Externí pevné disky Toshiba řady Stor.E Steel

23. 3. 2011. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: Toshiba)
Divize společnosti Toshiba uvedla na trh Stor.E Steel S a Stor.E Alu 2S: dvě řady externích pevných disků s rozhraním USB 3.0 pro rychlý přenos dat až 5Gb/s za vteřinu a s dostatečně velkou kapacitou k uchování rozsáhlých multimediálních souborů.
Toshiba StorE Steel 2.5

Stor.E Steel S a Stor.E Alu 2S budou během prvního čtvrtletí roku 2011 dostupné na trhu v Evropě, na Středním východě a v Africe.

Datové nosiče s rozhraním USB 3.0

Vzhledem k moderní digitalizaci dokumentů vyžaduje uživatel spolehlivé externí pevné disky s velkou kapacitou a rychlým přenosem dat. Mnoho zákazníků chce bez omezení převádět rozsáhlé soubory jako videa, hudební alba a fotografie mezi počítačem a záložním zařízením. Stor.E Steel S i Stor.E Alu 2S s rozhraním USB 3.0 disponují přenosem dat rychlostí až 5Gb za vteřinu. Tyto moderní externí disky jsou navíc plně kompatibilní s počítači a přídavnými zařízeními s porty USB 2.0.

Velká kapacita pro vytváření rozsáhlých multimediálních knihoven

Externí pevné disky formátu 2.5“ disponují kapacitou až 1TB. Díky napájení přes USB kabel jsou tato lehká záložní zařízení snadno přenosná. Stor.E Alu 2S nabídne i 3.5“ formát s maximální kapacitou 2TB vhodný ke stálému připojení v kanceláři nebo domácnosti. Tato verze je určena především pro uživatele s rozsáhlou multimediální knihovnou, kteří vyžadují obzvlášť velkou kapacitu externích disků.

Design a elegance

Díky kovovým krytům jsou tyto externí pevné disky odolné a spolehlivé. Zatímco Stor.E Alu 2S bude k dispozici v černém nebo matově stříbrném hliníku, Stor.E Steel S je z oceli a na trh přichází ve třech barevných variantách: stříbrné, černé a titanové.