Jarní novinky od Canonu

9. 2. 2011. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: Canon)
Canon představil dvě zrcadlovky řady EOS, dva blesky Speedlite, čtyři objektivy řady EF, pět kompaktních fotoaparátů z řad PowerShot a Ixus, pět inkoustových tiskáren a multifunkcí Pixma a šest kalkulaček.
EOS 1100D FSL w EF-S 18-55mm

Fotoaparát EOS 600D poskytuje nástroje potřebné k zachycení fotografií a HD záznamů a možnostmi převyšuje i stávající produkt EOS 550D. 

EOS 1100D je dokonalou volbou pro ctižádostivé fotografy, kteří vyžadují špičkovou kvalitu obrazu a současně snadnost použití.

Dvojice superzoomů, PowerShot SX230 HS a SX220 HS, nabízí kombinaci zoomu s velkým rozsahem ohniskových vzdáleností, plně manuální ovládání a kompaktní, stylový design. PowerShot SX230 HS je navíc vybaven GPS přijímačem, takže uživatelé mohou zaznamenávat místa pořízení snímků i celou svou trasu díky funkci GPS Logger. 

Model Ixus 310 HS s dotykovým displejem umožňuje natáčet video v kvalitě Full HD a pracovat v manuálním fotografickém režimu. Vše je zabaleno v těle z nerezavějící oceli. 

Ixus 220 HS se vyznačuje zajímavým a především nápadnou elegancí vycházející z klasického designu Ixus.

Ixus 115 HS nabízí výkon i za slabého osvětlení. Je vybaven systémem Canon HS.

Multifunkční kancelářské zařízení Pixma MX885 s automatickým podavačem dokumentů (ADF) umožňuje automatické oboustranné skenování, kopírování, faxování a tisk.

Zařízení Pixma MX420, MX410 a MX360 skenuje, kopíruje, faxuje a tiskne na jeden dotek. 

Pixma iX6550 nabízí funkce pro každodenní kancelářské úlohy včetně tisku velkých tabulek, zpravodajů a rozvrhů. Je vhodný pro náročné uživatele v domácnostech a kancelářích, kteří vyžadují kvalitu tisku fotografií a dokumentů. 

Superteleobjektivy EF 500mm F/4L IS II USM a EF 600mm F/4L IS II USM jsou navrženy pro požadavky sportovních fotoreportérů a fotografů živé přírody.

EF 200-400 f4 IS USM Extender využijí především sportovní fotografové a fotografové volné přírody, kteří nyní budou mít možnost použít vestavěný telekonvertor a změnit tak rozsah ohniskových vzdáleností na 280 – 560 mm.

EF-S 18-55 mm f3.5-5.6 IS II – základní objektiv pro řadu zrcadlovek s čipem ASP-C. Ekvivalent ohniskové vzdálenosti pro 35mm film je 29  – 88 mm. Nejnovější stabilizátor obrazu prodlouží expozici až o čtyři kroky nastavení.
 
Blesky Speedlite 320EX a Speedlite 270EX II potěší majitele digitálních zrcadlovek EOS, kteří chtějí dosáhnout poutavějších fotografií za využití tvůrčích osvětlovacích technik.