Mediaresearch: v e-shopech nakupuje 53 procent uživatelů

24. 11. 2010. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: Mediaresearch )
Výzkum společnosti Mediaresearch ukazuje, že internetoví uživatelé stále více využívají možnost nakupování online, a to nejen v klasických e-shopech, ale i prostřednictvím internetových aukcí. Na internetu pravidelně nakupuje 53 procent internetových uživatelů.
Foto: Sxc.hu

Mimo nakupování se uživatelé na internetu baví bulvárem a účastí v komunitních sítích. V sedmé fázi výzkumu, která proběhla v květnu a červnu 2010 bylo dotazováno 2 021 respondentů starších desíti let z internetové populace.

Z výzkumu vyplynulo, že 70 procent internetových uživatelů se pravidelně věnuje získávání informací o produktech a službách. V návaznosti na tom roste i obliba nakupování na internetu.

Počet lidí, kteří na internetu pravidelně nakupují, překročil v květnu tohoto roku 50 procent. Online nákupů využívají především zaměstnanci s podřízenými, podnikatelé a dále zejména lidé ve věku 25-34 let. Rostoucí trend zaznamenala i účast internetových uživatelů na aukcích. Od října 2008 do května letošního roku se toto číslo vyhouplo z deseti procent na 19 procent.

Pravidelné aktivity na internetu (květen 2010)