Servery Fujitsu Primergy v popředí testu TPC-E

7. 12. 2010. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: Fujitsu)
Společnost Fujitsu oznámila, že organizace Transaction Processing Performance Council (TPC) zařadila dva servery Fujitsu do první světové desítky z hlediska výkonnosti prokázané v benchmarku TPC-E. Model Primergy RX900 S1 dosáhl v tomto hodnocení dokonce na pozici nejvýkonnějšího serverového systému a řešení Primergy RX600 S5 se jako nejlepší čtyřsoketový server umístilo celkově na třetí příčce.
Server Primergy RX900 S1

Podle žebříčku TPC-E jsou servery Fujitsu Primergy nejen nejvýkonnější na světě, ale mají rovněž nejpříznivější poměr ceny a výkonu v první desítce.

Nedávno uvedený server Fujitsu Primergy RX900 S1 představuje vysoce škálovatelný osmisoketový server určený pro montáž do skříně. Tento rackový model poskytuje spolehlivou základnu, na niž mohou firemní zákazníci nasadit centralizované kritické pracovní úlohy, které mají extrémní nároky na výkon – umožňuje totiž škálování podle potřeby bez nutnosti měnit nebo přestavovat rackové infrastruktury.

Nabízí také nejkratší trasování mezi procesory, paměťovými moduly a rozhraními, přičemž výsledkem je nejvyšší výkon i rychlost připojení.

Levnější server Primergy RX600 S5 je určen pro zákazníky z řad středně velkých firem a velkých podniků. Nabízí jim obrovskou paměťovou kapacitu a ideálně poslouží například při provozování mnoha virtuálních počítačů, podpůrných služeb databázového typu, či systémů ERP a CRM s enormními nároky na systémové zdroje.

TPC definuje typové úlohy pro zpracování transakcí a databáze, které umožňují nezávisle posoudit výkonnost moderních systémů pro zpracování online transakcí (OLTP).

„Zákazníci se snaží snižovat provozní náklady konsolidací starších dvou- a čtyřsoketových serverů nebo nahrazováním unixových serverů standardizovanými přístroji, které poskytují větší flexibilitu a výhodnější cenu,“ říká Richard McCormack, senior viceprezident divize Server & Solutions Business, Fujitsu America.

„Zákazníkům, kteří uvažují o změně stávající serverové infrastruktury, poskytuje benchmark TPC-E nezávislé potvrzení nejen o tom, že servery Fujitsu podávají špičkový výkon, ale také jim garantuje nejlepší poměr ceny a výkonu v daném tržním segmentu,“ dodává Richard McCormack.

Poznámka: Systém Primergy RX900 S1 s osmi procesory Intel Xeon X7560 a 1 TB paměti dosáhl v testu TPC-E výsledku 3800,00 tpsE a výsledku v poměru ceny k výkonu 245,82 USD na tpsE. Systém Primergy RX600 S5 se čtyřmi procesory Intel Xeon X7560 a 512 GB paměti dosáhl v testu TPC-E výsledku 2046,96 tpsE a výsledku v poměru ceny k výkonu 193,68 USD na tpsE.

Obrazová galerie: