Konica Minolta skenuje bezchybně

10. 9. 2013. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: Konica Minolta)
Konica Minolta vylučuje možnost změny informací v elektronických dokumentech po naskenování papírového originálu. Výsledky vyplývají z podrobného testu, který Konica Minolta provedla napříč kompletním portfoliem svých produktů.

„Problémem konkurence byla technologie komprese JBIG2, která mohla za změny údajů na dokumentech po jejich naskenování. O nevhodnosti této technologie víme již delší dobu, a proto ji v našich zařízeních vůbec nevyužíváme,“ řekl Pavel Kelča, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech a dodal: „Bezchybný převod dokumentů do elektronické podoby je pro naše zákazníky základním kamenem celého firemního řízení dokumentů. Jsme proto rádi, že můžeme všechny ujistit o správném fungování našich zařízení a vyloučit jakoukoli změnu údajů po naskenování dokumentů.“

Zařízení Konica Minolta využívají při skenování dokumentů technologii dvourozměrné komprese CCITT. Jde o takzvanou bezztrátovou kompresi, která je optimalizovaná právě pro práci s dokumenty. Tím je vždy zaručena shoda údajů naskenovaných dokumentů s originály.

Případ konkurenčního tiskového řešení prokázal, že technologie JBIG2 při určitém nastavení parametrů měnila po naskenování číselné údaje dokumentů. Nejrizikovější skupinou z pohledu uživatelů jsou faktury, smlouvy a daňové doklady.

Zkreslené údaje na těchto dokumentech mohou vést k vážným problémům v obchodních vztazích, nepřesným platbám či dokonce sankcím. Konica Minolta doporučuje zvážit rizika využívání této technologie a ověřit metody komprese všech firemních tiskových zařízení.

Štítky: