3D Blu-ray přehrávače Panasonic

20. 1. 2012. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Panasonic)
Panasonic představil několik 3D Blu-ray přehrávačů. Modelová řada vyniká obrazovými i zvukovými vlastnostmi a díky stylovému provedení bude navíc slušet každé domácnosti. Lze ho připojit na internet a díky systému Viera Connect užívat filmů, videoklipů či her.
Panasonic DMP-BBT01

Do řady patří několik modelů - DMP-BBT01, DMP-BDT500, DMP-BDT320, DMP-BDT221, DMP-BDT220 a DMP-BDT120. Všechny si poradí s trojrozměrným obrazem z 3D Blu-ray disků, ale také dokážou konvertovat do 3D podoby běžný 2D obraz. Diváci si tak mohou vychutnat prostorový efekt i u filmů natočených konvenční technikou, a to nejen na Blu-ray, ale i na běžných nosičích DVD. Přehrávače dovedou do třírozměrné podoby převést dokonce i obraz přenášený z internetových serverů.

Po technické stránce představují přehrávače to nejlepší, co je dnes ve světě Blu-ray k dispozici. Modely BBT01 a BDT320 jsou vybaveny štěrbinovými mechanikami, přehrávač BBT01 lze podle přání uživatele postavit na výšku, na šířku či na podstavec. Všechny přehrávače podporují moderní obrazové a zvukové formáty včetně bezztrátového formátu FLAC. O zvuk se stará DA konvertor podporující systém 192 kHz/32 bit, model BDT500 je navíc vybaven audiofilskými komponenty a podporuje prostorový systém 7.1.

Všechny přehrávače podporují internetovou službu Viera Connect, díky níž si majitelé mohou na velké obrazovce a v pohodlí vychutnat spoustu obsahu z množství webových serverů, jako je například YouTube nebo zpravodajské servery a k dispozici je i celá řada her. Velkou radost budou mít i filmoví fanoušci – díky službě VOYO, nedávno spuštěné ve spolupráci s TV Nova, mají uživatelé Viera Connect k dispozici celý archiv této televizní stanice a k tomu celou řadu filmů všech žánrů. Až na model BDT120, který je Wi-Fi Ready, jsou všechny přehrávače řady vybaveny vestavěným Wi-Fi portem, přístup na internet či do domácí sítě je tedy dílem okamžiku.
 
Samostatnou kapitolou v nabídce funkcí přehrávačů jsou sociální sítě. Viera Connect umožňuje přístup na Facebook i Twitter, k dispozici je komunikační program Skype. Pokud to televize umožňuje, lze si příslušnou aplikaci otevřít v samostatném druhém okně. Lze tak chatovat nebo prohlížet vlastní profil, bez přerušení sledování filmu či seriálu.