných novinek by se i na český trh měla dostat také zařízení se systémem Google Chrome OS, informace o tom, kdy přesně se dostanou do prodeje, však zatím nebyla blíže upřesněna.

Štítky: