OKsystem bilancoval 20 let

21. 12. 2010. (redaktor: Richard Voigts, zdroj: DCD Publishing)
Společnosti OKsystem se i přes dvouletou celosvětovou krizi daří, za rok 2010 dokonce dosáhla desetiprocentního navýšení obratu. Klíčovými produkty jsou OKbase a OKsmart.
Martin Procházka - ředitel společnosti OKsystem, Ivo Rosol - člen vedení OKsystem

Kromě systémů pro veřejnou správu OKsystem vyvíjí a dodává modulární informační systém OKbase pro řízení lidských zdrojů, který navazuje na původní a rozšířený OKmzdy.

Dnes však už má k dispozici další moduly, které umožňují kromě mezd zpracovávat personalistiku, docházku a stravování zaměstnanců. Základem je robustní systémové jádro, které řeší otázky bezpečnosti, přihlašování, uživatelských účtů, autentizace, přístupových práv, vícejazyčnosti, auditu, licencí, správy parametrů a údržby systému.

Všem modulům, kterých je celkem sedmnáct, poskytuje sdílené služby. Důležitým rysem OKbase je webová samoobsluha, která zpřístupňuje zaměstnancům vybrané údaje a služby systému, jako jsou stav docházky, úkoly a požadavky, výplatní lístky, hodnocení atd.

Dalším nosným produktem OKsystemu je OKsmart, který kombinuje sofistikované technologie šifrování, elektronického podpisu a silné autentizace s bezpečnostními vlastnostmi čipových karet ke zvýšení bezpečnosti citlivých údajů a komunikace. OKsmart umí spolupracovat i s OKbase, například s modulem docházkového systému.

OKsmart umí díky technologii čipových karet chránit svého majitele i proti phishingovému útoku. OKsmart Pack pak je kompletní, kompatibilní a cenově výhodná sada tvořená programovým vybavením OKsmart, čipovou kartou a čtečkou bezpečnosti čipové karty v prostředí Windows.