Trend Micro Mobile Security 7

28. 7. 2011. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Trend Micro)
Trend Micro Mobile Security 7 pro velké i malé podniky rozšiřuje ochranu za hranice tradičních PC a zabezpečuje data na širokém spektru spotřebitelských mobilních přístrojů, ať už jsou to přístroje s OS Android, iPhony nebo iPady.

„Tlak na povolení a podporu různých přístrojů, které si kupují sami zaměstnanci, přináší pro IT nové výzvy,“ varoval Cesare Garlati, hlavní vedoucí odboru konzumerizace společnosti Trend Micro. „Díky Trend Micro Mobile Security 7 mohou pracovníci IT začít tyto výzvy řešit a umožnit svým podnikům plně využít výhod konzumerizace.“

Díky prevenci hrozeb, ochraně dat a správě mobilních přístrojů z jediného bodu kontroly umožňuje Trend Micro Mobile Security 7 organizacím chránit data, omezit incidenty spojené se ztrátou dat a snížit provozní náklady na správu mobilních přístrojů ve vlastnictví zaměstnanců.

Klíčové funkce Trend Micro Mobile Security 7:

Centralizovaná správa z jediné konzoly, která nabízí osvědčený, spolehlivý a rozšiřitelný rámec pro centrální správu a umožňuje správu zabezpečení a konfigurace osobních počítačů i mobilních přístrojů z jediné konzoly.

Správa mobilních zařízení zajišťuje centralizovanou registraci, poskytování a odebírání oprávnění pro přístup k síti a k aplikacím a kritický přehled o přístrojích a jejich stavu, a nabízí tak administrátorům IT aktivní kontrolu a omezení nákladů na podporu.

Ochrana dat umožňuje v případě ztráty či odcizení přístroje uzamčení a vymazání firemních dat na dálku, nabízí zamykání funkcí kamer, modulů Bluetooth a čteček SD karet a zajišťuje inventarizaci přístrojů a sledování jejich aktuální polohy.

Zabezpečení mobilních zařízení nabízí ochranu proti malwaru s využitím informací poskytovaných z cloudu infrastrukturou Trend Micro Smart Protection Network, firewall/IDS, filtrování a protokolování volání a zpráv a vynucuje použití hesel při zapínání přístrojů.

Široká podpora platforem zajišťuje bezproblémové zabezpečení napříč platformami, nezávisle na formě přístroje pro: Android, iOS, Windows a Symbian.

Trend Micro Mobile Security 7 je k dispozici jako samostatné řešení pro podniky, jako plug-in produktu Trend Micro OfficeScan, nebo v rámci těchto bezpečnostních sad: Trend Micro Enterprise Security for Endpoints Advanced, Trend Micro Enterprise Security for Endpoints & Mail Servers a Trend Micro Enterprise Security Suite.

Podniková řešení, která vhodně doplňují Trend Micro Mobile Security 7: Trend Micro OfficeScan, řešení Trend Micro Virtual Desktop Security, Trend Micro Endpoint Encryption a Trend Micro Data Loss Prevention.