Sharp dotyková obrazovka PL-702B

14. 10. 2011. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Sharp)
Dotykový monitor PN-L702B od Sharpu s displejem s úhlopříčkou 176,6 centimetrů a Full HD rozlišením vykreslí přesně každý detail. Díky detekčnímu softwaru je možné všechny změny a komentáře integrovat do stávajících návrhů na monitoru a vše potom uložit či vytisknout.
Sharp monitor PN-L702B

Nečitelné písmo na tabuli, často rozostřené promítačky či hektické kopírování diskuzních poznámek patří nyní do minulosti díky PN-L702B dotykovému monitoru.

"Díky 70palcovému displeji (176,6 cm), Full HD rozlišení a citlivé dotykové obrazovce je tento monitor ideální pro výuku ve školách a na univerzitách, pro prezentace v zasedacích místnostech a konferenčních centrech, a také pro e-signage aplikace," řekl Peter Heins, ředitel výzkumu a vývoje produktů společnosti Sharp Electronics Europe. "PN-L702B je dokonce okamžitě připraven k použití jako součást videokonferenčního systému, kdy lidé fyzicky se nacházející na různých místech zeměkoule mohou diskutovat na obrazovce v reálném čase, jakoby seděli společně u jednoho stolu.“

Všechny pohyby pouze dvěma prsty

Infračervený detekční systém vyvinutý společností Sharp zlepšuje odezvu dotykové obrazovky a její schopnost integrovat ručně psané poznámky. Tento systém zahrnuje různé infračervené senzory, které rychle a přesně zjistí polohu prstu nebo dotykového pera. PN-L702B má také tzv. funkci dvojdoteku (Touch Dual Function), která uživateli umožňuje procházet obsah tažením dvou prstů nahoru a dolů po obrazovce, dokáže také zvětšovat a zmenšovat roztažením nebo naopak přiblížením prstů k sobě.

Díky UV2A technologii PN-L702B působivé barvy, zářivě bílou a hluboké odstíny černé. Tato technologie zároveň zajišťuje plné LED podsvícení a zabraňuje ztrátě jasu na okrajích obrazovky. Výsledkem je vždy optimálně čitelný obsah a zároveň nízká spotřeba.

Snadno k použití a okamžitě zapojen do sítě

Při jeho vývoji byl kladen velký důraz na jednoduchost používání. Software Sharpu pro elektronické pero byl vyvinut pro dotykové monitory Sharp, takže se s displejem velmi snadno pracuje. Uživatelé mohou psát a kreslit přímo na obrazovku pomocí dotykového pera nebo vlastními prsty. Zobrazené obrázky mohou být zvětšovány či otáčeny, ručně psané poznámky mohou být označeny a přesunuty na jakékoliv místo na obrazovce. Po provedení všech úprav lze samozřejmě výsledný zobrazený obsah uložit a vytisknout. Například nejaktuálnější výsledek jednání či brainstormingu může být snadno uložen a později zpřístupněn vybrané skupině lidí. PN L702B lze připojit bez problémů k multifunkčním zařízením Sharp, tiskárnám, skenerům a také zapojit do sítě. Také zobrazení naskenovaných obrázků na dotykovém displeji a poté jejich uložení i s ručně psanými poznámkami je nyní každému na dosah.