Společnost Joyce rozšířila řadu IP telefonů značky Well

1. 12. 2010. (redaktor: Ondřej Jánoška, zdroj: Joyce)
Modelová řada 31xx se rozroste o IP telefon Well 3190IB, který je vhodný nejen do kanceláří, ale i moderních domácností. Přístroj zaujme velkým grafickým displejem, na kterém lze regulovat podsvícení a kontrast, a řadou pokrčilých funcí.
IP telefon Well 3190IB

Telefon disponuje například funkcí BLF (busy lamp field), pomocí které lze u předvolených telefonních klapek sledovat jejich stav, zda je telefonní klapka zrovna obsazená, vyzvání nebo je nečinná. BLF najde uplatnění třeba u sekretářky, která tak může mít stálý přehled o telefonu svého nadřízeného.

Kromě pěti programovatelných tlačítek obsahuje i tři kontextová tlačítka pro přístup k nejčastějším funkcím telefonu. Pokud někdo využívá služeb více poskytovatelů VoIP, tedy dva SIP účty, na přístroji se zobrazuje stav registrace. V případě, že selže, upozorní na to blikáním LED dioda.

Well 3190IB je vybaven také NAT a DHCP serverem a tím lze za zařízení připojit několik dalších síťových prvků, například PC, které budou v rámci LAN sítě telefonu. Navenek bude telefon vystupovat pouze pod jednou IP adresou. Režim routeru se dá vypnout.

Telefon podporuje funkci PoE, neboli napájení pomocí ethernetu, dále pak upomínkovač, kam je možné zadat několik textových poznámek, které se zobrazí v potřebném čase. Telefon obsahuje vnitřní adresář až pro 99 záznamů, paměťová kapacita je 80 volaných čísel, 80 příchozích volání, 80 zmeškaných volání a má devět vyzváněcích melodií. 

Instalace a správa je snadná díky českému prostředí přístroje i web managementu.