Notebooky Lenovo IdeaPad U, Y, S a Z hýří barvami

20. 1. 2012. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Lenovo)
Lenovo představilo řadu notebooků poskytujících škálu modelů tak, aby vyhovovaly potřebám, vkusu a preferencím každého zákazníka. Zároveň představilo i nové barvy těchto produktů, včetně pivoňkově růžové, ocelově modré a rubínově červené.
IdeaPad S206

Notebooky řad IdeaPad U, Y, S a Z nabízejí spektrum stylů, barev a výkonnosti pro všechny spotřebitele – od studentů až po profesionály na cestách.

Naše řady spotřebitelských notebooků pro rok 2012 odráží náš závazek dodávat takové produkty, které určují ve spotřebitelském segmentu standard pro inovace a styl,“ řekl Pavel Janich, Consumer 4P Manager ze společnosti Lenovo. „Mimo fakt, že jsou naše výrobky technicky inovativní, jsou také více než kdy jindy zaměřeny na zábavu. Díky lepšímu zvuku, multimediálním funkcím  a nevšedním barvám získají naši zákazníci v těchto produktech stylové společníky, se kterými je radost pracovat.“

IdeaPad U310 a U410 – ultra notebooky pro styl a výkon

Lenovo rozšiřuje své portfolio Ultrabooků o IdeaPad U310 a U410, dva Ultrabooky s atraktivní cenou následující nedávno oznámený IdeaPad U300s. Tyto tenké a lehké notebooky jsou poháněny procesory řady Intel Core. K dispozici jsou ultrabookové verze s 64GB SSD úložišti sloužícími jako vyrovnávací paměť pro data a s pevným diskem s velikostí až 500 GB. Všechny verze disponují rychlou odezvou s rychlým startem operačního systému a rychlým obnovením ze spánku díky certifikaci Windows 7 Enhanced Experience. Notebooky také nabízí další inteligentní prvky, včetně technologie Lenovo Smart Update, která automaticky aktualizuje poštovní schránku, rychlé zprávy a zprávy ze sociálních sítí i v režimu spánku, a to vše až s osmihodinovou provozní výdrží baterie.

Štíhlé a lehké U310 a U410 vážící 1,7 a 1,9 kg a tenké 18 a 21 mm jsou vhodné pro veškeré využití na cestách. Pro optimální vizuální zážitek při konzumaci nebo vytváření obsahu je U310 vybaven 13,3palcovým 16 : 9 HD displejem a grafikou Intel GMA 3000 HD, zatímco U410 má GB grafiku Nvidia GeForce 610M. Své zaměření na zábavu dokazují notebooky technologií Intel Wireless Display (WiDi) pro bezdrátové připojení na jakoukoliv velkou obrazovku. Oba notebooky byly navrženy v souladu s požadavky dnešního designově náročného spotřebitele a jsou tak dostupné ve škále veselých barev, včetně akvamarínově modré, barvě třešňového květu, grafitově šedé, rubínově červené, safírově modré a mátově zelené.

IdeaPad S200 a S206 – módní mini notebooky

Lenovo představilo dva mini notebooky, které jsou pozicovány mezi netbooky a notebooky. IdeaPad S200 a S206 jsou lehké a tenké, bez obětování výpočetních kvalit. Přicházejí s velkým 11,6palcovým širokoúhlým HD displejem, jsou 20,7 mm tenké a váží 1,3 kg. Tyto mini notebooky mají na dotek kvalitní povrch a Accutype klávesnici se zaoblenými klávesami.

S200 přichází s dvoujádrovým procesorem Intel Atom, zatímco S206 je vybaven dvoujádrovým procesorem AMD. Tyto mini notebooky vytvořené pro to, aby byly společníkem na cestách, s 4hodinovou výdrží baterie, umožňují svým uživatelům připojit se on-line během několika sekund a spustit základní aplikace bez nutnosti spuštění Windows díky funkci Lenovo Quick Start. K vybavení patří i integrovaná HD webová kamera pro bezproblémové video chatování a volání a 802.11b/g/n Wi-Fi. Vybrané modely mají také integrovanou podporu Bluetooth. Oba mini notebooky jsou k dispozici v následujících výrazných odstínech – cukrová růžová, karmínově červená, ocelově modrá, grafitově šedá a perlově bílá.

IdeaPad Y480 a Y580 – notebooky pro moderní zábavu

Notebooky schopné zvládnout náročné multimediální aplikace, to jsou IdeaPad Y480 a Y580. Tyto 14 a 15palcové notebooky řady Y s Full HD rozlišením, poháněné procesory řady Intel Core s volitelnou grafikou Nvidia GeForce GTX660M 2GB GDDR5 uspokojují ty nejvyšší nároky na grafiku a výkonnost při práci s náročnými multimédii a hraní her.

Z funkcí určených pro zábavu stojí za pozornost vylepšené audio Dolby Home Theatre V4, reproduktory renomované firmy JBL a funkce OneKey Theater II pro audiovizuální optimalizaci poskytující na jedno stisknutí tlačítka jasnější, ostřejší obraz a lepší audio. Y580 také podporuje podsvícenou klávesnici a HD kameru s nočním režimem. S volitelným televizním tunerem a technologií Intel Wireless Display (WiDi) mohou uživatelé přenést pokročilé multimediální funkce na největší obrazovku, jakou mají doma k dispozici.

IdeaPad Z580, Z480, Z380 – stylové a pestrobarevné notebooky

Řada notebooků IdeaPad Z  nabízí příznivý poměr ceny a výkonu. Díky možnostem technologií procesorů a grafik jsou notebooky řady Z vhodné pro multimediální úkoly. Z barevných variant budou mít uživatelé k dispozici řadu různých barev – jantarovou, barvu zeleného jablka, višňově červenou, korálově modrou, ocelově šedou a pivoňkově růžovou.

Řada IdeaPad Z přichází s chytrými funkcemi, jako je inteligentní touchpad pro snadné posouvání, zvětšování a otáčení, a systém Lenovo OneKey pro snadné zálohování a obnovení dat. Pro zábavu je řada Z vybavena funkcí OneKey II Theater a až Nvidia GeForce GT640M 2GB grafikou s podporou DirectX 11. Tyto notebooky jsou k dispozici v úhlopříčkách 13,3, 14 nebo 15,6 palce a jsou vybaveny LED podsvíceným širokoúhlým HD displejem 16 : 9 s rozlišením 1 366 x 768 bodů, integrovanou mechanikou DVD a podporou HD grafiky. HDMI výstup a Intel Wireless Display (WiDi) technologie umožňují snadné užívání všech multimédií na velké obrazovce.

IdeaPad G480, G580, G780 – cenově dostupné notebooky

Kromě dalších notebooků Lenovo představilo modely v řadě G. Tři notebooky G480, G580 a G780 mají 14, 15,6 a 17,3palcové HD displeje, OneKey Rescue systém pro snadné zálohování a obnovení dat a funkci pro rozpoznání obličeje Veriface. Nabízí odolnou konstrukci, inteligentní technologie Lenovo a výkon za dostupnou cenu.

Dostupnost

Notebooky řady IdeaPad U budou dispozici v květnu, IdeaPad Z, IdeaPad Y a IdeaPad S budou k dispozici v dubnu, IdeaPad G budou k dispozici v červnu.