Česká konkurence pro Kindle se jmenuje eReading.cz

15. 11. 2011. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: eReading.cz a DCD Publishing)
Portál s elektronickými knihami eReading.cz ve spolupráci s distributorem spotřební elektroniky HP Tronic uvedl na český trh první čtečku elektronických knih lokalizovanou do češtiny s možností přímého přístupu k českému obsahu.
Čtečka je dostupná v bílé barvě

Čtečka je vyráběná v Číně, ale pro potřeby eReading.cz byla upravena na míru – má na sobě vyryté logo a firmware je navržen pro používání s portálem eReading.cz. Pomocí Wi-Fi připojení umožňuje stahovat ukázky knih a následně zakupovat kompletní tituly bez nutnosti použití dalších zařízení. Čtečka tak zajistí čtenáři odkudkoli na světě přístup do kompletního knižního katalogu portálu eReading.cz.

„Čtenář si přes čtečku na jedno kliknutí může stáhnout libovolný titul, který si kdykoliv dříve zakoupil na portálu eReading.cz, čímž získává permanentní přístup do své vlastní on-line knihovny,“ řekl spoluzakladatel portálu Martin Lipert.

Do budoucna eReading.cz plánuje také zajištění přísunu periodických informací. Nyní je v sekci „Periodika“ dočasně uvedena předpověď počasí pro Českou republiku.

Čtečka portálu eReading.cz umožňuje uživatelům také nahrávat vlastní soubory. Čtenáři již nemusí řešit nepřehlednou situaci v oblasti formátů, jelikož čtečka podporuje jejich nadstandardní množství včetně potřebných standardů zabezpečení knih využívaných na lokálních trzích. Uživatelé tedy mohou bez komplikací nahrávat obsah i od konkurenčních portálů.

V den představení nové čtečky eReading.cz portál uvedl do prodeje jako první elektronické vydání oficiálních pamětí bývalého výkonného ředitele společnosti Apple, Steva Jobse. E-kniha se dostává na trh o den dříve, než na pulty knihkupectví dorazí v tištěné podobě.