Monitory Philips - kvalita a ekologie

11. 4. 2011. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: MMD)
Společnost MMD představila řadu kancelářských monitorů Philips, určených pro tzv. „Green Business“. Všechny modely jsou vybaveny moderními technologiemi, které pomáhají šetřit náklady na elektřinu a snižovat dopad na životní prostředí.
Philips 273P3PHES

Čtyři monitory disponují unikátní technologií Philips – PowerSensor Monitor, která dokáže pomocí neškodných infračervených senzorů sama rozeznat přítomnost uživatele u monitoru a díky tomu ušetřit až 80 procent elektrické energie. Jsou jako stvořené pro všechny společnosti, které chtějí chránit životní prostředí a zároveň šetřit svoje interní náklady na provoz. Modely splňují také certifikaci EPEAT Gold zaručující nejvyšší úroveň ochrany životního prostředí.

Monitory, které využívají technologii PowerSensor Monitor, jsou 273P3LPHES, 273P3PHES, 221P3LYES a 221B3LPCS. Vlajkovou lodí této série je zejména Philips 273P3LPHES, Full HD monitor s 27“ displejem.

Výhodou těchto business modelů však není jen nízká spotřeba energie, ale také kvalita obrazu. LED technologie garantuje barevné podání a vysoký kontrast. Ekologicky smýšlející uživatelé ocení i to, že tyto monitory neobsahují rtuť a nezanechávají tak za sebou žádné ekologické stopy.

K hlavním rysům těchto monitorů Philips patří kromě ekologického provozu zejména velká obrazovka (až do 27 palců), Full HD, inteligentní technologie SmartImage analyzující automaticky obsah na obrazovce, ergonomický design, USB porty a širokoúhlý poměr stran 16 : 9.