Barracuda Networks bilancuje úspěšný rok 2010

9. 2. 2011. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: Barracuda)
Společnost Barracuda se už řadu let řadí mezi absolutní špičku mezi dodavateli řešení z oblasti informační bezpečnosti a v současné době má v nabídce velmi širokou paletu řešení pro různé typy uživatelů.

Na počátku roku 2011 tak firma mohla oznámit, že překročila hranici 130 tisíc uživatelů svých produktů ve více než 80 zemích celého světa.

Mezi zákazníky společnosti Barracuda Networks je celá pětina firem zařazených do Fortune 1000, tři z pěti největších bank, velcí telekomunikační operátoři a rovněž mnoho zákazníků z veřejného sektoru, například prestižní univerzity či zdravotnická zařízení.

Mezi nejdůležitější inovace roku 2010 patří alternativní nabídka produktů Barracuda Networks ve formě virtual appliance. Ta umožňuje jejich nasazení v rámci softwarových a hybridních platforem typy virtual server a SaaS, které uživatelů nabízejí mnohem větší flexibilitu při realizaci jejich IT infrastruktury.

Ze zřejmých důvodů patří dlouhodobě k neoblíbenějším produktům společnosti Barracuda Networks její antivir a antispam řešení Spam & Virus Firewall. Desítky tisíc těchto zařízení po celém světě jsou napojeny na Barracuda Central a společně každý den analyzují více než dvě miliardy zpráv elektronické pošty. Produkt Barracuda Spam & Virus Firewall v rámci hodnocení odborného serveru WindowsNetworking.com získal v kategorii anti-spam hardware ocenění „Readers’ Choice Award“, jakožto výraz uznání samotných uživatelů z řad IT profesionálů, kteří vyzdvihují vysokou užitnou hodnotu, funkční možnosti i příznivou cenovou politiku tohoto produktu.

Neméně oblíbené jsou produkty Barracuda Web Filter, Web Application Firewall a NG Firewall zajišťující bezpečný přístup na web a bezpečnost webových serverů a aplikací, které v souhrnu obhospodařují více než 150 miliard webových požadavků denně.

Vysokou kvalitu a užitnou hodnotu platformy Barracuda NG Firewall potvrzují reference od řady stávajících významných zákazníků z oblasti průmyslu a finančnictví. Z velkých uživatelů lze zmínit například německou Postbank, která díky této platformě mohla realizovat zabezpečené připojení zhruba 2 500 vzdálených klientů ve své rozsáhlé síti bankovních poboček spolu s účinnou ochranou vnitřní sítě. Podobným způsobem využívá toto řešení také Hypovereinsbank nebo Schoellerbank.

Mezi klíčové zákazníky patří rovněž koncern EADS, který je jedním z největších světových dodavatelů kosmických a zbraňových systémů. Řada dalších velkých klientů spadá do sféry, průmyslu, dopravy a logistiky.

Produkty Barracuda Networks během let získaly dlouhou řadu ocenění na mezinárodní scéně a nijak proto nepřekvapí, že přitahují pozornost uživatelů i odborné veřejnosti také v České republice..

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která se v rámci výročního hodnocení v regionu EMEA propracovala mezi desítku nejúspěšnějších partnerů společnosti Barracuda Networks a získala ocenění „Sales Excellence Award“.