MSI vyráží s grafikou N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC

27. 1. 2011. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: MSI)
Společnost MSI oficiálně uvedla grafickou kartu N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC vybavenou chladičem Twin Frozr II. Ten je kladně hodnocen odbornými médii a uživateli za nejlepší poměr mezi výkonem a téměř neslyšným provozem.
Šířka paměťové sběrnice je 256 bit

S využitím dlouholetých zkušeností MSI navrhla chladič, který je schopen kartu zchladit až o 20 °C. Prostor grafického čipu je pokrytý rozměrným pasivním chladičem s měděnou základnou, který zajišťuje kontakt s GPU. Okolní komponenty, jako paměti a napájecí část, jsou pokryty monolitickým pasivním chladičem. Produkované teplo pak velmi rychle odvádí speciální heatpipe SuperPipe do hustého hliníkového žebrování chladiče.

Proudění vzduchu ke všem částem chladiče obstarávají dva tiché osmicentimetrové ventilátory s řízenými otáčkami. Díky nim je provoz karty až o 8, respektive 4 dB tišší.

Nástroj pro přetaktování MSI Afterburner

Afterburner umožňuje přetaktování a monitorování stavu karty. Frekvence GPU i pamětí lze volně nastavovat přímo za chodu a možnost změny napětí GPU poskytuje více prostoru při hledání maximálního výkonu. Funkce řízení otáček ventilátorů dovolují plynulé změny otáček pro zajištění maximální stability a chlazení nebo nízké hladiny hluku přesně podle potřeby.

Díky možnosti uložení až pěti různých profilů mohou uživatelé snadno přepínat mezi nastaveními, která přesně vyhovují jejich aktuálním potřebám. Nástroj MSI Afterburner rovněž dovoluje podrobné monitorování aktuálního stavu karty v reálném čase a zobrazovat informace o teplotách, rychlosti otáček ventilátorů, napětí a zatížení.

Military Class II

Komponenty splňující Military Class II garantují maximální stabilitu za jakýchkoli podmínek. Produkty jsou postaveny na třech základních pilířích:

  • Hi-c CAP kondenzátory (vysoce vodivý polymerový kondenzátor s tantalovým jádrem) – teplotní stabilita, nízké ztráty a schopnost samoopravy,
  • SFC neboli Super Ferrite Choke (celokovové zalité cívky) – o 30 procent vyšší proudová zatížitelnost, o deset procent vyšší účinnost,
  • Solid CAP (kondenzátor s pevným dielektrikem) – životnost přes dvanáct let, nižší teploty, stabilita.

Technické parametry

NázevN560GTX-Ti Twin Frozr II/OC
GPUNVIDIA GeForce GTX 560 Ti
Kódové označení GF 114
Počet CUDA jader 384 
Frekvence jádra880 MHz
Frekvence procesoru1760 MHz
Frekvence pamětí4200 MHz
Velikost paměti1GB GDDR5
Šířka paměťové sběrnice256 bit
VýstupyMini HDMI / Dual DVI-I
TDP180 W
Rozměry238 × 111 × 37 mm
FormátATX
DirectX11
OpenGL4.1 
CUDAAno
SLIAno
PhysXAno
Podpora Afterburner Změna napětí GPU