Zyxel v nemocnici Benešov

22. 9. 2011. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Zyxel)
Nemocnice v Benešově se rozhodla vybudovat síťovou infrastrukturu za použití produktů od Zyxelu. Díky tomu bude mít personál i pacienti k dispozici moderní komunikační technologie.

Benešovská nemocnice se rozhodla vyjít vstříc moderním požadavkům na kvalitní pracovní zázemí. Zaměstnancům se tak otevírají možnosti jako je například elektronická správa stavu léků a bezpečný online přístup ke zdravotním záznamům.

Svým pacientům tak nemocnice poskytuje možnost zabezpečeného Wi-Fi připojení, které mohou využít pro soukromé i pracovní potřeby.

Celá infrastruktura je postavená na produktech z portfolia společnosti Zyxel. Centrálním prvkem je HotSpot přístupový bod G-4100. Pro pokrytí areálu nemocnice WiFi signálem byly dále implementovány dva výkonné přístupové body NWA-3500.

Ochranu celého síťového řešení zajišťuje firewall ZyWall USG 1000, který se stará o zabezpečený přístup na internet a zároveň chrání interní nemocniční síť s citlivými lékařskými údaji před napadením zvenku i nedovolenou manipulací uvnitř sítě.

Realizaci projektu zajišťovala společnost MGC Servis. Ta je certifikovaným a technicky proškoleným partnerem Zyxelu.