MSI Homeplug ePower 1000HD kit

3. 12. 2010. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: MSI)
Oblíbená sada pro rozvod internetu po elektrickém vedení MSI Homeplug 200AV má nyní svého nástupce: MSI Homeplug ePower 1000HD. Tento set, který obsahuje dvě homeplug zařízení, dokáže přenášet internet po elektrické síti. Přenos netrpí ztrátami jako bezdrátové sítě a navíc nemusíte řešit spleť kabelů.
Homeplug ePower 1000HD přenáší internet po elektrické síti

Model je přinejmenším pětkrát rychlejší než většina konkurenčních zařízení – více než 95 procent dostupných modelů dosahuje maximální přenosovou rychlost 200 Mb/s, zatímco MSI Homeplug 1000HD kit zvládne až 1000 Mb/s! To je ideální rychlost pro streamování HD filmů, hraní on-line her nebo streamování živých přenosů.

MSI Homeplug je už ze své podstaty bezpečné zařízení, jelikož data jsou přenášena po elektrické síti a nikoli vzduchem. Díky tomu není snadné data odchytit. Pro zajištění maximálního soukromí ale MSI navíc přidalo možnost 128b AES šifrování pomocí stisknutí jediného tlačítka. Dokladem toho, že tento standard šifrování dat je dostatečně bezpečný a je téměř nemožné ho prolomit, je jeho využítí americkou vládou.

MSI Homeplug 1000HD je nejen bezpečné zařízení, ale navíc se snadno používá. Jednu „krabičku“ stačí zapojit do zásuvky poblíž routeru a druhou do zásuvky u zařízení, které potřebuje připojit do sítě. Zařízení se propojí dodávanými síťovými kabely a vše bude fungovat. Není potřeba instalovat žádné ovladače a zařízení je zcela nezávislé na použitém operačním systému.

  Přenosová rychlostaž 1 000 Mb/s
Dosahaž 200 metrů
  Operační systémNezávislý na OS 
Šifrování128b AES 
Šifrovací tlačítkoAno
Plug and PlayAno
Rozměry (mm)100 × 65 × 42 
Hmotnost114 g 
Příslušenství2 síťové kabely, vícejazyčná příručka