Jednotka Epson ELPCB01 pro přepínání mezi zdroji signálu

18. 8. 2011. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Epson)
Epson reagovala na poptávku po výukovém vybavení a vyvinula připojovací jednotku ELPCB01. Tato nástěnná ovládací jednotka umístěná v přední části učebny umožňuje snadný přístup k ovládacím prvkům projektorů Epson, zatímco udržuje kabely uspořádané a v čistotě.
Připojovací jednotka soustředí všechny funkce projektoru do jediného dostupného místa a usnadňuje učitelům výuku

Použití jednotky ELPCB01 umožní učitelům jediným dotykem tlačítka přepínat mezi zdroji signálu, jako jsou například laptopy nebo DVD přehrávače. Není nutné zabývat se vstupy instalovanými na stropě nebo dálkovým ovládáním a plýtvat tak vzácným časem, který může být věnován výuce.

Jednotka ELPCB01 vylepší vzhled učebny a minimalizuje nebezpečí, že někdo zakopne o kabely, které díky dodanému krytu zůstávají stále čisté. Zesilovač USB signálu umožňuje prodloužení USB kabelů až o 10 metrů, což učitelům dává více volnosti, co se týče umístění jednotlivých zařízení.

Julia Lin, produktový manažer společnosti Epson, k tomu dodal: „Jednotka ELPCB01 byla zkonstruována tak, aby učitelům pomohla soustředit se spíše na výuku, než na učební pomůcky. Díky velkým tlačítkům a srozumitelně označeným vstupům je obsluha jednotky ELPCB01 velmi jednoduchá. Konkurenční výrobky jsou často opatřeny dvířky, která je nutno za účelem získání přístupu ke vstupům zvednout, ale konstruktéři společnosti Epson navrhli dvířka, která se otevírají směrem ven, takže ke vstupům se lze dostat pomocí jedné ruky.”

Dalším přínosem jednotky ELPCB01 je kromě snadné obsluhy její jednoduchá instalace. Připevnit ke stěně ji lze pouhými čtyřmi šrouby, přičemž vstupy a tlačítka jsou identické se vstupy a tlačítky projektorů Epson určených pro oblast vzdělávání, a proto je lze snadno rozpoznat. Školy si mohou vytvořit komplexní audiovizuální řešení připojením dvou volitelných 15W aktivních reproduktorů Epson, které jsou vybaveny interním zesilovačem, jenž je zárukou dokonalého zvuku.