LG prodává na Slovensku první AM OLED TV

28. 1. 2011. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: LG)
Společnost LG začala ve Slovenské republice prodávat AM OLED (Organic Light Emitting Display) televizor. Technologie OLED nabízí v současnosti kvalitní obraz, přičemž společnost LG své OLED displeje ještě vylepšuje některými prvky (TFT). Ty pak nesou označení AM OLED.
AM OLED televizor LG 15EL9500

Displeje typu OLED využívají technologie organických diod. Ty samy o sobě vyzařují světlo, takže nepotřebují podsvícení jako LCD obrazovky. Díky této technologii displejů je možné dosáhnout kontrastního poměru dle Line-up 10 000 000 : 1.

Televizor bude dostupný v prodejnách Euronics TPD, prodejce elektroniky na Slovensku.  „Vymoženosťou tohto modelu je, že má digitálny tuner. Video je možné spúšťať aj priamo z USB, má ultra tenkú obrazovku, hmotnosť 1,6 kg, číta aj DivX kodek a podporuje aj MKV. Ide tak o plnohodnotný televízor, s nízkou spotrebou,“ uvedl Ondrej Majtán ze společnosti Euronics TPD na tiskové konferenci, která se konala ve vlastních prodejních prostorách LG uvnitř prostor Euronics TPD.

Televizor LG 15EL9500 se v síti Euronics TPD prodává za cenu 1 700 eur (přibližně 42,5 tisíce korun). Cena odpovídá tomu, že se jedná o naprostou technologickou novinku na světě. Parametry obrazu navíc překonaly všechny současné technologie. „Už brzy uvedeme na trh AM OLED televizor s úhlopříčkou 32“ a za tři roky očekáváme větší prodeje obrazovek s technologií OLED než  LCD a plazmových obrazovek,“ uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG.

Obrazová galerie: