HP: letos kamion s tématem vzdělávání

13. 10. 2010. (redaktor: Martin Bartolšic, zdroj: HP, AV Media)
Kamion HP opět zavítal do České republiky. Letos je jeho cesta v duchu trendů ve vzdělávání, proto tentokrát zamířil na akademickou půdu. V kamionu představila společnost HP se svými partnery škálu řešení pro školství, např. komplexní balíčky šité na míru školám, ekonomická řešení učeben typu multi-seat, speciální edice notebooku HP Mini 100e pro školy, inteligentní (smart) tabule nebo mobilní učebny vhodné pro výuku například ekonomie či jazyků na středních školách.
Petr Kheil z HP představuje nabídku pro školství
 

Na této akci, kterou pořádá HP společně se společnostmi Intel a Microsoft, měla odborná veřejnost příležitost objevit budoucnost vzdělávání, ve které hrají důležitou roli technologie. Kromě toho mohli návštěvníci spatřit i horké novinky celosvětového portfolia multimediálních počítačů a příslušenství HP pro studenty a nejen pro ně. Zajímavé byly notebooky luxusní edice ENVY 3D nebo zástupci hudebně laděné edice HP ENVY Beats Edition. Ty doplnily zástupci i u nás dostupné řady HP Pavilion, např. čtrnáctipalcová novinka HP Pavilion dm4. Kategorii nejmodernějších stolních počítačů pak reprezentovaly speciální herní stroje a také horké novinky v portfoliu stylových dotykových počítačů HP TouchSmart.

Petr Kheil ze společnosti HP předvedl notebook HP Mini 100e vhodný pro počítačové učebny. Dále hovořil o úsporách při přípravě učeben s počítači, HP nabízí variantu jednoho stolního počítače ke kterému lze připojit až tři monitory a klávesnice.

Ivana Perničková ze společnosti AV Media představila projekt Vzdělání 21. Pilotní projekt probíhá v Základní škole v Praze 4 Kunraticích, Základní škole TGM v České Kamenici a Základní škole L. Kuby v Českých Budějovicích. Učebna je vybavena tzv. interaktivní tabulí SMART Board a žáci pracují buď ve skupinách nebo každý zvlášť u počítače. Interaktivní  učebnice připravilo nakladatelství Fraus. Učitelům nabízí i prostředky pro vytvoření vlastních výukových objektů nebo přímo interaktivní učebnice.

Pokud jde o univerzity, zejména technicky orientované obory mohou při výuce náročných technických úloh v 3D využít výhod vysokého výkonu, který je soustředěn v učebnách vybavených nejmodernějšími mobilními pracovními stanicemi či stolními řešeními.

Obrazová galerie: