Kaspersky Security 8.0 a Kaspersky Anti-Virus 8.0

6. 12. 2010. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: Kaspersky Lab)
PCS, divize DataGuard vydala nové verze produktů Kaspersky Lab pro firemní řešení. Obě aplikace získaly certifikát VMware Ready o provozu ve virtuálních prostředích.

Kaspersky Security 8.0 for Microsoft Exchange Servers nabízí vysokou míru anti-malware a anti-spamové ochrany. S anti-spamovým enginem čtvrté generace, který obsahuje pokročilé technologie pro skenování na základě formálních atributů, může toto řešení dosahovat až 99 procentní účinnosti při odhalování nevyžádaných zpráv, a to s minimem falešných poplachů.

Antivirový engine poskytuje zvýšenou míru detekce malwaru, zdokonalení výkonu a provozní stability aplikace se současným snížením náročnosti na systémové zdroje.

Aktualizovaná verze umožňuje uživatelům vytvářet vlastní důvěryhodné whitelisty a blacklisty SMTP serverů odesílatelů nebo IP-adres. Jako další stupeň ochrany proti spamu se zprávy skenují pomocí seznamů spamerských adres DNSBL a technologie SURLB určené pro detekci spamerských URL přímo ve zprávách.

Aplikace se spravuje v Microsoft Management Console (MMC), která je už většině administrátorů důvěrně známá. Koncepce celého komplexního systému nastavení anti-spamové a antivirové ochrany je vypracována s ohledem na firemní business procesy. Schopnost provozu aplikace ve virtuálních prostředích dokládá certifikát VMware Ready.

Kaspersky Security 8.0 for Microsoft Exchange Servers byl vydán v rámci nové strategie Kaspersky Lab pro firemní IT bezpečnost. „Moderní podnikové sítě představují komplexní heterogenní prostředí a jejich efektivní ochrana si vyžaduje aplikace podporující různé operační systémy,“ říká Keith Maskell, ředitel podnikové divize v Kaspersky Lab.

„Podpora multiplatformních prostředí je proto jedním z klíčových aspektů podnikové IT bezpečnosti. Aktualizovaná řada firemních řešení společnosti Kaspersky Lab je kompatibilní se všemi nejoblíbenějšími platformami a aktuálními verzemi operačních systémů a aplikací a díky tomu vyhovuje potřebám podniků všech velikostí.“

Kaspersky Anti-Virus 8.0 for Microsoft ISA Server and Forefront TMG Standard Edition je součástí produktových řad Security for Internet Gateways a Total Space Security.

Aplikace poskytuje vysokou míru ochrany, skenování síťového provozu procházejícího přes Microsoft ISA server a přes Forefront TMG Internetové brány. Antivirový engine zkoumá soubory téměř libovolného typu v přenosu dat protokolů HTTP, HTTPS, FTP, POP3 a SMTP. Skenování souborů probíhá v reálném čase bez znatelných časových prodlev.

Součástí řešení je antivirový engine 8.0, který minimálním způsobem zatěžuje systémové prostředky, pravidelně se aktualizuje a těží z kombinace tradičních technologií spočívajících na signaturách a heuristických detekčních metodách. Zajišťuje tak ochranu před novými i nově vznikajícími hrozbami.

Anti-Virus for Microsoft ISA Server and Forefront TMG zvládá práci a detekci souborů téměř jakéhokoliv formátu včetně archivů a komprimovaných souborů. Skenuje HTTP a FTP provoz na veřejných serverech stejně jako provoz přes VPN spojení, čímž zajišťuje nadstandardní míru ochrany i v případě vzdáleného přístupu do sítě. Infikované, poškozené nebo podezřelé soubory se nezvratně nemažou. Vytvářejí a ukládají se kopie, s možností snadného vyhledání, umožňující obnovu v případě potřeby.

Aplikaci lze spravovat lokálně nebo vzdáleně pomocí Microsoft Manegement Console (MMC). Konzola administrátora informuje o všech důležitých událostech a aktuálním stavu ochranného systému. Administrátoři mohou zavést flexibilní síťová sledovací pravidla a nastavovat formáty souborů vyloučených ze skenování pro různé uzly sítě.

Flexibilní nastavení aplikace umožňuje vyladit zátěž chráněného serveru a optimalizovaná systémová architektura posiluje odolnost vůči výpadkům. Řešení podporuje nové platformy Microsoft Forefront TMG a Microsoft Windows 2008 R2.