Herní notebook MSI GT683

2. 6. 2011. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: MSI)
Společnost MSI představila přírůstek do své rodiny herních notebooků, model GT683 – první hráčský notebook osazený grafikou Nvidia GTX560M s 1,5GB paměti a procesorem Intel Core i7 nové generace.
MSI GT683

Zvukové zážitky nejen při hraní zaručuje kombinace reproduktorů Dynaudio a technologie THX TruStudioPRO. Díky mobilnímu procesoru Intel Core i7 ve spojení s technologiemi MSI Turbo Drive Engine a MSI Cooler Boost netrápí nedostatek výkonu a notebook přitom zůstane ledově chladný.

Grafika Nvidia GeForce GTX560M

Pro dosažení maximálního možného výkonu ve hrách společnost MSI ve svém notebooku použila grafickou kartu Nvidia GeForce GTX560M s 1, 5 GB DDR5 paměti. Díky své výbavě je notebook MSI GT683 skvělou zbraní a nástrojem i pro ty nejnovější hry a díky plné podpoře DirectX 11 a technologie Nvidia PhysX věrně zprostředkuje veškeré úžasné herní zážitky a vizuální efekty.

Síla generace

Herní notebook MSI GT683 používá čtyřjádrový procesor Intel Core i7, který mu dodává potřebný výkon. Výpočetní výkon všech jader navíc dokáže zvýšit generace technologie Turbo Boost 2.0. O svižnou konverzi, synchronizaci a kompilaci multimediálního obsahu se pak postará technologie Quick Sync Video.

TDE, technologie Turbo Drive Engine a Cooler Boost

Notebook MSI GT683 je vybaven technologií Turbo Drive Engine, která dokáže snadno zvýšit výkon grafického procesoru a stačí k tomu pouhé jedno stisknutí tlačítka Turbo. S GT683 je k dispozici výkon ve chvíli, kdy ho je potřeba. Technologie MSI Cooler Boost je pak další technologie, kterou lze aktivovat jediným stisknutím tlačítka. Se zapnutou funkcí Cooler Boost notebook MSI GT683 využívá proměnlivé otáčky ventilátoru a zajistí, že bude stále co nejchladnější, aniž by musel ubrat na výkonu.

Zvuková aparatura

MSI GT683 má nejlepší reproduktory, na které lze v notebooku narazit. Díky spolupráci dvou světoznámých společností MSI a Dynaudio se podařilo převést nespočet výpočtů a mnohaměsíční designové studie a výsledkem je ideální umístění reproduktorů. Vysoce kvalitní zvukový výstup je kombinován se vstupem prostřednictvím technologie THX TruStudioPRO.

Snadné rozšíření paměti až na 16 GB

Náruživí hráči si vyžadují maximálně výkonné stroje a notebook MSI GT683 jim vychází vstříc i tím, že nabízí celkem čtyři paměťové sloty DDR3, které umožňují osazení až 16 GB RAM. Není k zahození mít notebook s paměťovou kapacitou výkonného serveru. Díky dvěma pevným diskům zapojeným v rychlém diskovém poli RAID 0 má notebook MSI GT683 nejen dvojnásobnou diskovou kapacitu, ale navíc tato konfigurace zvyšuje rychlost zápisu a čtení až o 70 procent.

Super rychlé přenosy dat díky USB 3.0

MSI GT683 je vybaven rychlým rozhraním USB 3.0, které nabízí až desetkrát rychlejší přenos dat než USB 2.0. Datově objemné soubory, jako například filmy a video ve vysokém rozlišení, lze kopírovat a přenášet mnohem rychleji a snáze. Nyní se lze věnovat zábavě bez zbytečného čekání a zdržování.

Technologie CinemaPro

Notebook je skvěle vybaven pro zpracování multimediálního obsahu a nabízí vlastní technologii MSI CinemaPro pro co nejlepší zobrazení. Opět pouhým stisknutím tlačítka lze aktivovat funkci, která zprostředkuje bohaté, syté barvy a vysoké rozlišení pro dosažení maximálních vizuálních zážitků. Notebook MSI GT683 není jen volbou pro zapálené hráče, ale také výkonným multimediálním centrem.

Rychle nabít a jít

Herní notebook MSI GT683 ve svém arzenálu zahrnuje i technologii MSI i-Charger, díky které je možné přes USB rozhraní notebooku nabíjet přenosná zařízení až třikrát rychleji.

Notebook bude na trhu dostupný v druhé polovině června.

Technické parametry

ModelGT683RAudio (kanály)

7.1 - THX TruStudioPRO

Operační systémOriginální Windows 7 Home PremiumReproduktory2* Dynaudio + Subwoofer
Rozlišení displeje15.6” (Full-HD, 1920x1080)KameraHD (2MP s HD video)
ProcesorIntel Core i7 (2630QM)Audio konektoryVstup pro mikrofon/ výstup na sluchátka / Line in,out / SPDIF
GrafikaNvidia Geforce GTX560M, 1.5GB GDDR5USB 2.0 / 3.02 / 2
Operační paměť8 GB DDR3VGA výstup
Pevný disk640 GB HDD SATA2, Raid 0 (7200RPM)HDMI
Síť10/100/1000 MbpseSATA
Wireless LAN802.11 b/g/n WiFiBaterie9článková (± 3 hodiny)
Optická mechanikaSuper MultiHmotnost3.5 kg
KlávesniceZvýrazněné herní klávesy, numerická částRozměry (ŠxHxV)395 x 265 x 35-46 mm
TouchpadSingle touch + scrollZdroj150 W
BluetoothZáruka2 roky (vyzvednutí a doprava zdarma)
Čtečka karet4-in-1PříslušenstvíHerní batoh a myš + Mafia II + Just Cause II