Acer Iconia zvítězil na CES 2011

28. 1. 2011. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: Acer)
V letošní soutěži Last Gadget Standing na výstavě Consumer Electronics Show 2011 v Las Vegas zvítězil vícedotykový tablet Acer Iconia se dvěma displeji.
Acer Iconia s dvěma 14palcovými dotykovými displeji

V průběhu roku 2010 museli jednotlivé nominované výrobky doporučit do soutěže přispěvatelé a čtenáři významných blogů a webových stránek zaměřených na technické novinky jako nejvíce inovativní, uživatelsky příjemné a schopné obstát ve zkoušce časem. Vysoký počet vybraných kandidátů byl postupně veřejným hlasováním omezen nejprve na 25 a poté na posledních deset.

Z těchto výrobků, které vydržely do posledního kola před zahájením veletrhu CES 2011, byl zvolen vítěz v prezentaci, kterou uspořádali příznivci touchbooku Iconia a jeho propagační tým.

„Zkušenosti v oblasti dotykové technologie nám umožňují změnit způsob používání a dosáhnout mnohem přirozenější interakce s našimi výrobky,“ uvedl Gianpiero Morbello, viceprezident společnosti pro marketing a značku skupiny Acer.

Touchbook Iconia je kompatibilní s Windows 7 a data zobrazuje na dvou 14palcových displejích. Uživatel může rovněž využít virtuální klávesnici standardní velikosti s rozložením znaků QWERTY a také funkci „editor gest“ která umožňuje uživatelům přizpůsobit gesta, pomocí kterých okamžitě otevře aplikace nebo oblíbené webové stránky i jediným pohybem ruky.

V letošním roce uváděli soutěž Robin Raskin, zakladatel soutěže Last Gadget Standing, a Harry McCracken, novinář zaměřený na techniku, spolu se známými moderátory rozhlasové stanice Sirius, Garym Dell’Abatem a Johnem Heinem z Howard Stern Show. Acer zastupoval v připraveném výstupu John Cowan se svým týmem.