Moravští a čeští vinaři využívají EDI Orion

13. 10. 2010. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: CCV Informační systémy)
Již více než dvě desítky významných vinařských společností z Moravy a Čech využívají služeb EDI Orion od společnosti CCV Informační systémy, což reprezentuje většinu prodávaného vína z produkce domácích vinařských podniků, které je dostupné na pultech moderního maloobchodu.

Jedná se o komplexní a svými širokými možnostmi ojedinělé řešení pro elektronickou výměnu dat (EDI) a bezpapírovou komunikaci, které zahrnuje veškeré doklady v obchodním styku, jako jsou objednávky, faktury, dodací listy, ceníky a řadu dalších. Vinařům však kromě samotného zajištění elektronické výměny dokladů přináší mnohem více – zejména se jedná o možnost jednoduchého rozšíření spolupráce na více obchodních partnerů bez nutnosti dalších nákladů, úsporu času a peněz, ale také eliminaci chyb, spolehlivost a celosvětovou kompatibilitu.

Flexibilitu řešení EDI Orion, které lze nastavit zcela individuálně podle konkrétních přání zákazníků, potvrzuje skutečnost, že mezi jeho uživateli z řad vinařů jsou jak menší vinařské podniky, tak klíčoví hráči na trhu jako Bohemia Sekt, Soaré Sekt, Vinné sklepy Valtice, Templářské sklepy Čejkovice, Ravis Rakvice, Patria Kobylí, Zámecké vinařství Bzenec, Vinselekt Michlovský, Nové Vinařství, Vinařství Radomil Baloun a další. Mezi nejnovějšími uživateli EDI Orion se objevily Vinacz z Dolních Bojanovic a od listopadu i společnost Znovín Znojmo.

Trend využívání EDI komunikace mezi vinařskými podniky potvrzuje i Štěpán Bilíček, ekonomický náměstek společnosti Znovín Znojmo: „Denně prodáváme kolem 17 000 lahví vína a EDI komunikace je pro nás při tomto množství významným pomocníkem. Ve využívání EDI však nejsme žádným nováčkem, nově jen od listopadu přecházíme na řešení EDI Orion, které daleko lépe splňuje naše konkrétní požadavky.“

EDI Orion – spolehlivé řešení pro miliony zpráv

Řešení EDI Orion si své zákazníky našlo i v celé řadě dalších oblastí mimo potravinářství, jako například v logistice, spotřební elektronice, stavebninách nebo kosmetickém průmyslu. Elektronickou výměnu dat se službou ORION tak v současné době v ČR a SR využívá více než 800 společností, jimž zajišťuje komunikaci s obchodními partnery po celém světě. Každý měsíc je tak prostřednictvím EDI Orion spolehlivě a bezpečně přeloženo a doručeno kolem jednoho milionu zpráv.